R. Antwerp F.C.

5 - 1

Zat. 25/06/2016 18:00 u.

K. Rochus F.C.

 
 
 
 
Plaats: Schepersdijk Westmalle

Toeschouwers: 500
 
Scheidsrechter: Bart Berckvens

Lijnrechters: Leo Maes - Luc Moors
 
Leuke opener van het nieuwe seizoen

De volgers van ons beloftenelftal wreven zich in de handen bij het bekend worden van de selectie voor deze eerste oefenpartij van de zomervoorbereiding. Liefst drie jonge kerels uit de groep van Ken Bastin en Jo Van Dijck maakten de verplaatsing mee naar het stadion van KVK Westmalle. Michel Gysels haalde net als neoprof Younes Teghmas de basis, Landry Kikota Kikorntuli en Brent Peers moesten hun ongeduld in de neutrale zone verbijten.

Samen met de collega's zagen ze hoe de Great Old furieus uit de startblokken schoot. De partij amper op gang getrapt of Cédric Faure zorgde voor een eerste treffer. Voorsprong die hij bijna onmiddellijk verdubbelde. Jannes Vansteenkiste met de assist en Cédric Faure stond perfect gepositioneerd om de bal aan de tweede paal binnen te werken. Even op adem komen en zo verliep het tweede kwartier weliswaar in het voordeel van Royal Antwerp FC, al kwam K. Rochus FC Deurne wel aan een hele mooie kans die door Kevin Debaty oordeelkundig onschadelijk werd gemaakt. Net voor het half uur moest de Antwerpdoelman wel nog zijn clean sheet inleveren. De tweede club van Deurne zette zo meteen de ruststand op het bord, al hadden de geel-zwarten wel nog opnieuw de buitenspelval nodig om de tegenstander van het vege lijf te houden.

Geen volledige make-over in rood en wit. Michel Gysels die een zeer behoorlijke eerste periode afleverde, bleef staan na de kampwissel en zou ook dan bevestigen. Ook Kevin Debaty behield zijn plek onder lat achter negen andere en daarbij enkele nog niet zo vertrouwde gezichten. De Great Old trok opnieuw alle registers open. K Rochus FC Deurne moest achteruit, maar kon R.A.F.C. het scoren niet beletten. Nog voor de vijftigste minuut prikte Stallone Limbombe de derde goal in de korte hoek. Niet veel later stond er dank zij nieuweling Jordy Verstraeten een vierde op het bord te blinken. Landry Kikota Kikorntuli bereidde voor en Mathieu Cornet vond de weg naar de kruising en nette daarmee allicht het mooiste doelpunt van de avond. De troepen van Fred Vanderbiest waren uitgepraat, ook al zorgde een hardwerkende Geoffry Hairemans doorlopend voor aanvoer.

K Rochus FC Deurne weerstond mede dank zij een bijzonder accurate buitenspelval de druk en zo bleef de score steken op 5-1.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/06/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
89 Kevin Debaty
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
11 Joeri Dequevy
17 Mamoutou N'Diaye
26 Younes Teghmas
41 Michel Gysels
18 William Owusu Acheampong
9 Cédric Fauré - 4' - 12'
 
46' 8 Joren Dom (uit)/
16 Jordy Verstraeten (in) - 53'
46' 3 Maxime Biset (uit)/
6 Baptiste Schmisser (in)
46' 4 Steve Colpaert (uit)/
34 Brent Peers (in)
46' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
29 Jo Nymo Matland (in)
46' 11 Joeri Dequevy (uit)/
37 Landry Kikota Kikorntuli (in)
46' 17 Mamoutou N'Diaye (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
46' 26 Younes Teghmas (uit)/
30 Mickaël Malsa (in)
46' 9 Cédric Fauré (uit)/
24 Mathieu Cornet (in) - 64'
46' 18 William Owusu Acheampong (uit)/
14 Stallone Limbombe (in) - 49'
K. Rochus F.C.
1 Tom Van Aelst (K)
2 Kristof Van Damme
4 Bob Verheyen
3 Gert Ulrichts
5 Nick Van Den Eynde
6 Liam Goossens
7 Lars Vandenhoeck
8 Tim Gotzen
9 Lorenz Voet
10 Dimitri Jacobs
11 Yannick Spaenhoven - 28'