O.-H. Leuven

1 - 1

Zon. 18/09/2016 16:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Den Dreef

Toeschouwers: 5740
 
Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters: Wyns Ruben - Kristof Borms

Vierde official: Carlos-Manuel Alho-Guerrero
 
Great Old levert bonus opnieuw in!

Eigen bericht - Het toeschouwersaantal ging vlotjes over de vijfduizend in het vernieuwde Stadion Den Dreef, nu Enecostadion geheten. Bijna veertig procent daarvan had de trip richting Heverlee ondernomen in combiticketregeling met verplicht gemeenschappelijk vervoer. De fans van Royal Antwerp FC blijven dus de belangrijkste sponsor van de reeks en dat is onder de gegeven omstandigheden verrassend, maar niet ongewoon! De puntenoogst van de vernieuwde kern die het resultaat is van de nieuwe wind doorheen de club, blijft onder verwachting en toch mochten Steve Colpaert en co. rekenen op flinke vocale steun in de rug. Bij OHL probeerde de traditionele trom weerwerk te bieden. De Great Old bracht stevig voetbal op de grasmat tegen reeksleider K Lierse SK en op een enkele verschuiving in de dug-out na, bleven dezelfde spelers aan zet. De druk groot, hoopte coach Fred Vanderbiest tegen degradant en onverwacht rode lantaarn OHL de volle buit mee naar Deurne-Noord te kunnen nemen.

Jordan Remacle, die afgelopen zomer Den Dreef verruilde voor de Bosuil, kreeg bij elk balcontact een kinderachtig fluitconcert over zich heen. Dat waren er al bij al in de beginperiode redelijk veel. Hij zette net voor het kwartier via Frédéric Duplus Fabien Camus richting doel, maar de doelman neutraliseerde de poging in de korte hoek. Loemba, tijdens de wintermercato van 2016 uitdrukkelijk gekoppeld aan rood-wit, liep nu zowaar in de startersrij bij tegenstander OHL. Hij zou het Frédéric Duplus niet geheel onverwacht een hele wedstrijd lang knap lastig maken. Een rechtstreekse vrijschop op de vuisten van doelman Gillekens werd desondanks voor extrareglementair buitenspel afgevlagd! Even later dwong Tuur Dierckx de lokale doelman opnieuw handelend op te treden. In twee keer lukte dat ook. OHL kon heel af en toe wat terug doen via gultoegekende vrijschoppen. Antwerpdoelman Jezina had er nauwelijks moeite mee. De allereerste hoekschop van de partij viel na een klein half uur de Brabanders ten deel.

Gezien het vernietigende tegendoelpunt in het Boudewijnstadion was het alle hens aan dek in de rood-witte zestien. Antonijo Jezina bokste het gevaar dubbelvuistig weg. Even later viel het schot van Le Postollec in de grijphanden van de Antwerpdoelman. Op een eerste hoekschop voor R.A.F.C. en een kopbal van Maxime Biset op vrijschop van Fabien Camus na, meteen een van de laatste wapenfeiten uit een boeiende eerste periode.

Verwachtten de Antwerpfans bij de kampwissel mogelijk een of meerdere verse krachten tussen de lijnen, Michael Lallemand, Stallone Limbombe en Stephen Buyl zetten hun opwarming gewoon verder buiten de groene rechthoek, waarvan het gras dan al veel slijtsporen vertoonde. De tweede periode verliep beiderzijds met een hoger baltempo. De Great Old toonde zich alvast het gretigst. Tuur Dierckx kreeg evenwel geen vrije doorgang van Le Postollec die als eerste in het opschrijfboekje van scheidsrechter Visser belandde. Fabien Camus stuurde op vrijschop Geoffry Hairemans aan die in twee keer aan de tweede paal het knikkende hoofd van Maxime Biset trof en de rood-witte voorsprong stond te blinken op het scorebord. Gesteund door het volume zette de Great Old door. Tuur Dierckx kon de voorzet van Jannes Vansteenkiste helaas niet kaderen. Gelanceerd door Maxime Biset, zag Tuur Dierckx vervolgens zijn poging voorlangs hobbelen. Losgekomen in de zestien na een stevige inspanning van Tuur Dierckx, belandde het schot van Fabien Camus op de vuisten van doelman Gillekens.

Tussendoor probeerde OHL een keertje richting de eigen kop te trekken, maar trof de wolkenhemel boven Den Dreef. Beter gericht was de poging van Casagolda die zijn vrijschop gestrekt naast de muur en in de korte hoek vuurde. OHL bijna onverwacht opnieuw langszij. De rood-witte spelers hadden dan nog bijna een kwartier om alsnog hun coach en hun achterban de zege te schenken, maar ze slaagden niet meer in dat opzet. Het was integendeel Antonijo Jezina die met een hele krachtige tip-over het (zuur)verdiende puntje veilig stelde. Net als Björn Vleminckx mocht ook Stallone Limbombe helaas op bitter weinig bescherming van de wedstrijdleiding rekenen...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/09/2016)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
30 Antonijo Jezina
27 Frédéric Duplus
3 Maxime Biset - 56'
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
7 Jordan Remacle
17 Mamoutou N'Diaye - 86'
20 Geoffry Hairemans - 66'
55 Tuur Dierckx
10 Fabien Camus
18 Björn Vleminckx
 
72' 7 Jordan Remacle (uit)/
9 Stallone Limbombe (in)
78' 55 Tuur Dierckx (uit)/
40 Stephen Buyl (in)
84' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
21 Michael Lallemand (in) - 90'
O.-H. Leuven
1 Nick Gillekens
2 Soufiane El Banouhi - 90'
3 Fazil Kocabas
5 Pierre-Yves Ngawa
15 Pieter-Jan Monteyne
30 Yannick Loemba - 76'
8 Flavien Le Postellec (K) - 51'
12 Jeroen Simaeys
14 Thomas Azevedo
20 Din Sula
9 Esteban Casagolda - 69'
 
64' 20 Din Sula (uit)/
6 Kenneth Houdret (in)
85' 14 Thomas Azevedo (uit)/
7 Jonathan Kindermans (in)
89' 9 Esteban Casagolda (uit)/
10 Serge Tabekou (in)