R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 16/04/2016 20:00 u.

K.V.V. Coxyde

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 13.000
 
Scheidsrechter: Christof Virant

Lijnrechters: Luc Leroy - Quentin Blaise
 
Bezoekers verkopen de huid duur!
Eigen bericht - De doelpunten van Mathieu Cornet en de ontlading te 8000 Brugge waren gehoord en gevoeld tot in Deurne-Noord. De gevolgen bleven niet uit. Was de doelpuntenmaker bijna vaste bankzitter geworden, hij kreeg voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen KVV Coxyde een plaatsje in de startersrij. De wedstrijd tegen KVV Coxyde was belangrijk voor de Great Old. Dat hadden de fans inderdaad goed begrepen. Niet alleen was de coach van de bezoekers heel goed op de hoogte, met dank aan doelwachterstrainer Pieter-Jan Sabbe, er mocht zelfs op de verjaardag van de ex-assistent caoch, absoluut geen punt verloren gaan om de marge met eerste achtervolger KAS Eupen opnieuw te verbreden.

Niet alleen Mathieu Cornet kreeg zo zijn stek in het elftal om de giant-killer tegemoet te treden, met Jens Naessens voegde David Gevaert er nog een extra offensieve troef aan toe. Vorige week allebei vervangen, moesten Grťgory Dufer en Geoffry Hairemans hun ongeduld dit keer verbijten in de dug-out. Terwijl Antwerpcoach druk doende was zijn persoonlijke voorbereiding af te maken, bracht Tourist LeMC de massa in de gepaste stemming. Twee minuten applaus produceren, daarvoor moeten de handen inderdaad heel lang op elkaar. Zo geschiedde ook vanaf minuut twaalf in de dan al stemmige Bosuil.

Na de commerciŽle aftrap, mocht de promovendus de bal aan het rollen brengen. Weinige teller later was die al in bezit van de rood-witten. De jacht op de openingstreffer kon beginnen met een eerste corner voor... Stallone Limbombe. Fraai getrapt. Joren Dom gaf er met het hoofd verlenging aan voor langdurig balbezit. K.V.V.C. stak er af en toe een voet tussen. Echt gevaar dreigde (nog) niet, al had doelman Dutoit wel twee pogingen nodig om een flankvoorzet van Jens Naessens te controleren. Tijdwinst was gelukkig aan de Kustjongens niet besteed. Daarvoor wilde ze te graag oogsten op de Bosuil. Ook gehinderd en neergehaald, leverde Stallone Limbombe een bruikbare bal voor Joeri Dequevy die zijn schot helaas over het blauw-witte doel joeg.

Mathieu Cornet werd even later foutief afgevlagd voor buitenspel. Hij mocht dus niet verder met de terugspringer van doelman Dutoit! De vlag ging tot frustratie van het publiek nu geregeld de hoogte in, al was daar net op tijd die mooie oproep tot steun aan Patrick Decuyper en zijn team. Focus opnieuw op de grasmat, maar de felle rood-witte drive was nu tijdelijk over. K.V.V.C. maakte zich op voor een aanvallende bijdrage. Daar gebruikte Joren Dom zijn beste rechter om die drang naar voren zowaar om te zetten in hoekschop. Of het volume daarmee in het bezoekersvak crescendo ging, viel waarlijk niet waar te nemen. Opwarmers Geoffry Hairemans, Jo Nymo Matland en MickaŽl Malsa waren op de assistent na de dichtste waarnemers.

Aan de overkant werd Joeri Dequevy op zijn beurt in de val gevangen. Het publiek vertoonde al enige tekenen van ongeduld, maar mocht de aandacht richten op Tamsin die zomaar Johanna Omolo zonder bal en met slechts een vermaning vanwege de wedstrijdleiding mocht neerhalen. De vrijschop van Steve Colpaert scheerde de lat, want een muur op de reglementaire afstand zetten, kon ook deze topscheidsrechter niet. Pal op het half uur had Johanna Omolo een vrijschop van Stallone Limbombe voor het inkoppen. Hij richtte helaas voor R.A.F.C. centimeters naast. Een nieuwe corner voor Stallone Limbombe leverde evenmin op. De blauw-witte organisatie bleek nog moeilijker te kraken dan vooraf gedacht en gevreesd.

