R. Antwerp F.C.

0 - 0

Zat. 30/04/2016 20:00 u.

K.A.S. Eupen

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 13.750
 
Scheidsrechter: Sébastien Delferière

Lijnrechters: Yves De Neve - Kevin Monteny
 
Remise op de laatste speeldag zorgt voor bizarre ontknoping

Eigen bericht - Niettegenstaande Royal Antwerp FC tegen 'kampioen' W.S. Burxelles zes op zes pakt en tegen KAS Eupen een mooie vier op zes, moet de club tevreden zijn met een derde plaats in de eindafrekening. Het doek is inderdaad gevallen over de mooie campagne 2015-2016, al werd het ultieme doel niet bereikt. Het begon mooi op de tweede speeldag en dat ging zo maar door tot begin februari de motor lichtjes begon te sputteren en de tegentand(ers) razendsnel en razendgevaarlijk kwamen opzetten. Het puntenverlies in eigen huis breekt nu zuur op, al hebben de troepen van David Gevaert, Johan Lauryssen, Jerry Vanacker en Ken Bastin er vandaag alles aan gedaan om de ultieme oppergaai alsnog te pakken te krijgen. Grote verrassing bij aanvang waren de basisplaatsen voor Mickaël Malsa en Wim De Decker.

Wat de oude krijgsheer nog uit de voetbalschoenen wist te halen, stemt tot tevredenheid en is een geruststelling voor een nieuwe campagne in de Proximus Liga, waar na de huidige eindafrekening KSV Roeselare geen deel meer van uitmaakt. W.S.B. mag naar alle waarschijnlijkheid de rol als lelijke eendje in de Jupiler Pro League overpakken van Mouscron-Péruwelz. We nemen tijdelijk afscheid van de Bosuil, maar houden wel de vinger aan de pols van de rood-witte trots van Deurne-Noord. We scherpen de pen, houden PC en tablet in aanslag voor een nieuw begin na het E.K. als een van de 24 profclubs die dit land nog rijk zal zijn, met een meer ervaren technische staf, een uitgebalanceerde spelerskern en hopelijk een karrevracht aan abonneehouders.

Dit jaar Bosuil was een harde, maar over het algemeen aangename leerschool, enkel het eindexamen bleek weer een keertje te moeilijk. V., twee punten te weinig en een bizarre ontknoping te veel!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER - 30/04/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
2 Dimitri Daeseleire - 24'
3 Maxime Biset - 74'
4 Steve Colpaert (K) - 93'
8 Joren Dom
11 Joeri Dequevy
30 Mamoutou N'Diaye
6 Wim De Decker
14 Stallone Limbombe
10 Mickaël Malsa
24 Mathieu Cornet
 
71' 30 Mamoutou N'Diaye (uit)/
15 Johanna Omolo (in)
78' 8 Joren Dom (uit)/
29 Jo Nymo Matland (in)
81' 11 Joeri Dequevy (uit)/
19 Cédric Fauré (in)
K.A.S. Eupen
30 Babacar Niasse
6 Raoul Kenne
42 Peter Hackenberg
92 Nicolas Timmermans
3 Al-Abdulrahman Fahad
28 Eic Ocansay
18 Guy Dufour
10 Luis Garcia (K) - 11'
81 Akram Afif
91 Jose-Maria Cases - 31'
19 Florian Taulemesse
 
33' 91 Jose-Maria Cases (uit)/
21 Henry Onyekuru (in)
85' 3 Al-Abdulrahman Fahad (uit)/
22 Siebe Blondelle (in)