R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 17/10/2015 20:00 u.

K.S.V. Roeselare

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 10.400
 
Scheidsrechter: Maxime Smeets

Lijnrechters: Thomas Lesceux - Tom Piens
 
"Jannes, samen komen we erdoor" (de Antwerpfans)

Eigen bericht - De nieuwe directie van de rood-witte club heeft in de zomer een groot aantal nieuwelingen binnengehaald en dat is ook nog om op diverse terreinen te strijden. Van schorsingen is de nieuwe technische staf tot nog toe bespaard gebleven, van blessures helaas niets. De rood-witte fans rolden een knappe tifo uit richting Jannes Vansteenkiste, die in blessuretijd in Lommel zwaargeblesseerd geraakte en langere tijd zal moeten revalideren in eenzaamheid van de besloten kine-ruimte. Wat ook de keuze van de coach, de ploeg zou aan snelheid op de linkerflank inboeten. Met Pietro Perdichizzi bracht David Gevaert betrouwbaar linksvoetige verdediger in stelling. Grégory Dufer kreeg een beetje verrassend op dezelfde kant de voorkeur op Stallone Limbombe. Voor het eerst verenigd sedert 12 september, moest de combinatie Nico Binst - William Owusu Acheampong voor brokken en liefst ook voor enkele doelpunten zorgen tegen de ambitieuze ex-eersteklasser KSV Roeselare, voor het tweede seizoen op rij gecoacht door de in Deurne-Noord immens populaire Franky Van Der Elst. Een vijf en een drie in een en dezelfde uitslag samen met de naam Harald Pinxten laten vallen en de ex-international krijgt het warm en koud tegelijk! Bovendien lag ex-Antwerpspeler Maël Lépicier op de loer om zijn ex-club een loer te draaien, al moet die traditie dat oud-spelers tegen de kleuren scoren nu maar eens en voorgoed een halt toegeroepen worden...

Geen (lange) wachtrijen meer in voorverkoop en aan de loketten. De organisatie geraakt gewend aan een supergevulde Bosuil. Ook de bezoekers uit het verre Roeselare hadden volk meegebracht om van kortbij de gebeurtenissen vanuit het nieuwe vak te volgen. De aftrap werd verzorgd door Marc Heylen van de gelijknamige firma, de G-fans en de aanvoerder van de jaren zeventig Bob Geens en dan mochten ook Maxime Smeets en de 22 hoofdrolspelers hun bijdrage leveren. De West-Vlamingen mochten dan wel als eersten bij de bal, het was de Great Old die in razende vaart uit de startblokken. "We hadden verwacht dat we het moeilijk zouden krijgen", zo ongeveer omschreef Franky Van Der Elst de gebeurtenissen tijdens de persbabbel. Royal Antwerp FC was indrukwekkend vaak en lang bij de bal, maar de spitsen losmaken uit het defensieve zwart-witte kluwen was en bleef moeilijk. Wel vaak applaus voor de eenvoud waarmee de rood-witte spelers zich onder moeilijke duels uitwerkten en dat gold net zo goed voor Mamoutou N'Diaye, Johanna Omolo, als Pietro Perdichizzi. Geoffry Hairemans richtte een vrijschop na een stevige fout op hemzelf rechtstreeks op doel zodat ook doelman Malherbe in beeld kwam. Op het kwartier werd William Owusu Acheampong voor het eerst gevangen in de buitenspelval en dat reglement zou in de loop van de wedstrijd drie afgekeurde doelpunten opleveren die we helaas niet bij het eindresultaat mogen bijrekenen. Gelukkig maar voor de zielerust van coach Van Der Elst die allicht tot in lengte van dagen met vijf min drie (afgekeurde) doelpunten zal blijven worstelen.

