R. Antwerp F.C.

4 - 0

Din. 04/10/2016 20:30 u.

R. Union St.-Gilloise

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 11.360
 
Scheidsrechter: Christof Virant

Lijnrechters: Yves Kenens - Thomas Lesceux

Vierde official: Wesley Alen
 
Fabien Camus, op de wijze van Hans-Peter Lehnhoff

Eigen bericht - De Vereniging nauwelijks onderweg naar huis of daar meldde de blauw-gele armada van Royale Union SG zich al aan de toegangspoorten van de Bosuil. De Antwerpsupporters waren ook op dinsdagavond massaal uitgelopen om naast Marc Grosjean, de ex-spelers Cédric Faure, Gertjan Martens en... Freddy Mombongo-Dues hartelijk te verwelkomen in Deurne-Noord. De oud-Bosuilcoach had een plannetje in het achterhoofd om beter te doen dan reeksgenoot Cercle Brugge KSV, dat zich zaterdagvond in extremis de punten ontfutseld zag. De korte voorbereidingstijd gekoppeld aan de fortuinlijk verworven driepunter van zaterdagavond, was het logisch dat Antwerpcoach Fred Vanderbiest weinig aan zijn selectie had veranderd. Op uitzondering van de disciplinair gestrafte Stallone Limbombe kregen dezelfde spelers een plaatsje in de startersrij.

Geoffry Hairemans nam de vrijgekomen plek centraal op het middenveld over. Nauwelijks een voet op het heilige gras gezet of Hans-Peter Lehnhoff kreeg de volgelopen Bosuil achter zich en inspireerde meteen de huidige generatie in hun lastige opdracht tegen de traditieclub uit het Hoofdstedelijke Gewest.

Gingen de tactische keuzes, de personeelsbezetting, zelfs de kwaliteiten of gebrek daaraan van de nieuwgevormde groep door de mangel bij de kenners, op de 109 fans van de tegenstander na, zetten de aanwezigen zich opnieuw voluit achter de geliefde kleuren. Hoewel het even duurde om de bezoekende defensie in gebreke te vinden, speelde het merendeel der acties zich op de geel-blauwe helft af. De witbloezen mochten al vlug een eerste corner claimen, door Fabien Camus getrapt, door Joeri Dequevy net naast het doel van Sadin gestuurd. Johanna Omolo heerste in de cirkel, snelle benen op de rechterflank waren spoedig betrokken bij een gerichte actie. Jordan Remacle en Frédéric Duplus vonden samen Fabien Camus die vernietigend uithaalde in de linkerbenedenhoek, net geen kwartier gespeeld. En dan ging het plots helemaal de verkeerde kant uit voor het tactisch concept van Grosjean & co.

Nauwelijks drie minuten later waren en Jannes Vansteenkiste en Jordan Remacle via Geoffry Hairemans twee vleugels betrokken bij de voorbereiding, Björn Vleminckx als dirigent in de zestien legde terug en vond... Fabien Camus als volleerde afwerker. Hoewel ze het tempo nauwelijks de baas konden, reageerden de bezoekers met een eerste hoekschop. De kopbal van Martens miste richting en kracht om Nicaise Kudimbana te bedreigen. Met een gelukje ontsnapte Björn Vleminckx aan het wild zwaaiende been van Vandiepenbeek, verrassend duo vormend met Martens in het hart van de afweer. De gele kaart was zijn deel, maar dan stond het wel al 3-0. Weer had Fabien Camus gekerfd in het wezen van de tegenstander, de beslissende passing kwam van de voet van Jordan Remacle die de rebound af doelman Sadin panklaar had klaargelegd. "We waren totaal onder de indruk van de snelheid van uitvoering en de kwaliteit van de passing", zette Marc Grosjean het verloop op een rijtje tijdens de persbabbel.

