A.F.C. Tubize

2 - 2

Zon. 25/09/2016 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Leburton

Toeschouwers: 1.800
 
Scheidsrechter: Ken Vermeiren

Lijnrechters: Koen Thys - Vincent De Coninck

Vierde official: Ben Mesotten
 
Ook met tien tegen elf overleeft de Great Old het slagveld!

Eigen bericht - Niet doemdenken, gewoon doen: wedstrijd spelen en de kleuren van de Great Old keihard verdedigen in Stade Leburton. Dat was het vaste voornemen van aanvoerder Maxime Biset. Zijn collega centrale verdediger Steve Colpaert was nog niet helemaal top en nam voor het eerst in rood-witte dienst plaats in de dug-out. In diens plaats gaf coach Fred Vanderbiest het vertrouwen opnieuw aan Frédéric Duplus. Na zijn behoorlijke prestatie tegen KVO werd Jordan Remacle bevestigd op rechtsachter. Hij kreeg spurtbom Stallone Limbombe voor zich. Een flank met pit en snelheid, dat zouden de rood-gele tegenstanders weldra ondervinden. Op links de vertrouwde namen, centraal op het middenveld kreeg Johanna Omolo de voorkeur op Mamoutou N'Diaye, die helaas een behoorlijk onregelmatige prestatiecurve liet optekenen. Björn Vleminckx mocht zich meten met het stevig opgeschoten centrale goud-rode duo. De fusieclub wilde na de overwinning tegen KVC Westerlo uiteraard wat graag ook de scalp van de Great Old veroveren, maar dat zou een veel zwaardere opgave betekenen!

De rood-witte fans waren op deze ongewone voetbalavond minder talrijk dan gewoonlijk, maar zeker niet minder fanatiek. In voor- en tegenspoed kunnen spelers en technische staf rekenen op hun twaalfde man. Hij en zij steunden alvast het duidelijke protest dat de supporters van fusieclub AFC Tubize middels een spandoek verwoordden. Tussen de lijnen ging het er een stuk minder eensgezind aan toe. Naar aloude Neels-traditie pakte AFC onmiddellijk een aantal keren fors door. De wedstrijdleiding reageerde nauwelijks. Linksachter Pires misgreep zich aan Stallone Limbombe, de kaart bleef echter op zak! Een eerste lokale vrijschop werd door Keita in handen van Antonijo Jezina verlengd. Het zou een van de weinige offensieve acties van de Tubizien worden. Hij werd even na het kwartier bij een lokale achterstand gewisseld. Ook dat wordt stilaan een gewoonte: R.A.F.C. op voorsprong op vreemd terrein. Een collectieve aanval van achteruit vertrokken bij Fréderic Duplus en via Tuur Dierckx, Jannes Vansteenkiste en Stallone Limbombe tot bij Fabien Camus die de tent in brand zette.

Nauwelijks tien minuten ver en de 0-1 stond te blinken op het scorebord. R.A.F.C. had en hield het heft in handen. Fabien Camus zag zijn eerste poging af de cornervlag op de vuisten van doelman Beunardeau sterven. De inbreng bij AFC van .. bracht wat vaart over de flanken, maar R.A.F.C. zorgde wel voor de gevaarlijkste offensieve acties. Zo kwam Björn Vleminckx tot koppen, maar kaderen kon de Antwerpspits zijn poging vooralsnog niet. Even later kon ook Stallone Limbombe van net buiten de rechthoek aanleggen, maar Beunardeau liep netjes in de weg. Aan de overkant maakten de geel-rode kennis met de buitenspelval. Verder dan een sporadische hoekschop kwam de thuisploeg niet tot... Diallo van een misverstand tussen Geoffry Hairemans en Frédéric Duplus gebruik maakte om diep te spurten. Net voor de rechthoek stopte de Antwerpverdediger diens doorgang en werd prompt uitgesloten. De vrijschop van Babic werd in eerste instantie weggewerkt, maar Toure duwde de reboundvoorzet af de rechterflank netjes binnen.

Antwerpcoach Fred Vanderbiest vervolledigde ten koste van Geoffry Hairemans zijn achterlijn opnieuw met de inbreng van Steve Colpaert. AFC testte de nieuwgevormde Antwerpachterhoede met schoten uit de tweede lijn. Antonijo Jezina toonde zich onverzettelijk bij de poging van Ba. Babic vond het kader niet. Tuur Dierckx drong na een lange rush op zijn beurt de zestien binnen, maar ook hij plaatste de bal buiten het kader. De Antwerpflank werd vervolgens het slachtoffer van centrale verdediger Toure die op zijn beurt met geel werd bedacht. AFCT was aardig aan de tweede helft begonnen en profiteerde op het uur van haar numerieke overwicht. Rechtsachter Dudouit bestormde onvermoeibaar zijn flank. Zijn assist trof het hoofd van de hoog opverende Diallo, die aan de tweede paal binnenkopte. De Great Old reageerde met twee corners op rij, maar wist er geen doelrijp gevolg aan te geven. De rood-witte steun in de rug vanuit de zittribune inspireerde. De voorzet van Jordan Remacle kreeg via de hand van Fabre een vervolg op de strafschopstip.

Fabien Camus trapte op halve hoogte, maar Beunardeau schudde een puike reflex uit lijf en leden. Kopjes naar beneden? Niet zo, dit keer. Nauwelijks op het terrein of Stephen Buyl mocht mee juichen! Stallone Limbombe werd alweer foutief afgestopt. Fabien Camus schilderde de vrijschop naar de tweede paal. Björn Vleminckx stuurde met een heerlijke gebogen kopbal overhoeks binnen. Daar had AFCT nauwelijks van terug, al zorgde een misverstand tussen Maxime Biset en zijn doelman bijna nog voor een lokale zege. De kopbal scheerde de paal, maar enkel een hoekschop was het deel van de lokale club. In de slotfase werd Toure na enige aarzeling bij de wedstrijdleiding nog weggestuurd, zodat beide clubs de partij met z'n tienen en op remise beëindigden.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/09/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
30 Antonijo Jezina
7 Jordan Remacle - 46'
3 Maxime Biset
27 Frédéric Duplus - 43'
5 Jannes Vansteenkiste
9 Stallone Limbombe
15 Johanna Omolo
20 Geoffry Hairemans
55 Tuur Dierckx
10 Fabien Camus - 10'
18 Björn Vleminckx - 80'
 
46' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
4 Steve Colpaert (in)
70' 7 Jordan Remacle (uit)/
17 Mamoutou N'Diaye (in)
79' 55 Tuur Dierckx (uit)/
40 Stephen Buyl (in) - 88'
A.F.C. Tubize
1 Quentin Beunardeau
6 Emeric Dutouit - 30'
27 Allasane Toure - 44' - 53' - 89'
8 Clément Fabre
29 Alan Pires - 15'
91 Sega Keita
15 Yohan Betsch (K)
19 Ibrahima Ba
10 Mario Babic
21 Selim Ammalah
9 Mamadou Diallo - 61'
 
17' 91 Sega Keita (uit)/
88 Levan Shengelia (in)
82' 6 Emeric Dutouit (uit)/
24 Salomon Nirisarike (in)
82' 29 Alan Pires (uit)/
28 Kevin Lefaix (in)