R. Antwerp F.C.

0 - 1

Zat. 05/03/2016 20:00 u.

Lommel United

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.647
 
Scheidsrechter: Laurent Colemonts

Lijnrechters: Cedric Waroux - Quentin Blaise
 
Rood-witten jagen tevergeefs gelijkmaker na

De Great Old beleefde door (klimatologische) omstandigheden een bijzonder moeilijke maand februari, in extremis afgesloten met een moeilijke, maar meer dan verdiende zege op de doorploegde akker te Virton. Verdiend was de zege in het Soevereinstadion tegen het Lommel United van oud-Antwerptrainer Bart De Roover niet, al was er niets mis met het doelpunt dat Laurent Colemonts volledig terecht aan R.A.F.C. toekende. Diezelfde scheidsrechter werd aangeduid om de Match van de Havengemeenschap te Deurne-Noord in een volgepakte Bosuil te leiden. Naar traditie liep een jeugdploegje uit de directe omgeving samen met de spelers op en wees er maar van overtuigd dat Rune Wijnants samen met zijn ploeggenootjes van Rapid Deurne genoten heeft van zijn passage op het heilige gras van de Bosuil. Of de bijna twaalfduizend toeschouwers een aangename avond te wachten stond, was nog een open vraag, al deed de stadionomroeper samen met zijn nieuwe geluidsinstallatie alvast zijn stinkende best om de oude voetbaltempel te laten daveren...

Winteraankoop Mathieu Cornet haalde, ondanks zijn efficiënte invalbeurt in de Gaume tegen ex-club R.E. Virton de startersrij niet en dit in tegenstellling tot Mamoutou N'Diaye en de herstelde Stallone Limbombe. Mehdi Tarfi werd voor zijn puike debuut beloond en mocht eveneens aan de partij tegen het Lommel United van nieuwe coach Fraeye beginnen. Nog wat verschuivingen in de dug-out, waarbij Wim De Decker voor het eerst uit de wedstrijdkern viel en R.A.F.C. was er helemaal klaar voor. Commerciële aftrap door de afgevaardigden van de Havengemeenschap werd gevolgd door een even robuust en gedecideerd begin van de rood-witten. Doelman Pirard landde met de bal buiten de zestien, maar Lommel United werd niet voor het laatst geholpen door de assistent die een of ander buitenspel opgemerkt had. Zo mochten de bezoekers toch voltallig achter de middellijn kruipen, een bekende zij het weinig aantrekkelijke tactiek voor de toeschouwers. Ondanks de druk naar voren, bleef de Great Old dus verstoken van echter doelmogelijkheden.

Johanna Omolo richtte zijn eerste doelpoging boven het dwarshout. Aan de overkant moest Nicaise Kudimbana er even met de vuist aan op vlottoegekende vrijschop aan Lommelaar Goossens. Even later handspel, maar geen gele kaart voor overtreder Goossens. Die kwam er wel na een toch wel brutale overtredeing van Carvalho Dos Santos op Stallone Limbombe, zo kennen we de oud-speler echt niet. Merkwaardig: Stallone Limbombe trapte de vrijschop en zou dat ook bij elke hoekschop voor de Great Old doen en er waren er heel wat. De vrijschop leverde een koppertje op van Joren Dom, afgeblokt door een veelheid aan Lommelse benen. Negentien minuten ver, leek Joeri Dequevy op weg naar voorsprong. Helemaal los in de zestien, gooide hij zijn bommetje helaas over het doel van Pirard. Ook Goossens kwam vervolgens in het opschrijfboekje terecht, het gaf Lommel United alleen maar het voordeel om opnieuw op adem te komen. Joeri Dequevy was gul in de inspanning en stuurde een knappe voorzet richting tweede paal.

