R. Antwerp F.C.

1 - 1

Woe. 07/10/2015 20:30 u.

R. Exc. Virton

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 9.046
 
Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters: Dirk Stallaert - Nick Senecaut
 
Grégory Dufer veegt bezoekende voorsprong van het bord
Eigen bericht - Zoals verwacht veel toeschouwers in het Bosuilstadion en weinig verschuivingen in het efltal dat te Seraing een behoorlijk gelijkspel had weten te realiseren. Coach David Gevaert kon nog niet rekenen op Steve Colpaert en moest vanwege interlandverplichtingen de diensten van Johanna Omolo missen. In diens plaats kwam Wim De Decker opnieuw in de startersrij postvatten. Ook de aanvoerdersband mocht rond de bovenarm en dus nam hij meteen de honeurs waar in de middencirkel. Pietro Perdichizzi depaneerde eerder al als centrale verdediger. Geoffry Hairemans was hersteld van zijn knieblessure en opnieuw aan het trainen met de groep. Toch moest ook hij net als Mickaël Malsa (in Seraing nog in de basis) toekijken in de dug-out. Joeri Dequevy kwam zodoende voor het eerst sedert de fantastische overwinning in Oostende opnieuw in de basis. De wedstrijd amper op gang of de wedstrijdleiding ging aan het freewheelen ten voordele van het bezoekende Royal Excelsior Virton en bepaalde zo op zijn minst de gang van zaken in de eerste periode. Of en hoe de Luxemburgers hun voorsprong zouden verdedigen zou afhankelijk zijn van de reactie van de rood-witte staf, groep en fans...

De Great Old in de versie van 2015 schoot fel uit de startblokken. Stallone Limbombe was meteen zinnens de verloren speeltijd van de voorgaande wedstrijd in te lopen, evenveel keren kwam hij in contact met het zachte Bosuilgras. Ook al keurde het lokale publiek die ingrepen ten strengste af, het inspireerde scheidsrechter Verboomen niet tot kordaat ingrijpen. Kwamen de rood-witten zodoende niet tot in de zestien, aan de overkant wees de wedstrijdleiding plots naar de stip. Wat er was geweest? "Niets gezien", zette Anthony Di Lallo achteraf bij RAFC.tv een boompje op. Het protest op het terrein kostte Maxime Biset de gele kaart. Het oponthoud en het loeiende publiek ten spijt, stuurde Ngadrira uiterst beheerst in de linkerbenedenhoek. Een moeilijk moment voor stadionomroeper Daniël Vuylsteke, al kon het nog erger bij de vervanging van Randriambololona diep in de tweede helft. De rood-witten, in hun dadendrang gefnuikt, tastten weliswaar het Virtonese beton met overgave af, aan corners kwamen ze wel, aan doelkansen voorlopig (nog) niet. William Owusu Acheampong mocht helaas geen voet verzetten of hij werd onverbiddelijk teruggefloten. In de twintigste minuut mocht de Antwerpspits na een vloeiende en snelle barcirculatie koppen op voorzet van Stallone Limbombe.

Hij zag hoe Valette de bal in laatste instantie vanonder de balk plukte. Joren Dom probeerde het met een voorzetschot, weer ging de Virtonese doelman goed richting bal. Bij de kopbal van William Owusu op voorzet van Joren Dom ging er een gestrekte kreet van ontgoocheling doorheen het weer goedgevulde stadion. Bij diens doelpoging die te hoog klom een eerste kreet van protest. En werd daar niet ook al een keertje voorzichtig de naam van "Nico Binst" gescandeerd? Een buitenspelgeval en een handspel van spits Mbuba gemist en dus moest Mamoutou N'Diaye ten koste van een bijzonder overdreven geel karton ingrijpen! De Great Old zou met William Owusu Acheampong nog een doelpoging en vervolgens ook nog met een hoekschop (na een langdurige verzorging van rechtsachter Thiam) dreigen, maar de groep van David Gevaert moest met achterstand de rust in.

Zijn opwarming al van voor het rustsignaal begonnen, kwam Geoffry Hairemans zijn wat ongelukkige ploegmakker Mamoutou N'Diaye vervangen. Royal Antwerp FC moest even achteruit, maar zette vervolgens dubbel in op de achtervolging. Het leverde al vlug een eerste corner en een... strafschop op! Handspel in de box na die hoekschop van Geoffry Hairemans en dus mocht Grégory Dufer na luidkeels groen-wit protest zonder gele bestraffing (!) naar de stip. De bal kwam ook nu uit in de linkerbenedenhoek en de bordjes stonden (eindelijk) in evenwicht. "Ik had gedacht dat we er nog wel over zouden gaan", analyseerde David Gevaert het spelverloop tijdens de persbabbel. De bezoekers gingen onmiddellijk over tot een eerste vervanging. Corner ter linker- of ter rechterzijde? De rood-witte dadendrang afremmen, laat staan tot stilstand brengen lukte enkel met nog een schandelijk lange reeks overtredingen en vertragingsmanoeuvers. Net voor inrukken vond William Owusu Acheampong met een listig tikje de aanstormende Joren Dom, die evenwel net naast het groen-witte doel besloot. Grégory Dufer ging zowaar aan het koppen, maar de dwarsbalk lag enkele centimeters te laag.

Wim De Decker zette zich dubbel in strijd om de cirkel. Zo kwam Stallone Limbombe aan de ene kant onbestraft de bijl tegen in de zestien en werd hij zelf voor een futiliteit teruggefloten. Geoffry Hairemans haalde zowaar zijn rechter boven om een botser richting Valette te sturen en zou even later ook een keertje te hoog mikken. In de slotfase kwam invaller Harvey zowaar nog een keertje dreigen. Nicaise Kudimbana hoefde zelfs niet in te grijpen. Anthony Di Lallo kreeg precies zes minuten plus overtijd en die in periode bracht hij de netten aan het trillen en het halve stadion, de technische staf incluis, aan het juichen. De verrassende pegel verdiende beter dan te sterven in het zijnet. Voor het eerst dit seizoen bepaalde de wedstrijdleiding het resultaat en dat kostte de club haar eerste plaats. De druk van de leider verhuist naar de Oostkantons waar KAS Eupen brandhout maakte van de Koninklijke Patro Eisden...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/10/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset - 8'
18 Pietro Perdichizzi
5 Jannes Vansteenkiste
11 Joeri Dequevy
6 Wim De Decker (K)
30 Mamoutou N'Diaye - 37'
7 Grégory Dufer - 53' (P) - 59'
14 Stallone Limbombe
9 William Owusu Acheampong
 
46' 30 Mamoutou N'Diaye (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
64' 9 William Owusu Acheampong (uit)/
23 Nico Binst (in)
84' 8 Joren Dom (uit)/
18 Anthony Di Lallo (in)
R. Exc. Virton
1 Baptiste Valette
28 Demba Thiam - 88'
14 Guy Blaise (K)
22 Raphael Romey
5 Peter Franquart
15 Simon Dupuis
21 Nicolas Day
7 Mayron De Almeida - 26'
27 Zotsara Randriambololona
10 Avensey N’Gadrira - 9' (P)
9 Jean-François Mbuba
 
54' 7 Mayron De Almeida (uit)/
25 Alexis Lafont (in)
60' 21 Nicolas Day (uit)/
11 Dylan Suray (in)
80' 22 Raphael Romey (uit)/
19 Alexandre Harvey (in)