K.M.S.K. Deinze

1 - 1

Zat. 24/10/2015 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Burg. Van De Wielestadion

Toeschouwers: 2.751
 
Scheidsrechter: Carlos-Manuel Alho-Guerreiro

Lijnrechters: Cedric Waroux - Berengere Pierart
 
Climax en anti-climax aan het einde van elke speelhelft
Eigen bericht - Royal Antwerp FC heeft wat met gewezen spelers en trainers. Is het niet een ex-speler die voor een of meerdere tegendoelpunten zorgt, is het wel een ex-coach die op een plannetje broedt om de oud-club een loer te draaien of nog liever de punten afhandig maken. De klip in Lommel werd ondanks stevig weerwerk zonder puntenverlies gerond, maar of dat ook in het Burgemeester Van De Wielestadion goedschiks zou lukken, was geen uitgemaakte zaak. "Met KMSK Deinze ben je nooit klaar", zo wist David Gevaert vooraf. Hij kent er de mentaliteit, want de huidige Antwerpcoach begon zijn carrière in de technische staf bij de oranjehemden. Hij wilde maar wat graag zijn ongeslagen reeks verderzetten en als het even kon de driepunter mee naar Deurne-Noord brengen. Bij KMSK Deinze las je enige tristesse na de recente nul op negen.

Het moest tegen de oudste club van 't land en reeksleider beslist anders, ook bij de promovendus staat de puntenteller onverminderd gericht op een plaatsje bij de top acht van de reeks. Dennis van Wijk had na het thuisverlies tegen Lommel United op heel wat posities gewijzigd. Bij de Great Old ontbraken naast de onfortuinlijke Jannes Vansteenkiste, die net als Karel De Smet en Wim De Coninck, de wedstrijd in het stadion meemaakte, ook de met blessures kampenden Grégory Dufer en Joeri Dequevy. Zo kwam Stallone Limbombe geruisloos de basisrij in en pakte de Great Old opnieuw uit met William Owusu Acheampong en opportunistische Nico Binst.

De commerciële plichtplegingen volbracht, hadden de rood-witten, opnieuw gesteund door vele honderden fans, de aftrap. 'Sportje' (het clubblad van de KMSK Deinze) had in afwachting van de komst van R.A.F.C. om evidente redenen gepraat met Sandro Calabro, maar die bleef dus lang in de dug-out. Toch was er al vlug een vervanging op komst bij de thuisploeg. Een ongelukkige ingreep van Nico Binst kostte de Bosuiltopschutter geel en veroorzaakte bij centrale verdediger een ernstige blessure. Zijn optreden bleef erg beperkt in de tijd. Het (onverwachte) stormachtige openingsoffensief van de KMSK, ondersteund door een stevige regenbui, was dan al een tijdje gaan liggen. Die eerste tien minuten was het bij rood-wit dus vol inzetten op de afweer.

Ondanks de afwezigheid van Jannes Vansteenkiste, stond de organisatie pal. "KAS Eupen speelt iets frivoler en maakt ook wat meer doelpunten", vatte KMSK-coach Dennis van Wijk na afloop van de persconferentie het verschil in stijl uit met de Great Old van David Gevaert. Volop evenwicht na de opener, al had de Great Old licht overwicht in balbezit. Nico Binst deed een poging op de voorzet van Pietro Perdichizzi, maar kwam te hoog uit. Eerste corner voor de Great Old volgde weldra. Doelman Vandenberghe plukte klemvast aan de eerste paal. Op het kwartier had de KMSK-doelman twee pogingen nodig om de vrijschop ter rechterzijde van Geoffry Hairemans te klemmen. Dan bleef het even stil tot Geoffry Hairemans zich opnieuw meldde met een standaardfase langs rechts.

De eerste ingreep half geslaagd, mocht Geoffry Hairemans een tweede poging ondernemen om Maxime Biset te vinden, een rood-witte combinatie te starten en een nieuwe vrijschop te versieren. De bal vol in het gelaat, ging Pietro Perdichizzi groggy neer in de zestien. Tijd voor verzorging en een drankpauze voor Nico Binst, die meteen ook instructies bij de technische staf kwam inwinnen. Even later kwam de Antwerpspits op aangeven van Geoffry Hairemans los in de zestien, ging neer. Rood-wit kreeg ter compensatie een tegenaanval aangesmeerd die eindigde met een schot van Van Der Beke over het doel van Nicaise Kudimbana. William Owusu deed hem dat even later na. Een raid van Stallone Limbombe eindigde ook al tegen de grond in de oranje zestien.

