Cercle Brugge K.S.V.

2 - 2

Zon. 10/04/2016 16:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Jan Breydelstadion

Toeschouwers: 10.900
 
Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters: Tom Dens - Koen Thys
 
Met goed gevoel huiswaarts, ondanks puntenverlies...

Eigen bericht - "Kom op boys laatste rechte lijn, jullie hebben de kans wat andere voor jullie 11 jaar lang niet konden. Gooi dit niet weg, aub. YNWA KOMAAN GASTE," zo klonken de aanmoedigingen van Kevin Oris uit het verre Korea. Het was niet de enige stem die de Great Old in het Jan Breydelstadion in strijd wierp om de topplaats van de liga te recupereren. Meer dan vijfduizend zitjes van tribune zuid kleurden rood-en-wit. En steun heeft R.A.F.C. meer dan nodig. AFC Tubize lijkt stilaan uitgeschakeld in strijd om de promotie, maar KAS Eupen zette de troepen van David Gevaert maximaal onder druk. Een misstap mochten de rood-witten dus niet maken, datzelfde gold overigens voor Cercle Brugge KSV. Na de intrede van K Lierse SK blijft het inderdaad spannend in de linkerkolom van de Proximus League. Winnen of verliezen en de directe of verre toekomst kan er helemaal anders uitzien. Op uitzondering van de langdurig geblesseerden, kon R.A.F.C. in de confrontatie met oud-speler Benjamin Lambot die zich ondertussen ophoudt in de achterste gelederen van Cercle, beroep doen op een volledig fitte wedstrijdkern.

Zoveel steun dat vroeg om een straffe opener van de partij. De rood-witten begonnen fel met enkele halve kansjes. Zo kopte zowaar Geoffry Hairemans een voorzet van Stallone Limbombe zomaar naast het doel van Van Damme. Cercle antwoordde onmiddellijk met een mogelijkheid voor Doumbouya die onder druk van Nicaise Kudimbana naast besloot. Stallone Limbombe worstelde voor het eerst en zeker niet voor het laatst met de buitenspelval die de Cerclisten met een zekere regelmaat openzetten. Beste kans van het openingskwartier viel na lokaal balverlies via Joeri Dequevy voor de rechter van Grégory Dufer die de unieke kans over de kruising joeg. Opvallend toch dat dan al drie rood-witte spelers zich in de buurt van de noordtribune warmliepen voor een eventuele invalbeurt. Niet veel later zou de samenstelling van het groepje wijzigen, maar dan leek een wissel na de rust te rijpen in het achterhoofd van de rood-witte technische staf. Eerste corner kwam na een defensief duel over links tussen Geoffry Hairemans en Dewaele op conto van de thuisploeg. Geoffry Hairemans was opnieuw daar om de bal van Van Acker met het hoofd te ontzetten.

Helemaal veilig was de zestien nauwelijks of Van Belle deponeerde een bijzonder lichttoegekende vrijschop via het hoofd van Joren Dom in het rood-witte net. R.A.F.C. reageerde vrijwel onmiddellijk. Het vallende schot van Mamoutou N'Diaye verdiende beter dan net achter het doel van Van Damme te landen. Grégory Dufer tilde zijn kopbal op voorzet van Joeri Dequevy eveneens over de dwarsbalk. Cercle plooide even terug en brak vervolgens door toedoen van Van Acker en Yagan met Vanroose door de linies. De afwerking bleef in gebreke. Geoffry Hairemans bracht zijn linker in stelling, al had de Cercledoelman er weinig last mee. Gehinderd door Lambot verloor Nicaise Kudimbana de bal, al had Dewaele enkel kans om de rebound op het brede lijf van de Antwerpdoelman te richten. De derde poging ging de rood-witte achterban tegemoet. Even verhitten de gemoederen. Vanroose haalde uit naar Steve Colpaert. De wedstrijdleiding bluste het opstootje met slechts een gele kaart. Grégory Dufer kwam bij Lambrechts verhaal halen en werd prompt in het boekje opgeschreven!

