R. Antwerp F.C.

1 - 4

Din. 19/07/2016 19:30 u.

K. St.-Truidense V.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Christof Virant

Lijnrechters: Christophe Battiston - Cédric Lescalier
 
Counterend S.T.V.V. benut de kansen maximaal

Coördinatie, communicatie, concentratie, timing. Als een school vissen bewogen de spelers van S.T.V.V. over het veld. Weliswaar 70 minuten spelend in ondertal aan De Dreef kwam de 4-1 pandoering bij de Kanaries hard aan. Dat zou een revanche opleveren aan de Bosuil. Naar voren, naar achteren, naar links, naar rechts, met elf man als blok, zonder de onderlinge afstanden uit het oog te verliezen en met een irritant tijdrekkende keeper vanaf minuut een als sluitstuk. Een team waarin arbeid zit en met hart en ziel is gewerkt door trainer Ivan Leko. De Kroaat weet dat minder talent niet automatisch betekent dat je je moet neerleggen bij een nederlaag. De Great Old had ondanks heldhaftig verweer in het eerste bedrijf geen antwoord op het plan van de bezoekende coach.

Met Kevin Debaty, Baptiste Schmisser, Joren Dom, Joeri Dequevy, Geoffry Hairemans en William Owusu Acheampong had T1 Fred Vanderbiest zijn starterself op 6 plaatsen gewijzigd ten opzichte van de verloren oefenpot tegen KV Kortrijk. Na een zware trainingssessie in de ochtend en spelend voor de derde keer in zes dagen tegen een gerodeerd, sluw en scherpe JPL-outfit onder een loden zon bleek deze opgave er één van het goede teveel. Toch rechtte de Great Old voor 90 minuten de rug. Met aanvallend geweld als Stephen Buyl, William Owusu Acheampong en Jordan Remacle en een hoog spelende verdedigingslinie kon de thuisclub de vinnige bezoekers snel naar de keel grijpen. Offensieve drang bij de backs, uitstekend positiespel en immer bevlogen strijdend met de hele ploeg resulteerde dat al snel in enkele doelrijpe kansen.

De bedrijvige Jordan Remacle vond Stephen Buyl maar die zag zijn kopbal over doel belanden. Nadat Joren Dom in verdachte omstandigheden werd neergehaald in het strafschopgebied van de tegenstander was het Stephen Buyl die Joeri Dequevy isoleerde voor de kooi van Dutoit. De deviatie werd op briljante wijze onschadelijk gemaakt door de ex-keeper van R.B.D.B. Na een vlijmscherpe actie van Jordan Remacle kon Stephen Buyl op het kwartier de bal net niet in doel verlengen. Drie minuten later volgde dan een eerste koude douche voor de Antwerpgetrouwen. Ex- Paderborn aanvaller Proschwitz mocht na voorafgaandelijk buitenspel de Kanaries met een fortuinlijke kopbalgoal op voorsprong zetten. Even later volgde een welgekomen drankpauze. T1 Vanderbiest moedigde zijn poulains aan om nog meer druk te zetten op de Truiense doelmond.

Hairemans was zowaar heel dicht bij de meer dan verdiende gelijkmaker. Zijn pegel vanop 25m zoefde in de kruising maar een sublieme karperssprong van Dutoit werkte het leer nog in hoekschop. De hoekschop werd dan nog door Schmisser over doel gewerkt. De aanvalsgolven zwollen aan wanneer Stephen Buyl William Owusu Acheampong het straatje instuurde, werd de Ghanees in extremis afgeblokt door een STVV-verdediger. Pulido zette Kevin Debaty nog even aan het werk. Aan de overkant hadden Geoffry Hairemans en Jordan Remacle te veel tijd nodig om te besluiten.

Na de citroentjes kwamen Maxime Biset, Fabien Camus en Tuur Dierckx de Bosuilrangen vervoegen, maar het was wachten op een andere invaller om de oudste club van het land weer gevaar te laten uitstralen. Dan had op een zeldzame tegenprik Gerkens het hoofd van Bezus gevonden en de Haspengouwers konden genieten van een dubbele voorsprong. Dan was het Stallone-time. Met een briljante assist bood hij zijn invallerscompaan Tuur Dierckx een doelpunt op een presenteerblaadje aan. Tuur nam met een overhoekse kopbal de Truiense goalie te grazen. Toen opteerde coach Ivan Leko om zijn bank speelminuten te geven en het spel werd slordig langs beide kanten. Een kwartier voor tijd kreeg Stallone Limbombe dan de kans om zijn schitterende invalsbeurt te bekronen met de gelijkmaker.

