R. Antwerp F.C.

2 - 3

Woe. 13/07/2016 19:30 u.

K.V. Oostende

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Ben Mesotten

Lijnrechters: Peter Hermans - Koen Thys
 
De cijfers zeggen niet alles...

Eigen bericht - Terwijl KV Oostende in het hernieuwde bezoekersvak Vic Mees ruim twintig supporters herbergde, liep de teller voor Royal Antwerp FC gestaag op. De rood-witte kelen toonden zich onmiddellijk tot steun bereid aan het newlook R.A.F.C. Terwijl heel wat nieuwelingen geduld moesten oefenen, stond het merendeel der vertrouwde gezichten overigens aan de aftrap voor deze eerste (echt) moeilijke test van de voorbereiding. Enkel Jordan Remacle was vanaf de eerste speelminuut nog echt spiksplinternieuw op de Bosuil. Comeback kid William Owusu Acheampong kreeg de opdracht de stevigheid van de Oostendse achterlijn te testen. Nieuwelingen inpassen, ook van het niveau van Tuur Dierckx en Fabien Camus, wordt een geduldswerk voor hoofdcoach Fred Vanderbiest. Dat zou blijken als Maxime Biset & co. na het uur tussen de lijnen werden gestuurd. Geoffry Hairemans bleef net als Kevin Debaty en Baptiste Schmisser staan en kreeg prompt de aanvoerdersband en enkele verdere keren de handen op elkaar, al trok ook Tuur Dierckx de aandacht van ruim vierduizend paar ogen...

Royal Antwerp FC had de aftrap en bokste over rechts bijna onmiddellijk al een eerste leuke doelpoging in mekaar. Jordan Remacle kwam op aangeven van Joren Dom vrij in de zestien, maar het schot klom te hoog. KVO liet, zonder echt in gevaar te komen, het initiatief volop aan de thuisploeg, al moest Kevin Debaty zich op gevaar voor een blessure de 'aanslag' van sterke man Dimata ondergaan. Scheidsrechter Mesotten zag er geen (!) fout in. Een keer nog in de verdere eerste helft zou de Antwerpdoelman actief moeten worden met de vuist. Een vrijschop van Geoffry Hairemans leek even later via de schoentip van Jordan Remacle richting doel, maar de bal stremde net voor de fatale overschrijding. Alle activiteit leverde de beide clubs beurtelings wel een aantal hoekschoppen, al mocht Geoffry Hairemans in afwisseling met Jordan Remacle het vaakst naar het kwartcirkeltje. Joeri Dequevy leek op het half uur helemaal los in de zestien. De schaduwspits werd omvergelopen door de KVO-doelman. Weer zag Mesotten er geen (!) graten in. In de reactie verschalkte Berrier de rood-witte verdediging.

Dimata rondde af en zorgde zo meteen voor de tussenstand bij de kampwissel. In de slotfase van een aangename eerste periode was Dimata Antwerpaanvoerder Steve Colpaert te snel af. Zijn schot spatte op de kruising.

Hoewel de rood-witte reservebank al ruim voor het rustsignaal aan de opwarming begon, kwamen er bij de hervatting enkel twee wissels bij de bezoekers. Bijna onmiddellijk mocht invallersdoelman Ovono zijn clean sheet inleveren. Hij kreeg geen vat op de harde uithaal van Geoffry Hairemans, die overigens de hele negentig minuten zou volmaken. William Owusu Acheampong werkte zonder aarzelen de gelijkmaker binnen. Het applaus nauwelijks uitgestorven of Dimata haalde van buiten de rechthoek snoeihard uit en KVO had opnieuw voorsprong beet. Op het uur nam Geoffry Hairemans de aanvoerdersband over van een experimentele groep, waarbij Djaïd Kasri de harde taak van verdedigende middenvelder op zich moest nemen. Hoewel Tuur Dierckx zich vrijwel onmiddellijk in de gunst van het rood-witte publiek spurtte, kreeg R.A.F.C. geen lijn in de acties. KVO keek toe, nam het initiatief bij momenten over. Een klein kwartier voor tijd kopte Canesin een derde bezoekende treffer op het scorebord. De media hadden buitenspel gezien, niet zo Mesotten en zijn assistent.

Hoewel best volumineus, was er even vrees voor nog meer blikschade bij de achterban, maar het was integendeel Cédric Fauré die in de allerlaatste seconden van de officiële speeltijd een voorzet af links van Tuur Dierckx achter Ovono kopte. De KVO-doelman maakte ook bij dit doelpunt een weinig secure indruk. Hoewel de Bosuilspitsen ondertussen allebei scoorden tegen een topklasser, lijkt geen een zich in de gunst van het publiek te kunnen spelen. Met slechts een regulerende middenvelder, lijkt een nieuw tijdperk aangebroken op de Bosuil. De Great Old kon zo gedurende het eerste uur een dikke voet plaatsen naast de ambitieuze JPL-club KV Oostende. Zaterdag moet rood-wit in een nieuwe test bevestigen tegen KV Kortrijk.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/07/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
89 Kevin Debaty
8 Joren Dom
6 Baptiste Schmisser
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
7 Jordan Remacle
20 Geoffry Hairemans (K)
27 Johanna Omolo
14 Stallone Limbombe
11 Joeri Dequevy
9 William Owusu Acheampong - 47'
 
60' 9 William Owusu Acheampong (uit)/
25 Tuur Dierckx (in)
60' 14 Stallone Limbombe (uit)/
40 Stephen Buyl (in)
60' 11 Joeri Dequevy (uit)/
29 Jo Nymo Matland (in)
60' 27 Johanna Omolo (uit)/
10 Fabien Camus (in)
60' 7 Jordan Remacle (uit)/
16 Jordy Verstraeten (in)
60' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
9 Cédric Fauré (in) - 90'
60' 4 Steve Colpaert (uit)/
3 Maxime Biset (in)
60' 8 Joren Dom (uit)/
28 Djaïd Kasri (in)
K.V. Oostende
25 Wouter Biebauw
22 Sebastien Locigno
6 Mathias Bossaerts
33 Zarko Tomasevic
90 Yannick Loemba
11 Knowledge Musona
10 Franck Berrier
16 Adam Marusic
21 Victor Vandewiele
26 Kevin Vandendriessche
19 Nany Dimata - 32' - 49'
 
46' 25 Wouter Biebauw (uit)/
12 Didier Ovono (in)
46' 21 Victor Vandewiele (uit)/
24 Siebe Van Der Heyden (in)
76' 19 Nany Dimata (uit)/
17 Joseph Akpala (in)
76' 19 Nany Dimata (uit)/
55 Fernando Canesin (in) - 78'
76' 33 Zarko Tomasevic (uit)/
31 Bruno Godeau (in)
76' 6 Mathias Bossaerts (uit)/
44 Antonio Milic (in)
76' 22 Sebastien Locigno (uit)/
27 Brecht Capon (in)
76' 26 Kevin Vandendriessche (uit)/
7 Sebastien Siani (in)
76' 10 Franck Berrier (uit)/
20 Michiel Jonckheere (in)
76' 11 Knowledge Musona (uit)/
8 Yassine El Ghanassy (in)
76' 90 Yannick Loemba (uit)/
4 Fabien Antunes (in)