Opnieuw aan het voetballen stuurde Joren Dom Stallone Limbombe de diepte in. Zo belandde de beste mogelijkheid van R.A.F.C. nog op de vuisten van Van Damme. Joren Dom besloot zijn infiltratie met rechts over het dwarshout en dus moest de Great Old met achterstand de kleedkamer opzoeken.

Naar verwachting maakte Mathieu Cornet zijn opwachting bij de kampwissel. De ex-Virtonees had een belangrijke rol te vervullen in de achtervolging op de groen-zwarten. Cercle opende met een verdubbeling van de score. De corner van Van Belle draaide van de verste paal weg richting het voorhoofd van Doumbouyou die staalhard binnenkopte. De Cercle-aanhang waande zich in de zevende hemel. Even leek zelfs een derde doelpunt in de maak. Centrale verdediger Bourdin kopte de corner van Van Belle naast het rood-witte doel. Aan de overkant richtten de rood-witten onder impuls van Johanna Omolo een doelworsteling aan. Stallone Limbombe vond uiteindelijk Mathieu Cornet en die vond de opening tussen een bos aan groen-zwarte benen. De achterstand gehalveerd, joeg David Gevaert onmiddellijk verse krachten Jo Nymo Matland en Jens Naessens tussen de lijnen. Was de Great Old daarmee aan de derde vervanging, ook de Cercle-coach begon aan de wisseling van de wacht. Het effect was beiderzijds niet onmiddellijk zichtbaar, al had vooral linksachter Nymo Matland heel wat werk op te knappen.

Veel kansen vielen er tijdelijk niet te noteren. Wel vielen de veelvuldige, irritante en domme manieren van de tijdwinst van de thuisploeg op. Scheidsrechter Lambrechts liep met de chrono in de hand. Ook toen lokale doelman Van Damme zich voor een ingebeeld pijntje bijna twee minuten liet behandelen. Cercle leek het overzicht te behouden, maar in zicht van het slot, wrongen de rood-witten alsnog de sleutel om. De belegering was fel. Balverlies Cercle. Snelle voetjes van Mamoutou N'Diayé en Dimitri Daeseleire aan de haal. Die allerlaatste uitstekende voorzet vertrok van bij Stallone Limbombe richting tweede paal en werd op de wijze van een kopbalspecialist in blessuretijd door Mathieu Cornet binnengebuffeld. Hij bracht daarmee zijn seizoenstotaal op vier rood-witte doelpunten, bezorgde R.A.F.C. een onverhoopt punt en bestendigde de leidersplaats, zij het met een schamel punt voorsprong op KAS Eupen...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/04/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
2 Dimitri Daeseleire
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
8 Joren Dom - 20' (O)
7 Grégory Dufer - 38'
15 Johanna Omolo
30 Mamoutou N'Diaye
20 Geoffry Hairemans
11 Joeri Dequevy
14 Stallone Limbombe
 
46' 7 Grégory Dufer (uit)/
24 Mathieu Cornet (in) - 60' - 94'
60' 8 Joren Dom (uit)/
29 Jo Nymo Matland (in)
60' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
9 Jens Naessens (in)
Cercle Brugge K.S.V.
16 Miguel Vandamme
27 Gilles Dewaele
28 Karel Van Roose
15 Pierre Bourdin
3 Wesley Vanbelle
77 Yvan Yagan
41 Thibaut Van Acker (K)
19 Benjamin Lambot
11 Sam Valcke
33 Mathieu Maertens - 38'
26 Lonsana Doumbouya - 47'
 
65' 27 Gilles Dewaele (uit)/
24 Dennes De Kegel (in)
70' 11 Sam Valcke (uit)/
9 Arne Naudts (in)
89' 33 Mathieu Maertens (uit)/
98 Laurenz Simoens (in) - 95'