R. Exc. Virton

1 - 2

Zat. 20/02/2016 18:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Yvan Georges

Toeschouwers: 1.492
 
Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters: Frédéric Godelaine - David Symons
 
David Gevaert legde de puzzelstukken perfect in elkaar
Eigen bericht - De regen bezweren, ook dat kunnen ze niet in het verre Luxemburg, maar je voetbalveld zonder enige gène laten verslonsen tot een openluchtwaterpolobad? Zoiets zou toch werkelijk niet mogen gebeuren. Ook het basiscomfort in de kleedkamers als daar zijn verwarming en verlichting verzorgen, zou toch een basisplicht mogen zijn in het nationale voetbal, laat het dan nog maar 's lands tweede afdeling zijn. Antwerpcoach David Gevaert liep dus voor de partij al op de toppen van de tenen, al zal het moeilijke schuiven met de pionnen voor zijn basiselftal daar ook wel toe bijgedragen hebben. De uitkomst van de wedstrijd tegen FC Seraing werd door Franstalige en onbekwame scheidsrechter Laforge een bepaalde richting ingestuurd, maar kostte Nico Binst (na een onbestrafte aanslag van de doelman) de zware knieblessure en daarbovenop kwam de totaal onbegrijpelijke schorsingskaart voor Mamoutou N'Diaye.

De al geteisterde kern werd in de loop van de week bovendien uitgedund door het uitvallen van Geoffry Hairemans en Grégory Dufer. Voorwaar geen vette luxe om in de modderbrij van Stade Yvan Georges de (tijdelijke) dip een halt toe te roepen. Gelukkig waren daar bijna zeshonderd kelen in het bezoekersvak (in een officiële verdeling van bijna een op een) en nog een oneven aantal rood-witten die plaats gevonden hadden op de hoofdtribune van Stade Yvan Georges om er de jongens steun te verlenen in hun strijd tegen de wel erg homegetinte Jonathan Lardot!

Geen gemakkelijke opdracht, maar nul op negen was zelfs geen optie voor het totaal verhakkelde noodelftal van de Great Old. De regen was alvast geen bondgenoot voor de bezoekers. Cédric Fauré en Mickaël Malsa hadden dan wel de aftrap, maar zij moesten samen met de ploegmaats van R.A.F.C. wel (toevallig?) op de al van water verzadigde helft beginnen. R.E. Virton zette onmiddellijk druk en kregen het voordeel van de wedstrijdleiding bij zowat alle duels. Verrassend genoeg kreeg aanvaller Jakolis toch als eerste de gele kaart te zien na handspel in de rebound van een door Antwerpdoelman geredde kopbal van diezelfde Virtonees. Verwittiging begrepen in de rood-witte afweer, maar de Great Old trappelde ter plaatse bij het passenspel. Het leek zeker voor de debutanten Jo Nymo Matland en Mehdi Tarfi een moeilijke zaak om in hun zone door het water te waden. R.E.V. probeerde het dan maar van ver.

Het schot van rechtsachter Demba raakte kant noch wal. Johanna Omolo werd op zijn beurt de strop van de vroege gele kaart rond de actieradius gelegd, terwijl Joren Dom ongestraft neergehaald mocht worden in de navolgende fase. Jo Nymo Matland stuurde de eerste rood-witte corner tot bij Joren Dom, die doelman Valette tot ingrijpen dwong. Ook in het derde kwartier nog een half kansje over en weer, al had Mickaël Malsa allicht beter gedaan vrijstaande Cédric Fauré te bedienen dan zelf de korte hoek te zoeken. Mehdi Tarfi, werklusitg als steeds, verlengde de hoekschop van Jo Nymo Matland. Mickaël Malsa zette de doelpoging naast.

