R. Antwerp F.C.

0 - 1

Vrij. 12/02/2016 20:30 u.

F.c. Seraing

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 11.882
 
Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters: Laurent Conotte - Raf Eerdekens
 
Slachtoffer van stress of de wedstrijdleiding?

David Gevaert is de eerste die de voetjes op de grond houdt bij Royal Antwerp FC en terecht. De nederlaag bij AFC Tubeke had hij daarvoor niet nodig. Hij weet als de beste dat de tien matchen die ons nog resten, aartsmoeilijk zullen worden. Ook FC Seraing, dat versterkt uit de winterstop was gekomen, maar het broodnodige evenwicht nog niet had gevonden. Jongens als Bossekota, Momi en Adam sloten mooi aan bij de sterke basis van o.a. Popoola, Bojovic en Preseaux. R Antwerp FC zelf kon rekenen op een brede kern. Stallone Limbombe, Pietro Perdichizzi en Jannes Vansteenkiste blijven out, maar de Reds konden toch verrassen met de opstelling. Nico Binst en Jens Naessens startten in de basis, Cédric Faure en Mathieu Cornet op de bank.

R Antwerp FC schoot het beste uit de startblokken. Binst kreeg de eerste doelkans, maar zijn volley eindigde voorlangs. De eerste kans voor eigen doel creëerden we zelf, nadat Kudimbana een harde terugspeelbal van zijn lijn pegelde. De eerste echte poging van Seraing was een schotje van Momi, dat Kudi allerminst kon bedreigen. R.A.F.C. kon dat wel, via een verzorgde actie over Dimitri Daeseleire, Geoffry Hairemans en Nico Binst, waarna Jens Naessens op doel kon schieten. Zijn knal week helaas af en belandde paal-buiten. Na 24 minuten kreeg de Great Old een dot van een kans. Na een vrije trap van Geoffry Hairemans vial de bal tot bij Jens Naessens, die moest uitpakken met een hakje. Dat werd afgeweerd, waarop ook de knal van Mamoutou N’Diaye op een been van FC Seraing stootte. Die corner komt tot bij Maxime Biset, die zijn poging ook zag afwijken en op de paal stranden! Het zat R Antwerp FC echt niet mee. Dat werd helemaal geïllustreerd toen een vrije trap van FC Seraing vanop 30 meter hard in de muur werd geschoten, afweek op Antwerpverdediger Steve Colpaert en zo voorbij Nicaise Kudimbana belandde…

0-1, volledig tegen de gang van het spel in. Even later een nieuwe actie van de Reds. Joeri Dequevy en Jens Naessens vonden Nico Binst, wiens poging werd gehinderd door een bezoekende verdediger. De hoekschop belandde vervolgens bij Steve Colpaert, die het met een omhaal probeert. Die eindigde jammerlijk voorlangs. Dan werd het tijd voor dé fase van de wedstrijd. Steve Colpaert met een knappe verre pass op Grégory Dufer, waarop de middenvelder alleen op doel afstormde. De doelman omspelen lukte en ook D’Onofrio werd opzij gezet. Grégory Dufer legde de bal propertjes in doel, ware het niet dat scheidsrechter Laforge gefloten had voor strafschop! De arbiter zag (??) dat D’Onofrio de bal met de hand gespeeld zou hebben bij het afstoppen van Grégory Dufer. Rood, dus! De Bosuil had liever het doelpunt gehad en kreeg even later ook gelijk. Joeri Dequevy zette zich klaar voor zijn vierde penalty op vijf weken, doelman Mignon dook naar de juiste hoek! Het bleef 0-1, zodat een bepaald onrechtvaardigheidsgevoel zich meester maakte van de Bosuilbanken. Bovendien had Nico Binst zich bij de reboundfase na de strafschop nog lelijk geblesseerd aan de knie.

Het verdict zag er na affluiten niet goed uit. Net voor rust kwam Cédric Faure Nico Binst vervangen, maar scoren lukte niet meer. Jens Naessens kopte de laatste kans van de eerste helft naast.

De tweede periode werd niet veel beter. In de eerste helft zat er afval in het spel. Door het massaal terugzakken van FC Seraing had R.A.FC. het extra moeilijk om door de dubbele gordel te geraken. FC Seraing loerde zelfs amper op de counter. De weinig mogelijkheden voor de bezoekers waren een omhaal van Adam, een vrije trap van Camara, een schotje van Momi en een knappe volley van Popoola, die allemaal naast doel vlogen. Aan de overzijde werd de druk opgevoerd. Doelman Mignon stopte pogingen van Jens Naessens en Mickaël Malsa. Zag de inspanningen van Grégory Dufer en Cédric Faure naast de kooi eindigen. Hetzelfde lot was de vrije trap van Grégory Dufer, de kopbal van Mickaël Malsa en de knal van Johanna Omolo beschoren. Mignon kon de poging uit de tweede lijn van Jens Naessens eenvoudig pareren. In de slotminuten trok zelfs Antwerpkeeper Nicaise Kudimbana mee ten aanval. Hij pakte uit met een weergaloze omhaal na een hoekschop, maar zag die helaas naast vliegen. Ook zijn vrije trap op 22 meter van het doel vond het doelkader niet. Zo mochten de spelers van FC Seraing de armen de lucht in zwaaien na het fluitsignaal en zegen de Antwerpmannen ten gronde.

Teleurstelling troef op de Bosuil, want er had meer ingezeten. Voor het eerst dit seizoen pakt R Antwerp FC 0 op 6, na een wedstrijd die, frustrerend genoeg, erg aan de thuismatch tegen Cercle Brugge KSV liet denken. Geen man overboord, maar iedereen bij de Liefdevolle Kleuren staat nu wel écht weer met de voeten op de grond. Het komt er nu op aan om de opdoffer snel te verwerken, en toe te groeien naar de volgende match, uit op Virton. Come On You Reds!

(bron: www.rafc.be - 13/02/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K) - 27' (O)
2 Dimitri Daeseleire
7 Grégory Dufer
30 Mamoutou N'Diaye - 50'
20 Geoffry Hairemans
23 Nico Binst
9 Jens Naessens
11 Joeri Dequevy
 
42' 23 Nico Binst (uit)/
19 Cédric Fauré (in)
46' 3 Maxime Biset (uit)/
15 Johanna Omolo (in)
63' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
10 Mickaël Malsa (in)
F.c. Seraing
18 Maxime Mignon
23 Alessio Cascio
5 Christophe Préseaux
21 Petar Bojovic (K)
2 Francesco D'Onofrio - 37'
8 Sodic Popoola Saliu
16 Abdou Camara
11 Adrian Adam
28 Ali Vanomo Bamba - 31'
25 Hilaire Momi
9 Axel Bossekota
 
40' 9 Axel Bossekota (uit)/
3 Miquel Dachelet (in)
68' 8 Sodic Popoola Saliu (uit)/
14 Nianankoro Doumbia (in)
86' 25 Hilaire Momi (uit)/
19 Moussa Gueye Mame (in)