K.V.V. Coxyde

0 - 3

Zat. 14/11/2015 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Schiervelde

Toeschouwers: 2.750
 
Scheidsrechter: Denis Vanbecelaere

Lijnrechters: Kris Messely - Pieter Becquet
 
Joeri Dequevy haalt Kustboys simpel door de mangel

Eigen bericht - Hoewel KSV Roeselare en haar supporters nauwelijks enkele weken geleden als eersten te gast waren in het nieuw opengestelde en fel becommentarieerde bezoekersvak van de Bosuil, mochten de Antwerpsupporters(clubs) nu al een retourtje Schiervelde bestellen. Niet om er KSV opnieuw in de ogen te kijken, wel om er KVV Coxyde partij te geven. Daar waar alle Belgische clubs er normaliter in slagen de Great Old in eigen midden te ontvangen, lukte dat de promovendus helaas niet. Het ging dus na lang palaveren richting zuid West-Vlaanderen.

Ook KV Oostende zou er mogelijkerwijs haar 'thuiswedstrijden' in Play-off I gaan betwisten. Of de kustclub ook dat hele grote bezoekersvak zal volkrijgen, is nog maar de vraag. De Antwerpfan gaf alvast thuis in Roeselare en overstemde met sprekend gemak de 'lokale' aanhang. Wat met de troepen van David Gevaert? Zouden de rood-witten na het recente dipje en een eerste (thuis)nederlaag, de rug weten te rechten en dat zonder sterkhouders Johanna Omolo en Mamatou N'Diaye? De Great Old had alvast zeer scherp getraind en urenlang geoefend op afwerking...

Zonder haar twee Afrikaanse internationals, maar met man-van-vele-eersteklasse-oorlogen Wim De Decker begon R.A.F.C. op zaterdagavond in zwarte uitrusting en onder barre weersomstandigheden aan de opdracht. De Antwerpcoach greep terug naar een tactisch concept met ťťn diepe spits. De keuze viel daarbij op clubtopschutter Nico Binst. Geen verrassing. De (teruggetrokken) positie onder de cirkel voor Geoffry Hairemans was dat wel. De linkspoot zou toch vooral het aanvallende compartiment gaan ondersteunen, met Stallone Limbombe aanvankelijk op rechts, Joeri Dequevy op links en... Parijzenaar MickaŽl Malsa als schaduwspits.

Er kwamen er dus nog wel meer los van de bank. Geen van allen had een aanloopperiode nodig na de beklijvende herdenking van de barbaarse aanval op de Franse hoofdstad. De bezoekers hadden de aftrap en kregen in weerwil van de reputatie van de thuisploeg het balbezit. Ook dit keer betonneerden de nieuwelingen niet, al had de Great Old wel wat moeite de weg naar doel te zoeken. Zo gebeurde het dat de eerste tien minuten nauwelijks doelgevaar opleverden. Met een eerste schot op de staander eiste Geoffry Hairemans de publieke aandacht op.

Na een foutief afgeslagen, maar door invallersscheidsrechter Vanbecelaere niet bestrafte aanval, kwam KVV snel opzetten op de bezoekende helft, maar liep meteen blindelings de buitenspelval in. Stallone Limbombe reageerde met een schot vanop afstand en even later... een stevige kopslag van Dimitri Daeseleire naast de kooi van Cool. Was KVV nauwelijks op de rood-witte speelhelft geweest, de voorbereiding op de poging van aanvoerder Ternier, hoewel best uit de richting, mocht er wezen. Weinig tot geen uitgespeelde kansen? Dan maar van ver, maar millimeterprecies in de rechterbenedenhoek gemikt.

