R. Union St.-Gilloise

1 - 1

Zon. 04/09/2016 16:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Koning Boudewijnstadion

Toeschouwers: 4.345
 
Scheidsrechter: Wesley Alen

Lijnrechters: Bérengère Pierart - Raf Eerdekens

Vierde official: Bert Put
 
Royal Antwerp FC opnieuw bestolen door de westrijdleiding?
Eigen bericht - De rood-witte kern van Fred Vanderbiest mag dan best breed en talentrijk zijn, toch had de Antwerpcoach nieuwingetekende Frédéric Duplus en Björn Vleminckx nodig om zijn effectief te vervolledigen. Het was niet de vraag of, maar op welk tijdstip ze beiden speelminuten zouden krijgen. Linksvoetige Alexander Corryn had de afgelopen weken inderdaad op rechtsachter gedepaneerd, maar nu gaf de rood-witte selectieheer van bij aanvang de voorkeur aan nieuweling Frédéric Duplus, die meteen de startersrij inliep en een meer dan behoorlijk debuut zou neerzetten. Björn Vleminckx moest net als nieuwe doelman Antonijo Jezina, Geoffry Hairemans, Alexander Corryn, Tuur Dierckx, Jordan Remacle en Stallone Limbombe geduld oefenen in de stevige dug-outs van het Boudewijnstadion. Hoewel de Antwerpfans een behoorlijk surplus aan toegangsgeld moesten betalen, was het bezoekersvak wel degelijk gevuld. Beide supportersgroepen deden hun best om de lege zittribunes te overschreeuwen en slaagden in hun opzet.

Na het vertrek van Faure naar de tegenstander van deze zondag en Mathieu Cornet naar KSV Roeselare, kwam comeback-kid William Owusu Acheampong opnieuw de zestien van de tegenstander bevolken. Hij moest daar vooral opboksen tegen ex-ploegmaat Gertjan Martens die duo vormde met Antwerps meest geliefde tegenstander Grégoire Neels. Het Antwerpse centrale duo van zijn kant moest in afwezigheid van Freddy Mombongo-Dues de strijd aangaan met reekstopschutter Rasjel en ex-ploegmaat Faure. Tactiek van de tegenstander kwam eens te meer uit het brein van oud-Antwerpcoach Grosjean, al zal niemand van de wat oudere supporters graag herinnerd worden aan diens periode in Deurne-Noord. Huidig coach Fred Vanderbiest hoopte op puntenwinst, deed beroep op Fabien Camus, maar versterkte eveneens de afweer rond de middencirkel met Mamoutou N'Diaye en Johanna Omolo. Ook bij R.U.S.G. een stevige concentratie in de middenzone en dus kwam de wedstrijd maar langzaam op gang.

Balbezit voor R.A.F.C. en een eerste halve kansje voor R.U.S.G. middels een halfzachte halve omhaal van Faure. Joeri Dequevy testte de reflexen van lokale doelman Sadin en die toonde zich allesbehalve klemvast. Net na het kwartier trapte Fabien Camus de eerste door Maxime Biset afgedwongen hoekschop van de partij. In de omschakeling ging Stephen Buyl gretig in duel en mocht een bolwassing van de wedstrijdleiding in ontvangst nemen. Niet veel later werd Maxime Biset effectief opgeschreven. De vrijschop leverde corner op en die werd uiteindelijk vanop afstand door Faure op het dak van het doel van Kevin Debaty gelegd. Volgde vervolgens nog een kleine reeks hoekschoppen beiderzijds, maar tot scoren kwam geen van beide clubs.

Stephen Buyl was niet echt gelukkig geweest in zijn acties en dus werd bij de kampwissel Stallone Limbombe tussen de lijnen gestuurd. Dat ook Björn Vleminckx meteen me de vuurlinie ingestuurd werd, hield een zeker risico in, maar wie had op dat tijdstip durven vrezen dat Maxime Biset bij een luchtduel na (!) ontzetten van de bal driest aangekopt zou worden en bewusteloos zou moeten worden weggedragen. De wedstrijdleiding zag er geen graten in, werk voor de reviewcommissie dan maar? Twee vervangingen opgebruikt, moest R.A.F.C. nog voortijdig een derde wissel doorvoeren. Amper op het terrein of Jordan Remacle mocht mee juichen! Stallone Limbombe, aangespeeld op rechts door Fabien Camus, dropte de bal aan de tweede paal. Echt gemakkelijk was het niet, maar Björn Vleminckx kopte overhoeks binnen en zette het bezoekersvak in vuur en vlam. Had R.U.S.G. tot dan een eerder afwachtende houding aangenomen, plots probeerde de thuisploeg een stormloop naar voren uit.

Toch was het Royal Antwerp FC dat plots een hele behoorlijke doelpoging afleverde. Fabien Camus richtte naar de korte hoek, waar doelman Sadin met de nodige moeite en hulp van zijn doelpaal het projectiel kon ontzetten. R.A.F.C. drukte met een reeks van twee corners op rij plots door, al was het Gertjan Martens die op zijn beurt aan de overkant een hoekschop over het doel van Kevin Debaty kopte. Linksachter Cabeke moest herhaaldelijk naar onsportieve middelen grijpen om Stallone Limbombe af te houden. Die tweede gele kaart bleef in de zak bij de wedstrijdleiding! Op een van die vrijschoppen van Fabien Camus ter rechterzijde kopte Mamoutou N'Diaye binnen. Enkel de lijnrechter en hele fanatieke Brusselaars geloofden in buitenspel. Opnieuw werd de Great Old bestolen, zeker omdat in de slotfase het enige verdedigende foutje zwaar werd afgestraft. Invaller Zitte had nauwelijks acht speelminuten nodig om de gelijkmaker op corner van Morren aan de eerste paal binnen te koppen. Zo werd het uiteindelijk dé wedstrijd van de invallers én de wedstijdleiding die mogelijk weer de uitkomst van de wedstrijd beïnvloedde.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/09/2016)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
89 Kevin Debaty
27 Frédéric Duplus
3 Maxime Biset - 21'
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
11 Joeri Dequevy
17 Mamoutou N'Diaye
15 Johanna Omolo
40 Stephen Buyl
10 Fabien Camus
19 William Owusu Acheampong
 
46' 40 Stephen Buyl (uit)/
9 Stallone Limbombe (in)
46' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
18 Björn Vleminckx (in) - 55'
55' 3 Maxime Biset (uit)/
7 Jordan Remacle (in)
R. Union St.-Gilloise
19 Anthony Sadin (K)
7 Tracy Mpati
21 Gertjan Martens
5 Grégoire Neels
11 Geoffry Cabeke - 42'
14 Lou Wallaert
16 Charles Morren - 24'
4 Pierre-Baptiste Baherle
20 Yanick Aguemon
9 Cédric Faure
32 Nicolas Rasjel
 
70' 4 Pierre-Baptiste Baherle (uit)/
96 Mathias Fixelles (in)
81' 20 Yanick Aguemon (uit)/
93 Florent Zitte (in) - 89'
88' 14 Lou Wallaert (uit)/
10 Augusto Da Silva (in)