Weer weigerde de wedstrijdleiding een sanctie te treffen, al kreeg R.A.F.C. nu wel een hoekschop. Beste combinatie van de eerste helft bewaarden de bezoekers voor de 'slotminuut'. William Owusu Acheampong pikte het balverlies op, speelde Stallone Limbombe aan die verlengde tot bij Nico Binst. De Bosuilspits haalde snoeihard uit en bracht zijn kleuren op voorsprong. In de bijna vijf minuten extratijd die Alho-Guerreiro er aan toevoegde, zag je de thuisploeg zo verlangen naar het rustsignaal.

Ging de thuisploeg geslagen naar binnen, ze kwamen even gezwind en met net zoveel overtuiging als bij het matchbegin terug. Ze hadden de aftrap en Nicaise Kudimbana moest onmiddellijk in actie komen om een vallend schot van Libbrecht over de dwarsligger te tippen. De corner leverde in duel met Johanna Omolo dan weer een vrijscshop op. Even later stonden de oranjehemden opnieuw aan het kanon na een splijtende counter. Van Der Beke stuurde voorlangs. De Great Old temperde het schroeiende tempo en kreeg vervolgens opnieuw controle. Stallone Limbombe kreeg handen op elkaar nadat hij zich uit een moeilijke defensieve situatie had weten te werken. KMSK pompte geregeld een bal in de zestien. Na de zoveelste daarvan appeleerde het thuispubliek (te) nadrukkelijk voor strafschop.

Niets gezien door de wedstrijdleiding. Even later een boeking voor De Neve na een dubbele poging tot schwalbe. Zo liep de gele rekening van Alho-Guerreiro toch weer geleidelijk aan op. Hij zou met twee late verwittingen uitkomen op vier! Net voor het kwartier gaf Mamoutou N'Diaye mee, Stallone Limbombe versnelde richting doel, maar plaatste zijn schot naast. De actieradius van Johanna Omolo liep weliswaar in de buurt van ex-Antwerpspeler Vermeulen, maar dat verstoorde het werk van de middenvelder niet. Heel veel activiteit over de rechterflank, maar Nicaise Kudimbana echt bedreigen, lukte de thuisploeg vooralsnog niet. Net na het uur en een klein kwartier voor tijd stuurde Dennis van Wijk extra aanvalskracht tussen de lijnen.

Het was vooralsnog R.A.F.C. dat het gevaarlijkst bleef. Maxime Biset kopte de kopbal van Geoffry Hairemans naast. De eerste hoekschop van Mickaël Malsa leverde bijna op. Johanna Omolo zag zijn knappe prestatie bijna beloond met een dol doelpunt. De poging werd echter nog op de doellijn gekeerd. De thuisploeg mocht zich met kleine achterstand opmaken voor een slotoffensief. Voorlopig zonder gunstig gevolg. "We trainen heel vaak op stilstaande fases en toch lieten we ons in het slot nog verrassen", jammerde David Gevaert. Shkroda, trapte en Mézine kopte de luid toegejuichte gelijkmaker binnen. Zo leverde de Great Old in de slotfase de bonus in en vertrok met kennisname van de naam van de nieuwe reeksleider richting Deurne-Noord.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/10/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
18 Pietro Perdichizzi
14 Stallone Limbombe
15 Johanna Omolo
30 Mamoutou N'Diaye
20 Geoffry Hairemans
23 Nico Binst - 7' - 44'
9 William Owusu Acheampong - 92'
 
68' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
10 Mickaël Malsa (in)
84' 23 Nico Binst (uit)/
6 Wim De Decker (in)
K.M.S.K. Deinze
25 Tom Vandenberghe
4 Hans Cornelis (K)
27 Jean-Christophe Vergerolle
5 Gauthier Libbrecht
2 Jarric Buysse
12 Jorn Vermeulen
6 Brecht Van Der Beke
7 Gianni De Neve - 57'
16 Niels Heyvaert
20 Donjet Shkodra
10 Daniel Rodrigo De Oliveira
 
32' 4 Hans Cornelis (uit)/
19 Pieter De Wulf (in) - 90'
62' 16 Niels Heyvaert (uit)/
21 Jérome Mezine (in) - 84'
77' 5 Gauthier Libbrecht (uit)/
9 Sandro Calabro (in)