De Great Old stond even voorbij het half uur toch en verdiend op voorsprong dank zij de linker van uitblinker Geoffry Hairemans. De uit de neutrale zone verbannen Antwerpcoach, voelde een zucht van opluchting of was het toch vooral de ijzige noordenwind? Voortvarend in zijn daden, kreeg Dimitri Daeseleire na een stevig duel met Franco-Simoes, een publieke bolwassing van de wedstrijdleiding. Geoffry Hairemans werd voor het eerst naar het cornerpunt gestuurd, 39 minuten ver. Wat volgde was een verdubbeling, als resultaat van ook al urenlang uitproberen en oefenen.

Streep over de grond en Joeri Dequevy verlengde in doel. Ook al spartelde de thuisploeg nog even tegen, meteen stond de tussenstand op het bord. De thuisploeg kwam furieus terug, versierde bijna onmiddellijk de eerste hoekschop van de tweede periode, maar liep even snel op een nieuwe knock-down. Centrale verdediger Mestdagh onderbrak de combinatie tussen MickaŽl Malsa en Nico Binst. De hoekschop van Geoffry Hairemans werd in eerste instantie afgeblokt. De linkspoot recupereerde en bereikte vervolgens via het hoofd van Maxime Biset Joeri Dequevy aan de tweede paal. Overhoeks binnen en doelman Cool voor de derde keer geklopt.

De Great Old ging door op het hervonden elan. Geoffry Hairemans stuurde zijn poging met rechts over de balk. KVV reageerde met een gedurfde combinatie en een schuchtere poging van Millimono. Ook al deed de thuisploeg nog zo haar best, Antwerpdoelman Nicaise Kudimbana was nauwelijks in beeld geweest en dat zou ook de volgende minuten zo blijven. Waren de beide coaches spaarzaam gebleven met hun materiaal, even voor het uur stuurde KVV twee verse krachten in een poging het tij alsnog te keren. R.A.F.C. reageerde met het terugroepen van Steve Colpaert en dus kreeg ouderdomsdeken Wim De Decker ook nog de aanvoerderband omgegespt.

Amper halverwege de tweede periode of de Great Old zette aan voor haar eindoffensief. Het begon met een stevige corner op de vuisten van doelman Cool en eindigde met... een corner van Stallone Limbombe, door Geoffry Hairemans van buiten de rechthoek op doel gericht en weer moest de KVV-goalie met de vuist ingrijpen. Ondertussen had ook Maxime Biset op corner van Geoffy Hairemans naastgekopt. Stallone Limbombe, alsook de invallers Jason Adesanya en Grťgory Dufer joegen de KVV-verdedigers schrik aan, maar tot scoren kwamen ze helaas niet meer. De overwinning was verdiend en had beslist veel hoger kunnen oplopen.

Dat was ook David Gevaert niet ontgaan. "Blij met de driepunter en ook blij dat de verdediging opnieuw de nul heeft gehouden", al kostte dat weinig moeite. Seizoensrevelatie R Union SG is de volgende test.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/11/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
2 Dimitri Daeseleire
14 Stallone Limbombe
6 Wim De Decker (K)
10 MickaŽl Malsa
11 Joeri Dequevy - 39' - 49'
20 Geoffry Hairemans - 31'
23 Nico Binst
 
60' 4 Steve Colpaert (uit)/
18 Pietro Perdichizzi (in)
74' 10 MickaŽl Malsa (uit)/
24 Jason Adesanya (in)
76' 11 Joeri Dequevy (uit)/
7 Grťgory Dufer (in)
K.V.V. Coxyde
24 Jonas Cool
19 Christophe Callens
5 Aaron Vandendriessche
18 Alexander Embrechts
15 Niels Mestdagh
7 Karel Ternier (K)
22 Michiel Clyncke
6 Gio Franco Simoes
21 Darius Hillewaere
25 Nicholas Tamsin
16 Joey Millimono
 
57' 6 Gio Franco Simoes (uit)/
23 Tjendo De Cuyper (in) - 76'
57' 22 Michiel Clyncke (uit)/
26 Masis Voskanian (in) - 73'
70' 21 Darius Hillewaere (uit)/
11 Mitch Dekuyper (in)