R Antwerp FC kreeg ondanks de magere tussenstand na de kampwissel de voetjes op het droge. Dat liet zich onmiddellijk gevoelen. De afweer bevond zich nu in de comfortzone, schoof hoog op richting middellijn en dirigeerde vanachteruit het spel, dat nu heel wat meer gebonden liep. R.E.V. strompelde nu achter de bal aan. Toch duurde het nog even voor Cédric Fauré een eerste keer met het hoofd kon aanleggen. De voorzet kwam van Mehdi Tarfi, die gelukkig nog geen tekenen van vermoeidheid vertoonde. Doelman Valette bleef meester over de rood-witte kopbal. Even later dwong R.E.V. voor het eerst in de tweede speelheft een hoekschop af. Mickaël Malsa weerde in eerste instantie af, al kon Romey de rebound richting wolkendek sturen. Nicaise Kudimbana moest de aandacht en de grijphanden naar de linkerhoek richten om Lazaar het scoren te beletten.

De thuisaanhang vatte moed. Bij de intrede van Mathieu Cornet haalde ze even onverwacht als tijdelijk overwicht in het volume. De ex-Virtonees manifesteerde zich onmiddellijk over links. Het gejoel verstomde even snel als het de kop opgestoken had. Na combinatie met Mickaël Malsa, Cédric Fauré en Joeri Dequevy, die overigens al te vaak onreglementair werd opgehouden, scheerde zijn pegel met links de linkerstaander. Actie in de zestien beëindigd, maar Joren Dom en Romey vechten nog een verbaal robbertje uit nadat de Virtonese verdediger de arm in het aangezicht van de Antwerpverdediger had gelegd. Actie in de zestien beëindigd, denk je dan ware het niet dat de eerste assistent de fout aan de wedstrijdleiding rapporteert. Schoorvoetend komt Lardo op zijn beslissing terug.

Hij toonde de Virtonese overtreder rood en Joeri Dequevy mocht ondanks zijn misser van een week eerder vanop de stip scoren voor de Great Old nadat hij eerder al een (geldig?) doelpunt afgevlagd en afgekeurd had gezien.

De Great Old had nu de wind in de zielen. Mickaël Malsa trapte de perfecte corner. Mathieu Cornet buffelde onnavolgbaar binnen. In vier minuten tijd had de Great Old die dubbele voorsprong die het hoogst nodig had. In blessuretijd schonk scheidsrechter Lardot de thuisploeg immers via de stip nog de aansluitingstreffer na een perfect uitgevoerde schwalbe buiten (!) de rechthoek. R.E.V. kreeg nog vier minuten toe, maar in de buurt van Nicaise Kudimbana kwam de thuisploeg niet meer. De Great Old bleek uiteindelijk over de vaardigste zwemmers te hebben beschikt en nam verdiend de driepunter mee naar Deurne-Noord. De ontvangst was hartelijk, maar de infrastructuur in het verre Luxemburg is bij winter- en regenweer beslist voor verbetering vatbaar, daarvan kan ook de schrijvende pers getuigenis afleggen...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/02/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
29 Jo Nymo Matland
10 Mickaël Malsa
15 Johanna Omolo - 16'
17 Mehdi Tarfi
2 Dimitri Daeseleire
11 Joeri Dequevy - 77' (P)
19 Cédric Fauré
 
58' 29 Jo Nymo Matland (uit)/
24 Mathieu Cornet (in) - 81' - 82'
71' 17 Mehdi Tarfi (uit)/
6 Wim De Decker (in) - 90'
86' 19 Cédric Fauré (uit)/
30 Baptiste Schmisser (in)
R. Exc. Virton
1 Baptiste Valette
6 Manuel Angiulli
19 Alexandre Harvey
22 Raphael Romey - 76'
28 Demba Thiam
26 Jérôme Simon
15 Simon Dupuis (K) - 37'
27 Zotsara Radriambololona
25 Alexis Lafon
29 Mehdi Lazaar
17 Marin Jakolis - 8'
 
68' 27 Zotsara Radriambololona (uit)/
10 Avansey Ngadrira (in) - 91' (P)
85' 26 Jérôme Simon (uit)/
21 Nicolas Day (in)
90' 28 Demba Thiam (uit)/
20 Yassine Knis (in)