K.F.C. Antonia

0 - 5

Woe. 29/06/2016 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: BethaniŽlei

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Dylan Verschaeren

Lijnrechters: Gerd Eelen - Jimmy Rubbens
 
Na de rust breekt de hel los boven de BethaniŽlei

Opnieuw niet de allergrootste mobilisatie voor deze tweede oefenwedstrijd van de nieuwe campagne. Gelukkig trok er pas na de rust een regenstormpje over de BethaniŽlei. De rood-witten vonden daarin blijkbaar een bondgenoot bij de belegering van het groen-rode doel. Was de stand bij de rust 0-1 dank zij een bijzonder fraai kopbaldoelpunt van Geoffry Hairemans, na de kampwissel trok de rood-witte drang naar voren aan. Wind in de rug en een paar geslaagde wissels?

Ook dit keer koos Fred Vanderbiest voor een make-over van zijn effectief. Enkel jonkies Landry Kikota Kikorntuli en MickaŽl Malsa samen met de ervaren Nicaise Kudimbana maakten de volledige speeltijd vol. Antwerpcoach Vanderbiest oogde niet bijzonder tevreden na afloop van de eerste speelhelft: de balcirculatie was niet snel, de passing onvoldoende zuiver, de afwerking niet echt precies en dus hield KFC Antonia de score laag. De thuisploeg stuurde zeker in die eerste periode heel wat spelers met Antwerpverleden tussen de lijnen. Barry Budts en Tom Eysackers voorstellen hoeft nauwelijks, terwijl Nick Van Den Bulck en spits Wouter Keyzer nog bezig zijn naam te maken. Ervaring en jeugdig enthousiasme bij de thuisploeg, maar die volstonden niet meer na de kampwissel. Sneltrein Stallone Limbombe afhouden lukte zelden volgens de regels van de edele voetbalsport. Zo draaide Cťdric Faure zomaar een vrijschop rechtstreeks binnen.

Daarmee was de doelpuntenhonger van de ervaren spits allerminst gestild. Jo Nymo Matland stuurde de tweede paal aan en Cťdric Faure kopte enkele minuten later overhoeks binnen. Zo stonden er plots toch al vier treffers op het scorebord te blinken. Ook het tweede rood-witte doelpunt was er immers eentje met het hoofd: Jo Nymo Matland pakte uit met een assist op maat. William Owusu Acheampong sprong hoger dan wie ook en knikte fraai binnen. Jonkie Landry Kikota Kikorntuli voegde er een klein kwartier voor tijd nog een vijfde roos aan toe. Aan de overkant deed Antwerpdoelman Nicaise Kudimbana weinig meer dan toekijken. Ook na de pauze bleef de rood-witte afweer goed gesloten, al was Wouter Keyzer er na een zeldzaam verdedigend foutje al in de eerste periode heel dicht bij de eerredder. Geruchten willen dat een ervaren ex-eersteklasser de pen in de hand heeft om een contract in Deurne-Noord te omschrijven...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/06/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
16 Jordy Verstraeten
6 Baptiste Schmisser
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
37 Landry Kikota Kikorntuli - 77'
20 Geoffry Hairemans - 29'
26 Younes Teghmas - 28'
30 MickaŽl Malsa
11 Joeri Dequevy
24 Mathieu Cornet
 
46' 6 Baptiste Schmisser (uit)/
3 Maxime Biset (in)
46' 4 Steve Colpaert (uit)/
34 Brent Peers (in)
46' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
29 Jo Nymo Matland (in)
46' 16 Jordy Verstraeten (uit)/
8 Joren Dom (in)
46' 11 Joeri Dequevy (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in) - 48'
46' 24 Mathieu Cornet (uit)/
9 Cťdric Faurť (in) - 51' - 74'
46' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
14 Stallone Limbombe (in)
46' 26 Younes Teghmas (uit)/
17 Mamoutou N'Diaye (in)
K.F.C. Antonia
1 Michael Janssens
8 Jan Van Der Voort
13 Manuel Bogaerts - 50'
22 Barry Budts
16 Nick Van Oers
4 MichaŽl Dierckx (K)
14 Nick Van Den Bulck
24 Tom Eysackers
86 Jelle Van Weert
21 Jasper Embrechts
9 Wouter Keyzer