R. Antwerp F.C.

4 - 0

Zat. 26/09/2015 20:00 u.

A.F.C. Tubize

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.175
 
Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

Lijnrechters: Jeroen Walschap - Kris Messely
 
Bezoekers onmiddellijk tegen het canvas

Eigen bericht - Elf jaar geleden trok de Great Old in volle euforie en met een vlotte vijftien op vijftien naar Leburton om er tegen... AFC Tubize/Tubeke tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan te lopen. De eerste plaats was toen nog vele maanden het deel van Jerko Tipuric en de zijnen. Nu was Deurne-Noord uitgelopen met lange wachtrijen aan de Ticketcorner tot gevolg, om de Great Old, vooral een grote prestatie te zien leveren tegen de reeksleider uit Waals-Brabant. Amper gerecupereerd van de felle midweekwedstrijd, maar nog helemaal in de roes van de overwinning tegen KV Oostende, beloofden alle spelers in alle mogelijke interviews allemaal hun stinkende best te doen om met steun van het uitverkochte stadion de ontgoochelingen uit het verleden voor eens en voorgoed uit het collectieve geheugen te wissen. De greep naar de leidersplaats die daarmee gepaard zou kunnen gaan, was een leuke bijkomstigheid, want zoals heel veel voetbalkenners weten: een kampioenschap is geen spurt, maar een langvolgehouden marathon. Het publiek gaf dus thuis en werd terecht gecomplimenteerd door coach David Gevaert aan het einde van een wonderlijke rood-witte week.

Elke tegenstander vereist zo zijn eigen aanpak en als je de tegenstander dan al heel vlug een mokerslag kan uitdelen, heeft tactiek nog weinig belang, maar wel de keuze van de juiste speler voor de juiste opdracht. Zo kwam aanvaller William Owusu Acheampong voor de tweede keer op rij in de basisrij. Voor de tweede opeenvolgende keer bedankte hij voor het vertrouwen van zijn coach. Dit keer vermocht na amper negentig seconden een secure voorzet van Jannes Vansteenkiste van kortbij over de doellijn te Owusuen. Sinds Czernia, zelden gezien zulk doelpunt. Doelman Beunardeau zag er niet echt goed uit, al kon hij even later de rebound van Jannes Vansteenkiste na een uithaal van Johanna Omolo in twee keer overmeesteren. De bezoekers reageerden als door een horzel gestoken met soms weinig sportieve middelen. Scheidsrechter Vandevelde liet alsnog begaan. De rood-witte afweer trok onder aanvoering van Steve Colpaert de buitenspelval open. Een verre poging tussendoor van reekstopschutter Diallo klom ruim hoog richting het Atriumgebouw. William Owusu Acheampong leverde strijd tussen de torens van AFC, maar werd voor zoveel inzet geregeld teruggefloten.

De linker van Geoffry Hairemans streelde de vrijschop na een gewonnen duel van William Owusu Acheampong aan de linkerpaal voorbij. Mooi werk, dat echter door toedoen van de tegenstander verstoord werd. Johanna Omolo kwam op zijn beurt de bijl van Liard tegen en nu diepte de wedstrijdleiding de gele kaart niet voor het laatst uit de achterzak op. Nog was de verwittiging niet bij alle bezoekers doorgedrongen. Nadat Grégory Dufer na een elleboog even knock-down ging, moest AFC Tubize met z'n tienen verder. De hoop op een stunt van de 30 meeregereisde supporters schrompelde helemaal ineen.

Hoewel de reeksleider de schade had weten te beperken, af en toe zelfs een balletje richting Nicaise Kudimbana had weten te versturen, ging de groep van Gevaert-Lauryssen-Vanacker met de voorsprong de rust in. Na de kampwissel ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld. De fans tilde de ongewijzigde groep over de eerste vermoeidheidsverschijnselen, want ook zij waren beducht voor een niet onmogelijke lucky punch van de tegenstander. De Great Old haalde geregeld uit. Zo dwong Stallone Limbombe geregeld een hoekschop af, beurtelings getrapt door Grégory Dufer en Geoffry Hairemans. Zo stuurde laatstgenoemde een afvallende bal maar net naast. Ook Steve Colpaert meldde zich in de offensieve sector. Hij kopte de hoekschop van Grégory Dufer over het doel van Beunardeau, een nieuwe naam onder de lat bij de Tubiziens. De rood-witte afweer trok doodgemoedereerd de val open. De onzichtbare reekstopschutter Diallo, in de ban van Maxime Biset, trapte er met beide voeten in. Het eerste uur voorbij, dachten beide coaches aan hun bank. Drie aan drie liepen de wisselmogelijkheden zich warm. Het begon in feite al in de zestiende minuut bij Nicaise Kudimbana. De bal ging gedwee van voet naar voet.

De halve ploeg werkte mee aan de voorbereiding. Johanna Omolo stuurde tot slot diep. Grégory Dufer tikte met de tip van de voet. De bal rolde tergend traag voorbij Beunardeau het rood-gele doel in. Er was geen houden meer aan. David Gevaert klopte ook de bezoekers met zijn eerste wissel. Geoffry Hairemans kreeg een warm uitgeleide, Mickaël Malsa de vervanger. Een echte applausvervanging viel William Owusu Acheampong later in de partij ten deel. De score was dank zij Grégory Dufer toen al verder opgelopen. Helemaal werkloos was ook Antwerpdoelman Nicaise Kudimbana niet gebleven. Eerder had hij zich flink moeten strekken om een stevige vrijschop van invaller Henri in corner af te weren. Ook de schuiver van Shengelia werd oordeelkundig uit het doelvlak geranseld. Steve Colpaert, uit voorzorg naar de kant gehaald, gaf zijn aanvoerdersband door aan Maxime Biset. Pietro Perdichizzi schoof nu centraal in de verdediging in. Hij mocht zodoende nog twee keer juichen. Aangespeeld door Johanna Omolo liep Grégory Dufer doorheen de rood-gele afweer om zijn tweede van de avond in de rechterbenedenhoek te deponeren.

Neergehaald in de zestien, wilde Stallone Limbombe het zelf zo graag, al werd het toch Grégory Dufer die doelman Beunardeau de verkeerde hoek uitstuurde en voor een ultiem hoogtepunt zorgde. AFC Tubize had zich kranig verweerd, zoveel wist hun coach na afloop wel nog te vertellen, maar dat volstond dit keer niet om de Great Old van haar beste opener sinds 2003 en de bijhorende eerste plaats te houden!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/09/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset (K)
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
14 Stallone Limbombe
30 Mamoutou N'Diaye
15 Johanna Omolo
20 Geoffry Hairemans
7 Grégory Dufer - 63' - 80' - 90' (P)
9 William Owusu Acheampong - 2'
 
65' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
10 Mickaël Malsa (in)
74' 4 Steve Colpaert (uit)/
18 Pietro Perdichizzi (in)
86' 9 William Owusu Acheampong (uit)/
23 Nico Binst (in)
A.F.C. Tubize
1 Quentin Beunardeau - 43'
32 Andrei da Silva Camargo
2 Quentin Laurent (K) - 36'
8 Clement Fabre
22 Mederic Deher
18 Vincent Di Stefano
19 Ibrahima Ba
10 Mehdi Fennouche
6 Philippe Liard - 24'
9 Mamadou Diallo - 53'
91 Sega Keita
 
66' 91 Sega Keita (uit)/
39 Jordan Henri (in)
66' 10 Mehdi Fennouche (uit)/
88 Levan Shengelia (in)
79' 6 Philippe Liard (uit)/
7 Shean Garlito Y Romo (in)