W.S. Brussel

0 - 4

Zat. 23/01/2016 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Edmond Machtens

Toeschouwers: 1.507
 
Scheidsrechter: Wesley Alen

Lijnrechters: Tom Dens - Stijn De Meulemeester
 
Nicaise Kudimbana pakt alles
Eigen bericht - Waren Johanna Omolo en Nico Binst de uitblinkers tijdens de heenwedstrijd in het Bosuilstadion, allebei moesten ze deze zaterdag vrede vinden in de dug-out van het Edmond Machtensstadion. Werk aan de winkel dus voor Mamoutou N'Diaye in de middencirkel om het aanvallende compartiment met nieuweling Cédric Fauré van bij de aftrap in de ploeg te bevoorraden, maar vooral het brute geweld van WS Bruxelles tijdig te smoren. Voor het eerst trok het rood-witte rugnummer negentien inderdaad ten aanval, in achtervolging op de legendarische Patje Goots, al waren sluipschutters Joeri Dequevy en Geoffry Hairemans in rood-witte en Mamadou Fall in knal oranje uitrusting nooit veraf. Het tweede periodekampioenschap moest haar beslag krijgen, al is en blijft die titel in dit overgangsjaar voor de grote competitiehervorming slechts een symbolische stuiver waard. Mits een overwinning mocht de technische staf gerust met champagne trakteren, al hoeft het uiteraard (nog) geen hele dure te zijn. Bij gelijke stand in het Hoofdstedelijke Gewest konden ze mogelijk juichen in de stad van Zimmer en Opperkreuner Walter Grootaers. Reken uit je winst!

R Antwerp FC mocht dan de aftrap hebben, thuisploeg White Star stond in de eerste minuut bijna op winst. De troepen van David Gevaert hadden meer nog dan van de erbarmelijke staat van het terrein, last van de verwarring gesticht door de diverse versies van de ploegsamenstelling die de thuisploeg wereldkundig had gemaakt. Opdrachten in het achterhoofd, maar daar dook plots Traoré op aan de zestien. Zijn schot zoefde voorlangs, het moet gezegd, Nicaise Kudimbana had de hoek wel heel klein gemaakt. Reactie bij de rood-witten, maar de bezoekers geraakten nauwelijks over het middenveld. Tandje bijsteken na een afgeweerde hoekschop met Stallone Limbombe aan het begin en het einde van de combinatie met Grégory Dufer en ondertussen nog een mooie deviatie van Joeri Dequevy. De sneltrein dook door de verdediging en klopte lokale doelman Vanhamel in de rechterbenedenhoek. De bijna negenhonderd (!) Antwerpfans mochten juichen. Vertwijfelde blikken richting assistent, maar de beelden waren duidelijk: geen buitenspel! Nauwelijks bekomen van de vroege voorsprong of Joeri Dequevy stond achter de stip om de voorsprong ijzig kalm en ijzig precies te verdubbelen. De hoekschop was van Grégory Dufer, de deviatie van Geoffry Hairemans in de zestien en de overtreding van Huyghebaert.

Wat scheidsrechter Alen ook gezien mocht hebben, er ontstond een weinig zachtzinnige raid op de rood-witte dug-out. Daarbij werden volgens de beelden ook vuisten gebruikt. De lokale coach mocht op aangeven van de assistent de terugtocht uit de neutrale zone inzetten! Op het terrein moest vooral Mamoutou N'Diaye, die de zaakjes rond de grote cirkel best op orde had, het ontgelden. Ondertussen meer dan twintig minuten ver, probeerde de thuisploeg het geweer van schouder te wisselen, al legde Fall het keer op keer af tegen Dimitri Daeseleire, ook in de lucht. Traoré kwam dicht bij de cornervlag uit, slechtgericht als zijn 'doelpoging' was. Nadat eerder Soumah en Niankou in het boekje opgeschreven werden na fouten op Mamoutou N'Diaye, mocht Fabris hem onbestraft een tik uitdelen. De reactie van de spelleider leek een beetje ondermaats. Ondertussen kwam WSB in de reactie uit op de vuisten van Nicaise Kudimbana na een schot van Traoré richting linkerbenedenhoek. Even later stuurde Fabris een afgeslagen aanval in het zijnet. WSB toonde zich veerkrachtig, maar de Antwerpdoelman weerstond de belegering. Het leverde de thuisploeg een derde gele kaart op na schwalbe van Traoré. Cédric Fauré strandde net voor inrukken op doelman Vanhamel.

