K.V. Oostende

0 - 2

Woe. 23/09/2015 20:45 u.

Beker van België 1/16 finale

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Albertparkstadion

Toeschouwers: 3.416
 
Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters: Karel De Rocker - Kevin Monteny
 
Couckestad buigt voor de koekenstad

Eigen bericht - Antwerpcoach David Gevaert had een mogelijke tegenstander in het achterhoofd en had de naam KVC Westerlo (op de Bosuil) ook al laten vallen nog voor de loting voor de achtste finale een feit was. R Antwerp FC en haar honderden supporters gingen inderdaad nog tijdens het bezoek aan de 'Couckestad' in de trommel voor een nieuwe loting van de bekercompetitie. KV Oostende als tegenstander voor deze zestiende finale werd in Deurne-Noord op weinig applaus onthaald, ook al was de fusieclub inmiddels de fiere koploper in de Jupiler Pro League. Ontgoocheling werd ongeloof en verbijstering wanneer vorige week de bizarre schikkingen en het aantal toegangstickets voor de rood-witte fans gemeld werden. Met heel veel moed en doorzettingsvermogen slaagden nog ruim vijfhonderd rood-witte fans erin zich een plaatsje buiten het bezoekersvak (op de zittribune) te verwerven. En de reactie achteraf? Het is echt de moeite waard geweest deze verre midweekverplaatsing te maken en zich daarvoor als Seasiders te vermommen. Het lokale heir kon ook naast het veld het volume en het doorzettingsvermogen van de bezoekers niet bijbenen.

Geen verrassingen in de ruime wedstrijdkern van de Great Old. Of toch? De geschorste Stallone Limbombe was samen met zijn revaliderende ploegmaats achtergebleven in Deurne-Noord en dat voelde op zijn minst aan als een schromelijke onrechtvaardigheid van het reglement nu de eersteklassers met een blanco strafregister hun bekeravontuur aanvatten. Comme ŗ la guerre, moet David Gevaert gedacht hebben en hij zette meteen nog een aantal certitudes op rust. Op linksachter Jannes Vansteenkiste na, bleef de achterhoede intact. Pietro Perdichizzi schoof in op de flank en zag debutant Mamoutou N'Diaye en nieuweling MickaŽl Malsa samen met Johanna Omolo, Joeri Dequevy en Geoffry Hairemans front vormen in de middenzone. Eenzame spits William Owusu Acheampong liep aanvankelijk wat verloren tussen de Oostendse torens, maar zou een belangrijke rol spelen.

Thuisploeg KVO had de aftrap, maar leed al bij de eerste ingreep van Johanna Omolo balverlies. Een teken aan de wand? De eerste corner was voor R.A.F.C. Geoffry Hairemans stuurde Joeri Dequevy aan, maar die zette naast. Geen erg, ware het niet dat scheidsrechter Erik Lambrechts elke beweging van de handen nu wel zonder dralen, soms zelfs zonder aanleiding bestrafte. Gesteund door de achterban, trok rood-wit zowaar de buitenspel open. Berrier werd gevangen en zou een knap lastig avondje beleven tegen Pietro Perdichizzi, al vond hij net zo goed weinig tot geen aansluiting in de box. De wedstrijd zat niet echt op slot, maar ook de vlotte rood-witte combinaties leidden niet tot groot doelgevaar richting Biebauw. Joren Dom joeg zijn voorzetschot over het doel, terwijl ook de kopbal van Brillant op corner van Berrier geen pareltje van precisie was.

En dan plots, geheel onverwacht werd het heel stil aan de overkant. De bal van Geoffry Hairemans kwam niet helemaal goed door, toch kon William Owusu Acheampong er vlijmscherp zijn voet tegenzetten. Via de balk verdween de parel onhoudbaar voor Biebauw tegen het touwwerk. De vijfhonderd combi-ticketters van R.A.F.C. bleken plots dubbel in aantal op de andere tribunes. De druk lag nu helemaal op de competitieleider en die had het daar heel moeilijk mee. Een uitzwaaierend schot van linksachter Antunes was het enige antwoord van KVO in de volgende minuten. Spits Cyriac kon evenmin de juiste krul aan zijn schrale doelpogingen geven. De rood-witte fans daarentegen genoten van elke baltoets van hun elf. Zij gingen even later opnieuw aan het juichen, al bleek vlug dat William Owusu het zijnet getroffen had.