Dekselse Dutoit had een mooie redding in petto. Aangezien de Great Old gewoekerd had met de krachten en met een hoge verdedigingslinie bleef uitpakken konden de Kanaries in de laatste zeven minuten nog maximaal profiteren van de aangeboden ruimte. Joren Dom liet zich in de luren leggen door Janssens, diens voorzet werd door invaller Stef Peeters in doel verlengt. Tot overmaat van ramp kon in de slotminuut Montes een te zwaar verdict vellen voor de Bosuilploeg, toen hij van een misverstand tussen Vansteenkiste en Debaty handig gebruik maakte. Tussen een zee van roodwitte shirts verlaten we de Bosuil. We grinniken als we sommige supporters vloekend aan het themacafé hun wijsheden horen debiteren. “Echt, ik zweer het je, we worden deze jaargang weer geen kampioen."

Onderbouwing kregen we niet te horen want het is glashelder dat de meer genuanceerde kreten toch veruit de bovenhand halen. In Fred we trust is het credo van de talrijke achterban. Zelfs na 3 onverdiende en onnodige thuisnederlagen tegen de top (KV Oostende), de subtop (KV Kortrijk) en de slechte middenmoot (S.T.V.V.) uit de Jupiler Pro League kreeg hij geen zakdoekjes te verwerken. Fred bleef de rust zelve na de wedstrijd en zal geholpen door zijn technische staf het seizoen naar de goede zijde op kantelen. Hij ziet veel aanknopingspunten voor een vervolg. De inconsistentie moet eruit en het gros van de aanvallende aankopen van dit seizoen moet beter kunnen. Even nog de conditionele achterstand wegwerken en met de komst van bijkomende versterking zal de concurrentie voor basisplaatsen alleen maar toenemen.

Dat is precies wat de sportieve roerganger op de Bosuil wil. 'Concurrentie maakt je scherp", maar de tijd tikt weg en over een goede twee weken moet stamnummer 1 er staan als de echte competitiepotjes eraan komen. In de tussentijd kan R.A.F.C. zich nog verkneukelen op de enige Antwerpse derby, een regionale strijd tegen KFC Dessel Sport en de Fandag. Wie weet kunnen we dan het aantal seasoncards nog drastisch opvoeren om tweewekelijks in een zinderende Bosuil de andere titelpretendenten partij te geven. Tot dan!

(Frank Nicola - bron: www.rafc.be - 19/07/2016)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
89 Kevin Debaty
8 Joren Dom
6 Baptiste Schmisser
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
7 Jordan Remacle
15 Johanna Omolo
20 Geoffry Hairemans
40 Stephen Buyl
19 William Owusu Acheampong
11 Joeri Dequevy
 
46' 6 Baptiste Schmisser (uit)/
3 Maxime Biset (in)
46' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
10 Fabien Camus (in)
46' 40 Stephen Buyl (uit)/
25 Tuur Dierckx (in) - 62'
58' 7 Jordan Remacle (uit)/
14 Stallone Limbombe (in)
K. St.-Truidense V.V.
1 William Dutoit - 51'
3 Dakonam Djene
4 Jorge Pulido
26 Ruben Fernandes
27 Iebe Swerts
6 Steven De Petter (K) - 46'
24 Pierreck Valdivia
25 Juji Ono
29 Salimo Sylla
14 Pieter Gerkens
33 Nick Proschwitz - 17'
 
46' 24 Pierreck Valdivia (uit)/
21 Roman Bezus (in) - 52'
46' 29 Salimo Sylla (uit)/
15 Steve Ryckaert (in)
46' 4 Jorge Pulido (uit)/
23 Sascha Kotysch (in)
60' 6 Steven De Petter (uit)/
8 Stef Peeters (in) - 72' - 81'
60' 3 Dakonam Djene (uit)/
10 Kurt Abrahams (in)
67' 25 Juji Ono (uit)/
7 Fabien Tchenkoua (in) - 87'
72' 33 Nick Proschwitz (uit)/
22 Wolke Janssens (in)
77' 14 Pieter Gerkens (uit)/
5 Alexis De Sart (in)