R. Antwerp F.C.

0 - 1

Zat. 07/11/2015 20:00 u.

Cercle Brugge K.S.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 13.500
 
Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters: Gino De Belder - Erwin Hermans
 
Paal en doelman houden bezoekers overeind in woest slotoffensief

Eigen bericht - Een vol huis, ook al heeft het Bosuilstadion niet meer de capaciteit van de jaren zestig en zeventig, blijft een teken van trouw van de Antwerpfan. De groep van David Gevaert stond dan ook opnieuw en al voor de tweede keer dit seizoen voor een groot examen. De komst van Cercle Brugge KSV werd gebombardeerd tot dé topper van het jaar, ook al stond de eerste plaats dit keer niet op het spel. Verlies was voor geen van beide clubs een optie om het contact met de verrassende reeksleider AFC Tubize niet te verliezen. Er zat dus druk op de ketel, ook al omdat beide coaches enkele belangrijke pionnen moesten missen. Zo bleef ervaren, maar volgeboekte en dus geschorste Haroun achter in Brugge. Oud-Antwerpspeler Lambot moest zodoende voor loopvermogen en vuurkracht vanop afstand zorgen.

Royal Antwerp FC moet het al enkele weken rooien zonder ervaren, maar geblesseerde Grégory Dufer. De sluipschutter was goed voor een hattrick bij het bezoek van AFC Tubize en werd node gemist. Zo werd er opnieuw gekeken in de richting van William Owusu Acheampong en vooral clubtopschutter Nico Binst. De afgelopen dagen werd Geoffry Hairemans druk gesolliciteerd en de creatieve middenvelder hoopte op toch veel meer (ontploffings)gevaar vanuit de tweede rij. Dimitri Daeseleire kreeg na zijn puike invalbeurt opnieuw het vertrouwen van zijn coach, dit keer vanaf het begin van de partij. Zo kon ook scheidsrechter Visser in een eivolle Bosuil aan de slag!

"Let the Beast Go!", was populair ten tijde van Jean-Luc Dehaene als premier van dit land en als supporter van... Club, niet van de Vereniging. De bezoekers hadden de aftrap, maar zetten niet aan voor het offensief, zo bleek onmiddellijk. Eerste doelpoging kwam dan ook van Nico Binst. Hij plaatste zijn kopslag naast. Geen herhaling van scenario van de topper tegen AFC Tubize! Nicaise Kudimbana moest even later de handen strekken om een flauwe poging van Lambot vast te grijpen. De activiteit rond de zestien eerder schaars, kreeg Dimitri Daeseleire de handen toch herhaaldelijk op elkaar. Eerste hoekschop van Geoffry Hairemans werd weliswaar aan de eerste paal weggewerkt, Joren Dom richtte de rebound via Maxime Biset naast.

Cercle kwam vervolgens de andere speelhelft even verkennen. Maertens richtte zijn pijl evenwel ver naast. R.A.F.C. grossierde in hoekschoppen, maar de zwart-groene defensie bleef overeind, ook al sprong scheidsrechter Visser Cercle-doelman Van Damme ten onrechte bij diens half-mislukte interventie bij. In enkele minuten tijd werden zowel Van Acker en Nico Binst opgeschreven vanwege geflikflooi met de bondsreglementen. De bezoekers trokken zowaar de buitenspelval open en vingen William Owusu Acheampong. De spits kreeg niet veel bewegingsvrijheid, werkte weliswaar hard, maar was niet echt gelukkig in zijn acties. Steunende middenvelder Vanroose, noch Stallone Limbombe vonden het kader. Een hoekschop over en weer verder leek de teller stil te vallen op een dubbele nul.

Dat was zonder Steve Colpaert gerekend die geheel onvrijwillig zijn eigen doelman klopte op assist van Lambot. De Vereniging alsnog met voorsprong de rust in. Een helse taak wachtte de rood-witte elf ook al kregen ze ten alle kante vokale steun. Scheidsrechter Visser ontzegde Nico Binst hoogstpersoonlijk van een verdiende hoekschop, maar even later stond de spits toch klaar om de voorzet van Dimitri Daeseleire naast te keilen. De achtervolging werd daarmee in een bepaalde richting gestuwd. Het Brugse beton bleek inderdaad stevig. Stond Nicaise Kudimbana nu helemaal werkeloos toe te kijken, ook Cercle-doelman Van Damme moest voorlopig geen wonderen verrichten. Het duo Omolo-N'Diaye snoerde de middenzone vast.

Geoffry Hairemans probeerde de aanvallers in stelling te brengen. Nico Binst plaatste zijn kopslag echter naast. William Owusu Acheampong ging neer in de zestien. Geheel in de lijn met zijn prestatie weigerde Visser dit keer in te grijpen. Halfweg de tweede helft moest de Cercle-doelman een stevige uithaal van Stallone Limbombe met de vuisten vanonder de dwarsbalk halen. Hij was meteen klaar om te proberen zijn nul ook tijdens het rood-witte slotoffensief vast te houden. Niet gehinderd door enige offensieve invulling na de vervanging van het groen-zwarte aanvalsduo, kon zelfs doelman Kudimbana tot ver uit zijn doelgebied steun verlenen. Bij R.A.F.C. was Mickaël Malsa inmiddels William Owusu Acheamong komen vervangen en werd bij zijn eerste balcontact met geel bestraft.

De gelijkmaker hing in de lucht. Geoffry Hairemans richtte in eerste instantie op de vuist van Van Damme. Joeri Dequevy verloor zijn sang-froid en richtte de rebound over. Pech voor Jason Adesanya. De pas ingvallen spits kwam middels Maxime Biset (!) los in de zestien. De pegel passeerde doelman Van Damme, maar spatte uit elkaar op de rechterpaal. In de slotfase moest de Cercle-goalie nog straf aan het werk, maar ook in vijf minuten extra tijd haalde Nico Binst, noch Maxime Biset de vermaledijde nul nog van het bord. Antwerpcoach David Gevaert mocht dan al vanbuiten de neutrale zone over zijn zonden contempleren!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/11/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K) - 44' (O)
2 Dimitri Daeseleire
14 Stallone Limbombe
15 Johanna Omolo
30 Mamoutou N'Diaye - 71'
20 Geoffry Hairemans
23 Nico Binst - 20'
9 William Owusu Acheampong
 
66' 9 William Owusu Acheampong (uit)/
11 Joeri Dequevy (in)
75' 30 Mamoutou N'Diaye (uit)/
10 Mickaël Malsa (in) - 76'
80' 2 Dimitri Daeseleire (uit)/
24 Jason Adesanya (in)
Cercle Brugge K.S.V.
16 Miguel Van Damme - 85'
21 Dennes De Kegel
27 Gilles De Waele
15 Pierre Bourdin
3 Wesley Vanbelle
41 Thibaut Van Acker (K) - 23'
19 Benjamin Lambot
28 Karel Vanroose
33 Mathieu Maertens
77 Yvan Yagan
26 Lonsana Doumbouya
 
70' 26 Lonsana Doumbouya (uit)/
9 Arne Naudts (in)
82' 77 Yvan Yagan (uit)/
98 Laurenz Simoens (in)