De bezoekende nul stond nog op het bord wanneer Grégory Dufer met een uitvallende hoekschop uitpakte. Pietro Perdichizzi stuurde de tweede paal aan waar... Nico Binst als een duiveltje-uit-een-doosje opdook en de voorsprong op het bord knalde. De Bosuil ontplofte, het geluid ging crescendo, al viel het leven tijdelijk stil in het (wat benepen) Roeselaarse vak. Net voor het half uur kwam Nico Binst los van de tegenstand, maar het doelpunt werd naar de interpretatie van heel veel aanwezigen, coach David Gevaert incluis, ten onrechte afgekeurd. En dus bleef de spanning en de hoop op de bezoekende dug-out. De Rechter werd gesommeerd zich warm te lopen om de zaakjes recht te trekken tijdens een invalbeurt van bij de kampwissel. Bij KSV hielden ze de adem in toen doelman Malherbe volgens velen de bal beroerde buiten zijn beschermd gebied. Scheidsrechter Smeets en zijn assistent was voor zulke zaakjes los in de interpretatie van het reglement. Zo ook aan het einde van een lange combinatie na hoekschop van Grégory Dufer waarbij centrale verdediger Maxime Biset zowaar een assist afleverde voor Steve Colpaert die raak trof. Weer werd het doelpunt geweigerd! Bijna 40 minuten ver en Ragolle pakte uit met wat een eerste zwart-witte doelpoging genoemd zou mogen worden. Er zouden zo nog heel wat wilde en vooral inefficiënte pogingen volgen na de kampwissel.

Toch was er net na de hervatting een kanjer van een reflex nodig van Nicaise Kudimbana. De Rechter trapte de corner, Raes haalde verschroeiend uit, de Antwerpdoelman redde magistraal. De tweede hoekschop op rij werd simpel weggezet voor Nico Binst. Opnieuw de andere kant voor een derde afgekeurd doelpunt. William Owusu werd ideaal vanachteruit bediend, kwam los in de zestien, werkte puik af, weer werd de treffer geweigerd. Onder impuls van invaller De Rechter speelde KSV aardig mee. Royal Antwerp FC was nochtans heer en meester in de middenzone en die geruststellende tweede treffer was dus een kwestie van tijd. Nog voor het kwartier was het zover. Een (eerste) hoekschop voor Geoffry Hairemans langs rechts, William Owusu Acheampong stuurde met het hoofd en met de voeten centrale verdediger Steve Colpaert aan die tussen de bezoekende torens de bal binnenkopte. De KSV-spelers mochten dan gecomplimenteerd worden voor moed en inzet, het was de Great Old die de richting van de gebeurtenissen bepaalde. William Owusu oogstte zijn deel van het applaus met een spectaculaire kopbal naast het doel van Malherbe. Nicaise Kudimbana voelde een windvlaag voorbijtrekken bij een van de te hoog gerichte vluchtschoten van Martin Suarez. Joren Dom neerhalen, hoe goed de verhouding in het verleden in de rood-witte kleedkamer ook, kostte Lépicier een gele kaart. Pietro Perdichizzi zou voor een stevige aanpak van De Rechter op dezelfde sanctie getrakteerd worden.

De KSV verdediging speelde met regel 11 om Nico Binst af te houden. Grégory Dufer trok zich op gang voor een mooie inspanning, maar zijn grondscherende miste de kracht om Malherbe te passeren. Nicaise Kudimbana van zijn kant leek wel het magneet van Svilar in de handschoenen te hebben, zo gemakkelijk vielen de ballen in zijn grijphanden. In het slot nog verwoede pogingen van KSV om over de rood-witte helft te geraken, maar scoren lukte niet meer ook niet tijdens de twee minuten blessuretijd die Smeets de aanwezigen gunde, al moest Nicaise Kudimbana er nog een keertje met de vuist tegenaan. Antwerpcoach David Gevaert was een druk gesolliciteerd man al bleef hij spits en duidelijk: zijn (juiste) keuzes bleken zonder woorden in zijn uitleg voor RAFC.tv

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/10/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K) - 56'
18 Pietro Perdichizzi - 87'
7 Grégory Dufer
15 Johanna Omolo
30 Mamoutou N'Diaye
20 Geoffry Hairemans
23 Nico Binst - 20'
9 William Owusu Acheampong
 
78' 7 Grégory Dufer (uit)/
10 Mickaël Malsa (in)
81' 23 Nico Binst (uit)/
14 Stallone Limbombe (in)
K.S.V. Roeselare
30 Jimmy Malherbe
13 Carlo Damman
15 Tom Raes
5 Kjtetl Borry
6 Jeroen Vanthournout
7 Davy Brouwers
22 Dylan Ragolle
18 Maël Lépicier - 65'
20 Rik Impens
8 Mickaël Seoudi (K)
9 Christophe Suarez Martin
 
46' 20 Rik Impens (uit)/
10 Sven De Rechter (in)
57' 22 Dylan Ragolle (uit)/
11 Aaron Vanfleteren (in)
73' 18 Maël Lépicier (uit)/
19 Emille Samyn (in)