R. Antwerp F.C.

1 - 0

Zat. 13/08/2016 20:00 u.

K.S.V. Roeselare

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 11.110
 
Scheidsrechter: Bert Put

Lijnrechters: Cedric Lescallier - MichaŽl Geerolf

Vierde official: Wesley Alen
 
Volgelopen Bosuil kleurt rood-wit en een heel klein beetje zwart...

Eigen bericht - Vrijdag de dertiende viel deze maand op een zaterdag. Ongeluk voor een van beide clubs op de Bosuil? De eerste competitiethuiswedstrijd van de Great Old moest niet enkel onder druk van de stevige uithaal van RUSG in Leuven gewonnen worden. Coach Fred Vanderbiest heeft een onberispelijke thuisreputatie voor ogen en daarvoor deed een beroep op een nagenoeg ongewijzigd elftal. Wel had hij geheel onverwacht Jordan Remacle en de geschorste Mamoutou N'Diaye te vervangen. Hij schoof Johanna Omolo in diens plaats en dat zullen alvast de tegenstanders geweten hebben. De sobere middenvelder liet geen steekje vallen en maakte nauwelijks een overtreding. Dat had complimenten en een bekentenis van zijn coach tot gevolg tijdens de drukbijgewoonde persconferentie. Ook Stallone Limbombe kwam in de basiself terecht. De Antwerpcoach stond een vroeg doelpunt voor ogen, maar of dat er ook kwam?

Voor de wedstrijd gonsden de wildste geruchten in verband met de afwezigheid van Jordan Remacle doorheen de supportersrijen, maar eens de wedstrijd op gang gefloten, was er daarvoor geen moment de tijd meer. Joeri Dequevy mocht dan na hoofdsponsor Heylen Vastgoed de aftrap hebben, de wensen van de supporters waren dan al meer dan duidelijk. "We've Shown Passion and Now It Is Your Turn", rolde over de hoofden van tribune 2. Michael Lallemand viel de eer te beurt als eerste in de buitenspelval gevangen te worden. Bezoeker KSV Roeselare had het onderdanige juk afgeworpen en naar het evenbeeld van haar coach, mocht Kis als eerste naar het cornerpunt. Jannes Vansteenkiste doorzag het manoeuvre. Bij de eerste rood-witte hoekschop van Stallone Limbombe konden achtereenvolgens Michael Lallemand en Steve Colpaert aanleggen. De precisie ontbrak echter.

Enkele minuten later kwam Stallone Limbombe vrij aan de zestien, maar hij knalde onbesuisd over. KSV ontsnapte vervolgens aan achterstand. Stallone Limbombe gooide de vrijschop direct achter de verdediging, waar centrale verdediger Maxime Biset simpel binnen te tikken had. Het feestje werd schril verstoord door de wedstrijdleiding vanwege buitenspel. Proximus-commentator Wilfried Mostinckx bekeek de beelden met enige scepsis. R.A.F.C. kwam tijdens de verzorging van Joren Dom enkele minuten in ondertal en moest twee corners op rij toestaan. Ook de vrijschop van Kis leverde niets op. Halverwege de eerste periode moest Fred Vanderbiest een eerste keer zijn bank aanspreken. Joren Dom met een stevige vleeswonde naar de kant, Alexander Corryn werd zijn vervanger op rechts. Zaterdag de dertiende maakte zo al een eerste slachtoffer. Hardwerkende Joeri Dequevy ging over het been bij Raes en die kwam zonder gele kaart goedkoop weg!

Niet zo Stephen Buyl die net tevoren onder protest van het publiek opgeschreven was. Geoffry Hairemans gooide de bal op de nu gekende wijze in de rug van de zwart-witte verdediging waar Steve Colpaert net het kader miste. Op het half uur mochten Joeri Dequevy en in de rebound Michael Lallemand aanleggen. Dat verhoopte (vroege) doelpunt bleef in het Bosuilgras steken, al was het wel een aangenaam en boeiend kijkstuk. Hadden de Antwerpspelers duidelijk moeite met de afmetingen van het doel, ook KSV-spits Lecomte joeg hoog over. Nicaise Kudimbana moest een vreemdkronkelend voorzetschot van Grisez weren. Laatste corner van een beklijvende eerste periode was nog voor Geoffry Hairemans, maar de score openbreken, zou pas na de kampwissel lukken.

Pas van kant gewisseld, of de Great Old pikte het direct terug op. Het volume ging mee crescendo. Michael Lallemand probeerde het in de korte hoek, maar ook hij kon Coppens niet verschalken. Ook nu eiste bezoeker KSV de eerste hoekschop op. De korte variant ging via Brouwers voorlangs. Beestenwerk had geen van beide doelmannen op te knappen gekregen, toch moest bezoeker Coppens zijn clean sheet weldra inleveren. In tegenstelling tot de officiŽle tijdsaanduiding (50') duurde het tot net voor het kwartier: Geoffry Hairemans joeg een uitzwaaier tot bij Joeri Dequevy. Doelman Coppens kwam net niet bij de neerdwarrelende voorzet van Joeri Dequevy. Stallone Limbombe was ter plekke om de bal in de rechterbenedenhoek te deponeren. De Bosuil in extase. KSV had duidelijk moeite te reageren. Coach Mercier, o.a. ex-RBDB en groot voorstander van stevig en duelkrachtig voetbal, greep naar wisseloplossingen.

Op de bank gestart, liet hij MaŽl Lťpicier los op de groene rechthoek. In dezelfde beweging moest ook Fred Vanderbiest ingrijpen om de geblesseerde Nicaise Kudimbana te vervangen. Zaterdag de dertiende speelde met de wisselmogelijkheden van de rood-witte staf! Kevin Debaty moest geheel onvoorbereid onder de lat, echt moeilijk werk kreeg hij niet op te knappen. KSV deed pogingen tot infiltreren, maar het waren de snelle Bosuiljongens in steun van Geoffry Hairemans en Johanna Omolo, die het laatste kwartier domineerden. Tuur Dierckx was inmiddels het effectief komen versterken en kwam nog het dichtst bij een verdubbeling, zeg maar bevrijdende treffer. Zijn poging van kortbij strandde op de rechterpaal. terwijl coach Fred Vanderbiest zijn spelers in de vuurlinie Stallone Limbombe en Michael Lallemand (stiftertje op dak doel) een klein beetje gebrek aan afwerking mocht verwijten.

Na een ruime tijdsoverschrijding van bijna vijf minuten, gingen de handen op elkaar voor de eerste, ruim verdiende thuiszege van het seizoen!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/08/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
9 Stallone Limbombe - 50'
15 Johanna Omolo
20 Geoffry Hairemans
40 Stephen Buyl - 25'
11 Joeri Dequevy
21 Michael Lallemand
 
23' 8 Joren Dom (uit)/
25 Alexander Corryn (in)
65' 1 Nicaise Kudimbana (uit)/
89 Kevin Debaty (in)
80' 11 Joeri Dequevy (uit)/
55 Tuur Dierckx (in)
K.S.V. Roeselare
38 Jo Coppens
13 Carl Damman
14 Nermin Zolotic
15 Tom Raes
3 Kevin Kis - 37'
7 Davy Brouwers
6 Thibaut Van Acker
8 Mickael Seoudi (K)
17 Grťgory Grisez
9 RaphaŽl Lecomte
10 Samy Kehli
 
61' 8 Mickael Seoudi (uit)/
18 MaŽl Lťpicier (in)
65' 17 Grťgory Grisez (uit)/
12 Ebrahima Sawaneh (in)
72' 6 Thibaut Van Acker (uit)/
30 Lukas Van Eeno (in)