Meer nog, er was een voortreffelijke Nicaise Kudimbana met een uitstekende en snelle lage reflex nodig om Ternier het scoren te beletten en de bezoekers de voorsprong te ontzeggen. Stallone Limbombe snelde richting doel. De uithaal werd in extremis in hoekschop afgeweerd. Voor Dekuyper was het doel niet breed genoeg. Met nog een gele kaart voor spurtertje Millimono vanwege onsportieve behandeling van Dimitri Daeseleire, zat de eerste periode erop.

Veel (te veel?) aanvallend geweld, maar te weinig efficiŽnte aanvoer belette R.A.F.C. het scoren, concludeerden de kenners na de eerste spelperiode. Met Geoffry Hairemans zocht David Gevaert naar meer evenwicht in het elftal, zo vertelde hij na de razende uitval vanwege de bezoekende coach tijdens de persconferentie. Het was nochtans bezoeker .. die een eerste plaagstootje richting Kudimbana uitdeelde. Joren Dom was ter plekke om de afgeweerde bal verder te ontzetten. Ook Stallone Limbombe kreeg het blauw-witte doel in 't vizier, maar besloot naast. Daarmee was de jacht op de openingstreffer beiderzijds belanceerd. Rood-wit eiste nadrukkelijk het balbezit op. Maxime Biset kopte van een niets de corner van Stallone Limbombe naast.

Dekuyper vond het zijnet op zijn weg. De dreigende voorzet van Geoffry Hairemans werd van de doellijn geschraapt. Even opluchting in het kamp, maar niet voor lang. Joeri Dequevy stuurde na fraai kort combinatiespel met o.o. Geoffry Hairemans en Dimitri Daeseleire, de linkerpaal aan. Even adem inhouden om te zien hoe de bal de achterlijn streepte en in het overliggende zijnet belandde. R.A.F.C. op voorsprong en dat was tot aan de kust te horen! Scheidsrechter Virant had het bijzonder druk de vele overtredinkjes van K.V.V.C. te bestraffen, maar vond tussendoor ook nog tijd Antwerpcoach David Gevaert de levieten te lezen en de arme man heeft al zulke onzalige reputatie in Deurne-Noord en ver daarbuiten! Joeri Dequevy, Geoffry Hairemans en ook Stallone Limbombe lagen op vinkenslag.

Tussendoor beleefde de Antwerpverdediging zeker niet haar rustigste wedstrijd van het seizoen. K.V.V.C. roerde zich, maar vond geen gaatje meer in de rood-witte organisatie. Jo Nymo Matland mocht van bij zijn intrede zijn gereputeerde traptechniek op hoekschoppen en vrijschoppen demonstreren. Joren Dom verhuisde tijdelijk naar de rechterzijde. Het was uiteindelijk Micka Malsa die de Bosuil zekerheid verschafte. Amper zes minuten op het terrein waren voor de jonge middenvelder genoeg voor een feestelijk doelpunt met dank aan Geoffry Hairemans en een gele kaart voor zijn uitbundige reactie. Volgde tot slot nog een verbaal robbertje tussen beide coaches tijdens de drukbijgewoonde persconferentie. Voor inhoud kijk: RAFC.tv, voor aanleiding lees: de roddelpers.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/04/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
2 Dimitri Daeseleire
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
8 Joren Dom
11 Joeri Dequevy - 55'
30 Mamoutou N'Diaye
15 Johanna Omolo
14 Stallone Limbombe
9 Jens Naessens
24 Mathieu Cornet - 84'
 
46' 9 Jens Naessens (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
77' 2 Dimitri Daeseleire (uit)/
29 Jo Nymo Matland (in)
86' 14 Stallone Limbombe (uit)/
10 MickaŽl Malsa (in) - 90' - 90'
K.V.V. Coxyde
12 Soren Dutoit
22 Michiel Clyncke - 65'
5 Aaron Vandendriessche
23 Alexander Embrechts
15 Niels Mestdagh
9 Janis Coppin
26 Masis Voskanian
25 Nicolas Tamsin
7 Karel Ternier (K)
11 Mitch Dekuyper - 83'
27 Joey Milimono - 44'
 
67' 9 Janis Coppin (uit)/
10 Gregory Mahau (in)