R. Antwerp F.C.

2 - 1

Zat. 16/01/2016 20:00 u.

A.S.V. Geel

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 11.638
 
Scheidsrechter: Denis Vanbecelaere

Lijnrechters: Frederic Godelaine - Cedric Lescalier
 
Geschiedenis geschreven: eerste zege ooit tegen ASV Geel
Eigen bericht - Enkele droge uren en dagenlang hard labeur waren samen (net) voldoende om de eerste speeldag van het nieuwe kalenderjaar voor uitstel te behoeden, waarvoor dank vanop de goedgevulde tribunes. Meer dan elfduizend rood-witte fans toonden de wereld hoe 'nonkel' Guillaume Matteeusen hun 'Gouden Sjaal' als beste supporters van het land in ontvangst mocht nemen, waarbij alras het clublied ingezet werd. Bepaald de meest ideale omstandigheden om zwart beest ASV Geel in Deurne-Noord te verwelkomen. Scoren tegen S.T.V.V. en KSC Lokeren was tijdens de sportieve voorbereiding in Spanje niet gelukt. Toch stonden technische staf en spelersgroep met aangescherpte focus & vertrouwen de eerste tegenstander van het nieuwe kalenderjaar op te wachten. Aan coach David Gevaert de juiste keuze tussen één of meerdere van zijn nieuwelingen al meteen aan het grote publiek voor te stellen, waarvoor ook de handen op elkaar gingen. Er werd al lang over een greep naar de leidersplaats in de Proximus League gesproken, maar daarvoor moest ASV Geel over de knie gaan. Scheidsrechter Denis Vanbecelaere was na grondige inspectie van de groene rechthoek alvast bereid.

Grootste verrassing in de rood-witte selectie was misschien wel de bankzittersrol voor Johanna Omolo. Bij de uitblinkers tijdens de eerste seizoenshelft, gaf de selectieheer nu voorkeur aan topfitte spelers, verklaarde David Gevaert zijn beslissing. Mathieu Cornet liep wel in de basisrij en zo bleven William Owusu Acheampong, Nico Binst én Cédric Fauré voor even of langere tijd in de dug-out. ASV Geel had de aftrap en zette meteen een streepje richting Nicaise Kudimbana. De Antwerpdoelman kon volstaan met de bal op te rapen en het spel via captain Steve Colpaert richting Vromans te sturen. Mathieu Cornet was de eerste om de Geelse doelman op zijn betrouwbaarheid te testen. Daartoe kreeg 'Kudi' niet eens de kans. Nog vroeg in de wedstrijd trok linksachter Celen op avontuur. Hij vond in het centrum Jutten en die haalde via de linkerpaal verschroeiend én doeltreffend uit. Een blauwe rookpot uit het bezoekersvak en 197 kelen onderstreepten de Kempense vreugde. Daar had de Bosuil even niet van terug, al kropen de XI van Gevaert en Lauryssen onmiddellijk in de organisatie. De druk naar voren werd vanop de Bosuilzitjes en -banken ondersteund. Het leverde een hoekschop op voor Grégory Dufer.

Mathieu Cornet kopte naast. Niet gek veel later ook een doelpunt. Uit de combinatie tussen Grégory Dufer en Joeri Dequevy schoot Stallone Limbombe als een projectiel over de achterlijn. Joeri Dequevy deponeerde de gelijkmaker in de rechterbenedenhoek. De Great Old was vooral meester tot boven de cirkel. Dan nog geprobeerd nieuweling Mathieu Cornet in de zestien te bereiken, een aartsmoeilijke opdracht tussen het veelvoud aan blauw-witte benen. Grégory Dufer kwam net niet snel genoeg op de assist van Stallone Limbombe, maar van de schicht van Geoffry Hairemans stonden ze Allemaal Samen te kijken bij de bezoekers. Zo mooi. R.A.F.C. had daarmee de zaakjes mooi omgedraaid. ASV Geel werd daarmee uit de egelstelling gelokt. Ook al probeerde spits Jutten een en ander, de ruststand stond daarmee op het bord.

De Great Old had al eerder een voorsprong over de rust kunnen tillen tegen de fusieclub, maar om ook de driepunter thuis te houden, was meer nodig gebleken in het verleden. Het ongewijzigde rood-witte elftal ging dus op jacht naar de bevrijdende treffer. ASV leek al vlug de val nabij, maar doelman Vromans kon de vallende rebound van Joeri Dequevy klemmen. Een nogal flauw toegekende vrijschop leverde Bracke & maats vanop een mooie afstand niets op. ASV speculeerde op de counter en trok zich strategisch terug achter de dertigmeterlijn. Nicaise Kudimbana zag het als eenzaat op eigen helft gebeuren, nauwelijks ruimte genoeg voor de 21 anderen op de halve rechthoek. Joren Dom stuurde de zestienmeter aan, Joeri Dequevy tilde de bal over de dwarsbalk. Nog een laatste doelpoging en Cédric Fauré mocht moegestreden Mathieu Cornet komen vervangen. Gevraagd tijdens de persbabbel na afloop naar een evaluatie van zijn nieuwe offensieve krachten, omzeilde coach David Gevaert die moeilijkheid met sprekend gemak. ASV Geel liet zich alvast niet onbetuigd, maar ook dan misten de doelpogingen van Jutten de juiste drive. Ook werden de goede bedoelingen van de bezoekers in de middenzone gesmoord door alomtegenwoordige Mamoutou N'Diaye, bij momenten zwaar tot brutaal aangepakt door de tegenstanders.

"We meten morgen de schade op", concludeerde David Gevaert. Grégory Dufer zag zijn poging stranden op de doellijn. Invaller Johanna Omolo zette Joeri Dequevy nog een keer los, maar ook dan zorgde hij niet voor de bevrijding. Een stevige applausvervanging werd zijn deel. Nico Binst viseerde de verste paal, maar draaide voorlangs af. Het was lang, te lang aftellen naar het laatste fluitsignaal. Make history, take us home, vragen de fans. Deze eerste (competitie-)overwinning tegen de Kempense fusieclub haalt alvast een plekje in het lijvige rood-witte geschiedenisboek!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/01/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
2 Dimitri Daeseleire
11 Joeri Dequevy - 19'
30 Mamoutou N'Diaye
7 Grégory Dufer
20 Geoffry Hairemans - 33'
14 Stallone Limbombe
24 Mathieu Cornet
 
60' 24 Mathieu Cornet (uit)/
19 Cédric Fauré (in)
75' 14 Stallone Limbombe (uit)/
15 Johanna Omolo (in)
86' 11 Joeri Dequevy (uit)/
23 Nico Binst (in)
A.S.V. Geel
20 Glenn Vromans
4 Ruben Scheelen - 48'
6 Benjamin Van Den Ackerveken
23 Ken Spies
5 Timo Cauwenberg
2 Jo Christiaens (K)
7 Yannick Reuten
14 Simon Bracke
15 Willem Celen
11 Zico Gielis - 21'
8 Thomas Julien - 8'
 
75' 2 Jo Christiaens (uit)/
9 Alessio Allegrio (in)
84' 5 Timo Cauwenberg (uit)/
13 Papé Djibril Diaw El Hadji (in)