K Patro Eisden Maasm.

1 - 4

Zat. 19/12/2015 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Gemeentelijk Sportstadion

Toeschouwers: 1.350
 
Scheidsrechter: Ken Vermeiren

Lijnrechters: Tom Vanpoucke - Vincent De Coninck
 
Royal Antwerp FC telt haar winst uit

Eigen bericht - Amper twee dagen na de terugkeer uit de Oostkantons, reed de delegatie al opnieuw richting oosten om er nabij de Duitse grens de Koninklijke Patro Eisden Maasmechelen te bekampen. Kevin Debaty en David Iboma wisselden tijdens de zomertransfer van kleuren en het moet gezegd de verandering staat de Antwerpdoelman beeldig. Hij maakte een mooie bekercampagne en diep in zijn binnenste zal hij even gehoopt hebben in het Patro-stadion onder de rood-witte lat te staan. Waar de Great Old verschijnt, hult alles zich ondertussen in de verzengende kleuren van de Ploeg van 't Stad. Liefst zeshonderdvijftig trouwe volgelingen hadden cash en co. op orde en trotseerden de allicht duurste en meteen ook laatste combiticketregeling van het aflopende kalenderjaar.

Ook David Iboma had allicht kunnen rekenen op een spontane accolade van zijn gewezen supporters, maar hij bleef een hele wedstrijd lang langs de lijn. Patro wist ook voor deze thuiswedstrijd amper te mobiliseren. Verraste David Gevaert ze woensdagavond op Kehrweg met een ongebruikelijke voorhoede, de Antwerpcoach herhaalde de succesformule met Joeri Dequevy en jarige Grégory Dufer als aanvallende bliksemafleiders voor het offensieve geweld uit de tweede en derde rij.

De witte shirts van Royal Antwerp FC namen de opener voor hun rekening. Het was evenwel thuisploeg Koninklijke Patro Eisden Maasmechelen die het eerste plaagstootje uitdeelde. Camara trapte de rebound in het zijnet. Ook defensief wilde het aanvankelijk vlotten voor de zoetgevooisde Limburgers, al hadden nogal wat spelers de hamer in aanslag. Scheidsrechter Vermeiren reageerde nogal laconiek op de felle inzet in paars en wit. Zo gingen in een beweging zelfs twee Antwerpspelers tegen de vlakte zonder reactie. Gelukkig kon Mamoutou N'Diaye na verzorging verder. Grégory Dufer was de eerste om gevangen te worden in de buitenspelval. Stallone Limbombe was de eerste namens de bezoekers om doelman Biersard te bedreigen. Het afstandsschot ging naast. Niet getreurd.

Even later maakte Grégory Dufer gebruik van een hopeloos mislukte hoekschop van de thuisploeg om via Joeri Dequevy en Geoffry Hairemans vliegensvlug spurtbom Stallone Limbombe te bereiken. Raket in de kruising, doelman Biersard zonder verhaal. Mouwen opgestroopt. Patro probeerde onmiddellijk te reageren. Het schot van Adam was slechtgericht. Zijn interventie op de benen van Dimitri Daeseleire was zo slecht getimed dat hij even later zonder verwijl uitgesloten werd. Ploegmaat Janssen ontsnapte met geel na een fout op Johanna Omolo. Opnieuw aan het voetballen, ging de Antwerpmiddenvelder zijn kans. Het leverde de Great Old twee corners op rij op voor Geoffry Hairemans. Aan de overkant moest Nicaise Kudimbana de poging van Okitokandjo klemmen.

Joeri Dequevy zag zijn doelpoging afgeblokt worden. Stallone Limbombe kwam over de dwarsbalk uit. Viseerde het thuispubliek Dimitri Daeseleire vanwege de uitsluiting van Adam, ook Ladriére ging daarin nogal gewillig mee. De bij de wedstrijdleiding afgedwongen vrijschop werd ultiem door centrale verdediger Farin van kortbij over het Antwerpdoel gelift. Johanna Omolo, Farin en Mamoutou N'Diaye gingen in de slotfase nog hun kans. De score bewoog niet.

Geoffry Hairemans bleef ten voordele van Mickaël Malsa achter in de kleedkamer. De jonge Fransman had het aanvankelijk even moeilijk zich door te zetten tussen Forza Maasmechelen. De thuisploeg kende de tussenstanden en deed een aardige poging om de achterstand op te halen. Evenwel zonder succes. Net als in de eerste spelperiode koos Grégory Dufer een hoekschop als omschakelmoment. Stallone Limbombe zorgde voor versnelling en assist, Grégory Dufer zelf voor de afwerking. Beslissing gevallen? Niet zo in de ogen van lokale coach Drazen Brncic die zijn troepen ongenadig richting Antwerpdoel stuurde. En zie wat er gebeurde: Grégory Dufer was al de tweede Antwerpspeler die tegen de gele kaart aanliep.

Veel doelgevaar leverde al dat geweld niet op, al speelde linkspoot Battista wel een opvallende rol bij hoekschoppen en vrijetrappen. Het was overigens diezelfde Battista die voor de eerredder tekende. Hij knalde de door Steve Colpaert afgeweerde voorzet van linksachter Aka in de rebound achter Nicaise Kudimbana. De tussenstand stond toen al op 0-3. Johanna Omolo recupereerde een slecht uittrappen van doelman Biersard. Koud kunstje om op het einde van de combinatie in de rebound de afgeweerde doelpoging van Mamoutou N'Diaye in doel te verlengen. Nog was de doelpuntenhonger daarmee niet gestild. In de ultieme slotfase stond Nico Binst klaar om de loopactie en uitgemeten assist van Grégory Dufer in doel te verlengen.

Daarmee haalde R.A.F.C. net als vorig seizoen een uitgesproken zege in het Patro Stadion en duikt Deurne-Noord de eindejaarsperiode in als co-leider. Een die-hard fan van de Limburgers beloofde bovendien rood-wit de titel te zullen bezorgen en AFC Tubize een pakje voor de broek te geven, voorwaar geen slecht voornemen voor het nieuwe jaar!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/12/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
2 Dimitri Daeseleire - 74'
14 Stallone Limbombe - 17'
15 Johanna Omolo - 65'
30 Mamoutou N'Diaye
20 Geoffry Hairemans
7 Grégory Dufer - 53' - 58'
11 Joeri Dequevy
 
46' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
10 Mickaël Malsa (in) - 50'
73' 11 Joeri Dequevy (uit)/
23 Nico Binst (in) - 89'
85' 14 Stallone Limbombe (uit)/
27 Romain Davigny (in)
K Patro Eisden Maasm.
1 Joseph Biersard
2 Ruben Janssen - 30'
12 Lanfia Camara - 63'
23 Jerémy Obin
3 Kevin Etienne Aka
8 Davy Sroka (K)
6 Adrian Adam - 28'
10 Benoit Ladriére
17 Frederic Farin
13 Marco Battista - 78'
25 Steve Okitokandjo
 
68' 10 Benoit Ladriére (uit)/
16 Khallil Lambin (in)