Maxime Biset kwam zowaar koppen op een hoekschop van Geoffry Hairemans, maar de bezoekende organisatie werd geen ogenblik verwaarloosd. R.A.F.C. kwam met frisse moed en ongewijzigd terug. Ook bij KVO bleef de ploeg staan, al zou coach Vanderhaeghe naarmate de minuten verstreken met Siani, Akpala en Loemba aanvallende versterking brengen. R.A.F.C. bracht de partij opnieuw op gang. Rots in de branding Colpaert schoof mee in, maar plaatste zijn schot naast het Oostendse doel. De lokale fans deden er een poging toe hun ploeg naar voren te schreeuwen, maar het was William Owusu Acheampong die richting Biebauw kon koppen. Bijna nieuw succes voor R.A.F.C. Joeri Dequevy zag zijn schot op de dwarsbalk belanden, meteen zijn laatste wapenfeit. Daar meldde zich Grťgory Dufer voor een invalbeurt.

Een aanvallende keuze van coach David Gevaert en dat pakt meestal goed uit. Moegestreden, mocht ook MickaŽl Malsa even later naar de kant, Wim De Decker zijn vervanger. Nauwelijks op het terrein of de rood-witte krijgsheer mocht juichen. Een vrijschop van Geoffry Hairemans na handspel van Vandendriessche, belandde via via tot bij Maxime Biset die verschroeiend uithaalde met rechts. Bezoeker Royal Antwerp FC verdubbelde de voorsprong. En nog kroop de Great Old niet achteruit, al gaf KVO de indruk er nog een slotoffensief uit te willen persen. Met zoveel aanvallende bijstellingen zou dat toch moeten lukken. Het was integendeel Grťgory Dufer die doelman Biebauw tot een weinig secure ingreep verplichtte. Kevin Debaty, bijzonder weinig in beeld geweest, kon volstaan met enkele door de achterban gesmaakte plukballetjes.

Vandendriessche dreigde in extremis voor opschudding te zorgen in de rood-witte zestien door de Antwerpdoelman met bal in de hand nog aan te vallen. Scheidsrechter Lambrechts had dit keer weinig moeite om de gemoederen te bedaren. Hij voegde in de gauwte nog bijna vijf minuten toe aan de wedstrijd, maar de winnaar was dan al lang bekend.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/09/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Debaty
8 Joren Dom
3 Maxime Biset - 70'
4 Steve Colpaert (K)
18 Pietro Perdichizzi
11 Joeri Dequevy
10 MickaŽl Malsa
15 Johanna Omolo
30 Mamoutou N'Diaye - 81'
20 Geoffry Hairemans
9 William Owusu Acheampong - 24'
 
59' 11 Joeri Dequevy (uit)/
7 Grťgory Dufer (in)
65' 10 MickaŽl Malsa (uit)/
6 Wim De Decker (in)
87' 9 William Owusu Acheampong (uit)/
24 Jason Adesanya (in)
K.V. Oostende
25 Wouter Biebauw
3 Niels De Schutter
13 Frederic Brillant (K)
44 Antonio Milic
4 Fabien Antunes - 41'
55 Fernando Canesin
15 Andile Jali
26 Kevin Vandendriessche
10 Franck Berrier
9 Cyriac Gobi Bi
11 Knowledge Musona
 
57' 15 Andile Jali (uit)/
7 Sebastien Siani (in)
63' 10 Franck Berrier (uit)/
17 Joseph Akpala (in)
72' 3 Niels De Schutter (uit)/
90 Yannick Loemba (in)