Pas in de slotfase kroop R.U.S.G. weer een keertje onder de dreiging uit. Martens richtte de indraaiende corner naast de kooi van Nicaise Kudimbana. In de slotfase stormde reekstopschutter Rajsel de zestien binnen en kwam niet geheel ongeschonden uit een duel met sterke Nicaise Kudimbana. Verzorging op het terrein mocht niet baten voor het geel-blauwe speerpunt. Hoewel Kevin Debaty even onder het voetlicht kwam, kon de Antwerpdoelman met een pijnlijke grimas op het gelaat verder. Ook bij R.U.S.G. plots beweging aan de zijlijn, ter voorbereiding van de tweede periode.

Was de intensiteit in de slotfase van de eerste periode lichtjes gezakt, het bleef ook na de kampwissel aanvankelijk behelpen voor de bezoekers. R.A.F.C. opende met twee corners op rij. Björn Vleminckx die in zijn duels steevast teruggefloten werd, richtte zijn kopbal over het geel-blauwe doel. Even werd gevreesd voor Martens, maar die kon na een uitgebreide beurt met de wonderspons toch verder. Meer dan gehinderd door de oud-speler richtte een opvallend gretige Joeri Dequevy zijn doelpoging over de dwarsbalk. Ondanks de riante achterstand beten de bezoekers toch nog van zich af. Invaller Wallaert kopte op de vrijschop van Morren, maar miste behoorlijk de juiste richting. Even later hetzelfde scenario, maar nu trapte de invaller richting het donkere wolkendek. Der Freddy (Mombongo-Dues) kreeg meer dan een vriendelijk onthaal, maar dat was niets in vergelijking met de begroeting die Tuur Dierckx te wachten stond.

De wedstrijd laveerde van de ene hoekschop voor de ene partij naar de andere. Het was een beetje oppassen geblazen beiderzijds, want die eerste clean sheet voor Nicaise Kudimbana moest er in afwachting van de reis naar Lier nu maar eens van komen. De rood-witte fans stuurden alvast een gepeperde aankondiging richting Herman Vanderpoortenstadion. Een kleine tien minuten voor tijd kruidde de Great Old ook de tweede helft nog met een doelpunt. De combinatie liep over heel veel voeten, rechtsachter Frédéric Duplus dropte de bal in de zestien en opportunist Björn Vleminckx tikte in de rechterbenedenhoek. Djaïd Kasri mocht nog even komen proeven, al bolde de wedstrijd regelrecht naar het einde. Royal Antwerp FC zette de concurrentie nu al onder druk en zondag volgt de clash tegen reeksleider K Lierse SK. Geen revanchegevoelens bij technische staf en spelersgroep, wel vastberadenheid om er wat moois van te maken!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/10/2016)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
27 Frédéric Duplus
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste - 39'
7 Jordan Remacle
15 Johanna Omolo
20 Geoffry Hairemans
11 Joeri Dequevy
10 Fabien Camus - 14' - 17' - 27'
18 Björn Vleminckx - 81'
 
67' 7 Jordan Remacle (uit)/
55 Tuur Dierckx (in)
77' 11 Joeri Dequevy (uit)/
21 Michael Lallemand (in)
85' 10 Fabien Camus (uit)/
28 Djaïd Kasri (in)
R. Union St.-Gilloise
19 Anthony Sadin
7 Tracy Mpati
21 Gertjan Martens
5 Gregoire Neels (K)
11 Geoffry Cabeke
13 Vincent Vandiepenbeek (K) - 29'
4 Pierre-Baptiste Baherle
16 Charles Morren
10 Augusto Alves Da Silva
9 Cedric Faure
32 Nicolas Rajsel
 
46' 32 Nicolas Rajsel (uit)/
31 Georgios Kaminiaris (in)
46' 4 Pierre-Baptiste Baherle (uit)/
14 Lou Wallaert (in)
64' 9 Cedric Faure (uit)/
24 Freddy Mombongo-Dues (in)