Wissel vanuit de catacombern bij WSB, al bleef het zoeken naar de juiste ploegsamenstelling. Stallone Limbombe werd opnieuw in zijn dadendrang opgehouden door de buitenspelval. Toch was hij ook weer bij de pinken bij de inleiding van het derde bezoekende doelpunt. Geoffry Hairemans, al een eerste keertje Stallone Limbombe, Grégory Dufer, opnieuw Stallone Limbombe ter linkerzijde, een schot of een voorzet langs Cédric Fauré tegen de staander. In de kluts tikte de nieuwe Bosuilspits de bal over de doellijn voor zijn eerste doelpunt in rood-wit shirt. De nieuwe nummer 19 had er precies 83 minuten over gedaan. Sneller dan wie ook bij R.A.F.C. zou hij later in de partij ook tegen zijn eerste gele schorsing aanduiken. Voor een keer was de spelleider bij zijn interpretatie consequent: schwalbe en de waarschuwing volgde onmiddellijk, maar of het ook een fopduik was? WSB deed vertwijfelde pogingen tot eerherstel. Traoré gebruikte daarbij een onderdeel van het lichaam dat niet bij de edele sport behoort en werd dus teruggefloten. Joeri Dequevy kreeg op het uur een omstandige applausvervanging. Nauwelijks op het terrein of Nico Binst werd foutief opgehouden.

De vrijschop van Grégory Dufer werd gevolgd door een spectaculaire omhaal van Cédric Fauré die echter over de dwarsbalk klom. Even later meldde de spits zich opnieuw in de zestien met een schot naast de verste paal. Liep hij vervolgens dus tegen die fatale gele kaart om even later vervangen te worden door Mathieu Cornet. Een kwartier voor tijd moest Nicaise Kudimbana werkelijk alles uit het lijf halen om het schot van Grisez af te weren. Niankou kopte de corner over het rood-witte doel. Een eerredder leek in de maak als Fabris na een hele lichte fout van Mamoutou N'Diaye op dezelfde naam, mocht aanleggen vanop elfmeter. De Antwerpdoelman kneep de middenzone van zijn doel af, redde zijn clean sheet en werd bedolven onder een minutenlange accolade van zijn supporters. Was Geoffry Hairemans al goed bij schot gebleken tegen ASV Geel, dit keer mocht hij met links en van kortbij de eindcijfers op het bord brengen, de assist van het hoofd van Nico Binst. 0-4! Niemand bij de rood-witte club had deze uitslag op de pronostiek durven invullen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/01/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
2 Dimitri Daeseleire
14 Stallone Limbombe - 11'
30 Mamoutou N'Diaye
20 Geoffry Hairemans - 89'
11 Joeri Dequevy - 17' (P)
7 Grégory Dufer
19 Cédric Fauré - 53' - 68'
 
60' 11 Joeri Dequevy (uit)/
23 Nico Binst (in)
72' 19 Cédric Fauré (uit)/
24 Mathieu Cornet (in)
82' 7 Grégory Dufer (uit)/
15 Johanna Omolo (in)
W.S. Brussel
31 Mike Vanhamel
23 Frédéric Duplus (K)
14 Isaac Kone
4 Noel Nabi Soumah
28 Jeremy Huyghebaert
91 Samuel Fabris
5 Paul Armand Niankou
25 Rudy Mater
19 Ibrahim Somé Salambo - 12'
9 Moussa Traore - 44'
77 Mamadou Fall
 
46' 25 Rudy Mater (uit)/
17 Grégory Grisez (in)
58' 77 Mamadou Fall (uit)/
95 Ayman Al Masude (in)
80' 9 Moussa Traore (uit)/
7 Gary Ambroise (in)