R. Antwerp F.C.

2 - 1

Zon. 16/10/2016 16:00 u.

O.-H. Leuven

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 11.476
 
Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters: Karel De Rocker - Philippe Vandecauter

Vierde official: Maxime Smeets
 
Wim De Decker is a Red, is a Red!

Eigen bericht - Veel, zo niet alles draaide op de Bosuil de afgelopen week rond Wim De Decker. Eergisteren nog voetballer in rood-wit plunje, gisteren opnieuw op het trainingsveld als oefenmeester en vandaag keurig in maatpak in de dug-out als hoofdcoach... Zo vlug kan het dus allemaal gaan! Aan het einde van deze bewogen werkweek waren liefst meer dan elf duizend supporters komen opdagen bij zijn debuut als hoofdcoach na het gedwongen vertrek van de technische staf, met de niet-aflatende blik van zijn opvolgers in zijn rug. Tegenstander OH Leuven had de statistieken mee, dat was bekend, maar daar malen ze niet langer meer om in Deurne-Noord. De Leuvense fusieclub had bovendien aardig wat brokken gemaakt sedert de heenwedstrijd van nauwelijks een maand geleden. Ook dat was overigens geen reden tot ongerustheid, laat staan paniek bij de nieuwgevormde trainersploeg op de Bosuil, zo liet Wim De Decker optekenen tijdens de voorbeschouwende persconferentie op vrijdag.

De matchdag werd op gang getrapt door Guillaume Matteeusen. De 'nonkel' van supportersclub Number One werd immers door de club genomineerd als grootste clubhart en dat is hij alleszins alle dagen van de week en dus ook op zondag. De Great Old nam de bal over en Mamoutou N'Diaye mocht onmiddellijk kennismaken met de zeisen van OHL. De gele kaart bleef op zak bij scheidsrechter Erik Lambrechts. De bezoekers trokken de buitenspelval open, maar dat belette Stallone Limbombe niet vanuit een haast onmogelijke positie met een verrassende knal naar de korte hoek uit te pakken. Michael Lallemand richtte de hoekschop van Fabien Camus over het doel van Gillekens. Nog voor het kwartier waren de XI van Wim De Decker er al opnieuw met een onverwachte kopslag na corner van Fabien Camus. Kocabas weerde in hoge nood op de doellijn af. OH Leuven broedde op een plannetje, maar kwam vooralsnog enkel opzetten dank zij driftig toegekende vrije trappen voor Azevedo & co.

Steve Colpaert hinderde Tabekou in zijn vlucht richting Nicaise Kudimbana. De gele kaart was zijn deel. De fusieclub had nu de weg over de middellijn gevonden en zou vervolgens een reeks van drie nutteloze corners geplukt of afgeweerd zien. Een vrijschop van Fabien Camus streelde bovenkant lat. Beter verging het een zoveelste bezoekende hoekschop. De bal van Azevedo kwam via Ngawa in de rood-witte zestien aanwaaien. Johanna Omolo leek even baas over het projectiel, maar het was uiteindelijk Simaeys die de bal via het houtwerk in doel devieerde. Even leken de schamele 277 bezoekende fans baas over het geluid, maar zij werden al vlug en ook een beetje verrassend middels Michael Lallemand met zijn eerste competitietreffer in Antwerpshirt het zwijgen opgelegd. Er was gescoord in een kansenarme eerste periode en het was dus rusten met een gelijke stand.

Beide ploegen kwamen in hun basisopstelling terug, die overigens enkel bij de Great Old nogal wat wijzigingen in samenstelling had ondergaan in vergelijking met de heenwedstrijd aan Den Dreef half september. Terwijl OHL vier spelers langs de lijn in fluo-roze stuurde, begonnen Joeri Dequevy, Geoffry Hairemans en Tuur Dierckx aan hun voorbereiding op een mogelijke invalbeurt. De keuze was uiteraard aan de man in de dug-out waar het vandaag en de afgelopen week om draaide op de Bosuil. De beide ploegen waren uiteraard volop bereid tot inspanningen, maar aan of in de zestien wilde het alsnog niet vlotten. Daarvoor werd Bj÷rn Vleminckx door tegenstand en vooral scheidsrechter (te) weinig bewegingsvrijheid gegund. Tuur Dierckx was de eerste bij R.A.F.C. om aan zijn wisselopdracht te beginnen. Even later stuurde OHL Casagolda tussen de lijnen. Hij verzilverde in de heenwedstrijd een vrije trap en bracht zo zijn team langszij.

Nauwelijks op het terrein of hij kon een voorzet van Monteyne doelloos richting Nicaise Kudimbana koppen. Beter verging het de voorzet van Stallone Limbombe. Centraal afgeweerd door Kocabas, viel de bal pardoes voor de voeten van Bj÷rn Vleminckx en de (top)schutter plaatste overhoeks binnen. Vreugde op alle Bosuilbanken. Dit keer bezweek de rood-witte verdediging niet onder de Leuvense lawine aan standaardfases. Geoffry Hairemans bracht de nodige rust. Fabien Camus kwam nog het dichtst bij een bevrijdende treffer, maar het schot bleef net niet onder de dwarsbalk. Alle vier de thuisploegen wonnen hun wedstrijd en dat is een nieuw gegeven voor de Proximus League. De rechtenhouder verbiedt overigens bij monde van de Pro League de fans om nog een woord van protest te laten horen in verband met de speeldata van de afdeling 1B, dat is bijna net zo flauw als de schuld van je nederlaag op de Bosuil af te schuiven op de ballenrapers van Gi HontelÚ!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/10/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
27 FrÚdÚric Duplus
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K) - 24'
25 Alexander Corryn
9 Stallone Limbombe
17 Mamoutou N'Diaye
15 Johanna Omolo
21 Michael Lallemand - 42'
10 Fabien Camus
18 Bj÷rn Vleminckx - 74'
 
64' 21 Michael Lallemand (uit)/
55 Tuur Dierckx (in)
78' 15 Johanna Omolo (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
O.-H. Leuven
1 Nick Gillekens
5 Pierre-Yves Ngawa - 86'
24 Nathan de Medina - 33'
3 Fazli Kocabas - 77'
15 Pieter-Jan Monteyne
14 Thomas Azevedo
8 Flavien Le Postollec (K)
12 Jeroen Simaeys - 36'
30 Yannick Loemba - 90'
10 Serge Tabekou
23 Jovan Kostovski
 
66' 23 Jovan Kostovski (uit)/
9 Esteban Collazo Casagolda (in)
85' 14 Thomas Azevedo (uit)/
11 Ben Yagan (in)
85' 8 Flavien Le Postollec (uit)/
6 Kenneth Houdret (in)