Mehdi Tarfi kwam enkele centimeters tekort om zijn selectie nog meer glans bij te zetten. Maar als je ruimte in de rug weggeeft, dan maakte Lommel United daarvan gebruik om bij haar eerste kans die naam waardig Nicaise Kudimbana te fusilleren. Berben deed het loopwerk, Schoofs voltrok het tussentijdse verdict. Wat de Great Old vervolgens nog probeerde, het was al boter aan de galg. Met de opwarming van Mathieu Cornet, Geoffry Hairemans en Grégory Dufer ondertussen dat coach David Gevaert broedde op een ingreep na de kampwissel.

De support was overweldigend, maar de opdracht om de achterstand op te halen tegen het superdefensieve Lommel United oogde lang en zwaar, zo erg hebben we het onder Bart De Roover nooit gezien! Een offensieve omzetting en dus kwam Mathieu Cornet de rood-witte vervoegen bij de kampwissel. Later zouden daar (ten koste van de defensieve zekerheid van Maxime Biset) nog Jens Naessens (voor de tegenvallende Cédric Faure) en Grégory Dufer bijkomen. Met beide backs met een geel streepje achter de naam, kreeg Stallone Limbombe eindelijk wat bewegingsvrijheid. Hij profiteerde bijna onmiddellijk, maar stuurde zijn schot met rechts hoog over. Cédric Faure kreeg aangespeeld van Mamoutou N'Diaye, maar tikte de bal buitenkant voet naast de verkeerde kant van de rechterpaal. Dan toch een keertje Lommel United in een zeldzame offensieve bevlieging en Nicaise Kudimbana moest in een beweging twee keer redding brengen op de inzetten van Brentjes.

Even later zoefde het leer over alle hoofden. Nicaise Kudimbana was er het eerst bij om via de linkerflank Stallone Limbombe te laten lopen. De spurtbom haalde er voor zichzelf een hoekschop uit. Stallone Limbombe was het begin van een combinatieronde in de Lommelse zestien. Neven bevrijdde uiteindelijk zijn kamp. Het ongeduld op de tribunes nam horenderwijze toe, daarvan evenwel geen spoor op het terrein. Rustige opbouw, te rustig, te weinig fel volgens het rood-witte publiek. Feest in het bezoekersvak, zeker als hun ploeg enkele keren dank zij de inspanningen van invaller Ansah de ruimte in de rug van de driemansachterhoede zocht en vond. De jonge invaller werd dubbel en dik door zijn coach gecomplimenteerd. Dat Lommel United geen enkele keer op handspel betrapt werd door scheidsrechter Colemonts, is een redelijke toegift die zelfs opgemerkt werd door de lokale pers.

Rood-wit sleepte zich van de ene corner naar de andere, maar in de zestien maakte het te weinig indruk. Jens Naessens kopte zo'n tien minuten voor tijd onbegrijpelijk naast. Een mogelijk kantelmoment kwam er dus niet, zeer tot hoorbare opluchting van bezoekend coach Fraeye. Antwerpcoach David Gevaert was helder in zijn voornemen: de resulaten moeten anders en dus ligt een beproefd (defensief) tweedeklasseconcept voor de hand...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/03/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
2 Dimitri Daeseleire
14 Stallone Limbombe
15 Johanna Omolo
30 Mamoutou N'Diaye
17 Mehdi Tarfi
11 Joeri Dequevy
19 Cédric Fauré
 
46' 17 Mehdi Tarfi (uit)/
24 Mathieu Cornet (in)
67' 19 Cédric Fauré (uit)/
9 Jens Naessens (in)
67' 3 Maxime Biset (uit)/
7 Grégory Dufer (in)
Lommel United
1 Lucas Pirard
2 Bart Goossens - 22'
6 Glenn Neven
19 Toon Lenaerts
8 Umberto Carvalho Dos Santos - 14'
3 Lucas Schoofs (K) - 30'
18 Wouter Scheelen
11 Geert Berben
9 Christophe Bertjens
21 Yassin Gueroui
15 Dylan De Belder - 79'
 
57' 9 Christophe Bertjens (uit)/
29 Eugene Ansah (in)
71' 11 Geert Berben (uit)/
20 Jentl Gaethofs (in)
83' 18 Wouter Scheelen (uit)/
26 Giel Deferm (in)