K.S.K. Heist

1 - 3

Zon. 20/09/2015 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Gemeentelijk Sportcentrum Lostraat

Toeschouwers: 2.815
 
Scheidsrechter: Christophe Delacour

Lijnrechters: Danny Huens - Florian Lemaire
 
Kwelduivel Limbombe op de manier van Superturk

Eigen bericht - Bernd Brughmans en Johan Lauryssen: sloten allebei aan bij een andere club sedert de kampioenstitel in het Stadion Jos Van Wellen. RFC Cappellen bleef ter plaatse, maar de beiden klommen wel een reeks hoger en stonden ook vanmiddag nog nagenoeg aan het begin van een nieuwe uitdaging die tot nog toe een wisselende boost aan de carrière gaf. Geoffry Hairemans ruilde dan weer het blauw van KSK Heist voor het rood-wit van Royal Antwerp FC en landde deze zomer dus opnieuw bij de club van zijn jeugd. Een match in de match zou dat niet worden, ook al wilde hij wel een feestje bouwen in het Gemeentelijke Sportcentrum, zo liet hij verstaan in een interview met een plaatselijke krant. De lokalen keken alvast wel uit naar de komst van de Great Old, zonder Emrullah 'Superturk' Güvenç, die telkens weer tegen KSK Heist zijn duivels ontbond. Dit keer rekende de Antwerpcoach, voor wie de Lostraat een nieuwe bestemming was, vooral op Nico Binst om de ballen te netten.

De wedstrijd begon veelbelovend voor de fans van de Great Old, en masse aanwezig in hun eigen vakken en bij uitbreiding ook op de zittribune. Grégory Dufer testte vrijwel onmiddellijk na de aftrap het houtwerk van Brughmans, de pegel strandde echter op de dwarsligger. KSK Heist was verwittigd, kroop achter de middellijn en rekende op een sporadische uitbraak om ademruimte te creëren. Grégory Dufer moest helaas ook al vroeg opgelapt worden na een smerige tackle van Van Asch op diens achillespees. Ondanks het onwaarschijnlijke overwicht in balbezit, was het vervolgens tot de elfde minuut wachten om Stallone Limbombe in het zijnet te zien besluiten. Ook daar kwamen de Zwanen dus opnieuw goed weg. Het inspireerde ze om het net nog strakker aan te trekken. Pas na de twintigste minuut enige blauw-witte activiteit op de vijandelijke helft. Van Belle knalde vanop afstand, maar vond het kader niet. Beter verging het Van Goethem.

Luckermans benutte een nogal licht toegekende vrijschop na een ingreep van Joren Dom om verwarring te stichten in de rood-witte zestien. In eerste instantie, in tweede en in derde instantie werden de doelpogingen voor de lijn afgeweerd. De laatste rebound van Van Goethem na ontzetten van Steve Colpaert verdween achter Nicaise Kudimbana. Nauwelijks werk op te knappen voor de Antwerpdoelman, maar de achterstand stond wel op het lokale scorebord te blinken. Royal Antwerp FC leek lichtelijk van slag, veroverde wel een hele reeks hoekschoppen, maar was ongelukkig bij het nemen of benutten van de standaardfases. De blauw-witte verdediging weerstond de druk, al mocht de bal wel op de stip na overduidelijk handspel in de zestien van KSK Heist. Scheidsrechter Delacour stuurde het spel de andere richting uit en liet zich op wel nog meer vergissingen betrappen.

De achterstand bij de rust inspireerde Antwerpcoach David Gevaert tot drastisch ingrijpen. Mickaël Malsa en William Owusu Acheampong werden na de kampwissel losgelaten in de jacht op de gelijkmaker. Royal Antwerp FC trok onder aanvoering van een opvallende Johanna Omolo het tempo gevoelig op. William Owusu Acheampong kwam er al heel snel heel dicht bij, maar hij stuurde zijn kopbal over de balk van Brughmans. Had de lokale doelman zijn precieuze nul over het rustsignaal kunnen tillen, Mickaël Malsa knalde binnen zes minuten na de herneming de gelijkmaker over het bord. Zijn uithaal met links verdween rechttoe, rechtaan in de rechterbenedenhoek. KSK werd nu helemaal weggedrukt, maar het harde werk werd rond en in de zestien niet efficiënt benut. Stallone Limbombe zag zijn infiltratie over links afgestopt door Brughmans. Nico Binst knalde in de vlucht over. Terwijl coach Bosschaerts de afweer versterkte, zijn ploeg zicht van alle vertragingsmanoevres bediende, broedde de Antwerpbank op nog een aanvallende versterking.

Nu nog het juiste tijdstip kiezen, al sprong Stallone Limbombe wat te voortvarend om met nog een doelkans. Zijn schot maakte alweer te snel hoogte. Joren Dom ondersteunde voluit het offensief en er was ook nog Geoffry Hairemans. Zijn vrijschop streelde helaas de buitenkant van de staak. Invaller Segers naaide onder druk van de vox populi Johanna Omolo een gele prent aan, terwijl ook Stallone Limbombe in het opschrijfboekje van Delacour, Christophe van de voornaam, belandde, niet nadat hij bij de viering van zijn doelpunt zijn shirt uittrok. Brughmans slaagde er in eerste instantie in Maxime Biset van de voorsprong te houden, tegen de rebound van Stallone Limbombe stond hij machteloos. Nico Binst was na de vervanging van Jannes Vansteenkiste ten voordele van Joeri Dequevy doorgezakt naar linksachter, zag hoe KSK Heist aan de overkant de bal cadeau deed aan Stallone Limbombe die zijn tweede van de middag mocht vieren. In amper drie minuten mochten de rood-witte fans nog twee keer juichen.

David Gevaert toverde aan het begin van het perspraatje zijn breedste lach tevoorschijn, terwijl diens collega zich uitsloofde in het verwoorden van redenen waarom de Great Old toch de verdiende winnaar van de middag en bij uitbreiding van het weekeinde genoemd mag worden!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/09/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
14 Stallone Limbombe - 85' - 86' - 88'
6 Wim De Decker - 37'
15 Johanna Omolo - 82'
7 Grégory Dufer
20 Geoffry Hairemans
23 Nico Binst
 
46' 6 Wim De Decker (uit)/
10 Mickaël Malsa (in) - 52'
46' 7 Grégory Dufer (uit)/
9 William Owusu Acheampong (in)
77' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
11 Joeri Dequevy (in)
K.S.K. Heist
1 Bernd Brughmans
2 Jan Van Den Bergh
4 Cedric Buekers - 84'
15 Roel Tambeur
16 Kenneth Van Goethem - 26'
22 Nick Van Asch
11 Youssef Boulaouali
3 Bart Webers (K)
10 Andreas Luckermans
17 Manuel Reangelo - 43'
9 Nick Van Belle
 
67' 9 Nick Van Belle (uit)/
7 Jorne Segers (in)
86' 22 Nick Van Asch (uit)/
14 Gaëtan Lambreghts (in)