Lommel United

1 - 1

Zon. 23/10/2016 16:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Soevereinpark

Toeschouwers: 2.769
 
Scheidsrechter: Kevin Van Damme

Lijnrechters: Christophe Battiston - Quentin Blaise

Vierde official: Anthony Hambrouck
 
Geen hoerastemming na gelijkspel in Noord-Limburg

Eigen bericht - Geen van beide ploegen verscheen op het appel in de clubeigen kleuren, wit tegen zwart. Dat gaf contrast tussen de lijnen van het Soevereinstadion. Het hekwerk weggehaald en mini-zitjes met rugleuning geplaatst, op uitzondering van het bezoekersvak was deze upgrade van de thuisbasis van Lommel United nutteloze moeite. De Noord-Limburgers deelden voor deze speeldag de laatste plaats met zichzelf en mochten nauwelijks rekenen op enige publieke belangstelling. Royal Antwerp FC had ondanks de grote verdeeldheid binnen de achterban, kunnen mobiliseren. De grote supportersschare van de rood-witte club werd alvast verrast door de personeelswissels in de spelerskern. Zo bleven o.a. Geoffry Hairemans, Jannes Vansteenkiste en Joeri Dequevy verstoken van een selectie. MickaŽl Malsa en Nico Binst waren de nogal onverwachte keuzes aan de inkomende zijde. Michael Lallemand kreeg de voorkeur op BjŲrn Vleminckx, zodat het in en rond de zestien opboksen was tegen de organisatie van de tegenstander.

Aangestuurd en aangevuurd door de eigen aanhang begonnen de XI van David Gevaert en John Bico doortastend aan de partij. Fabien Camus mocht onmiddellijk naar het vlaggetje om een eerste hoekschop te trappen. Nog voor de tiende minuut stond het doelhout lokale doelman Bertrams bij om een scherp vluchtschot van Fabien Camus af te weren. Oud-Antwerpspeler Umberto Carvalho Dos Santos, thans helaas revaliderend van een medische ingreep, zag vervolgens zijn ploegmaat Schils vanop afstand aanleggen. De poging ging het wolkendek tegemoet. Lommel United trok zich terug, liet het balbezit aan de bezoekers, die het luchtruim teisterden met vergerichte projectielen. Ook Lommel United poogde op die manier uit te breken. Zo moest Nicaise Kudimbana nogal onorthodox een vallende kogel van centrale verdediger Neven vastgrijpen. Het bracht wederzijds enkele handen op elkaar. In aanleg leek de verre grondscherende poging van Johanna Omolo tegen zijn ex-club gevaarlijker dan het effect dat de bal uiteindelijk ressorteerde. Buiten de gele kaart voor Mamoutou N'Diaye bleef het lijstje met matchfacts helemaal leeg.

Rusten, terugkomen en keren met ongewijzigde elftallen. Royal Antwerp FC had de niet-aflatende kop in de rug, maar vermocht niet het tempo op te trekken, wel integendeel. Lommel United kroop iets gedecideerder over de middellijn. Zo spieste Berben zijn poging in het zijnet. Het doelpunt van Maletic was finaal het resultaat van kunst- en vliegwerk beiderzijds met vier afgeblokte schoten binnen een hele korte tijdsspanne. R.A.F.C. reageerde met een afstandsschot van Stephen Buyl, deskundig geklemd door de lokale doelman. Een afketser langs Johanna Omolo en de grijphand van Nicaise Kudimbana leverde Maletic een levensgrote kans op. De spits stuurde de bal het zijnet in. Na MickaŽl Malsa en Stallone Limbombe, kreeg ook Nico Binst in de slotfase nog enige speelminuten. Op dat ogenblik stond de stand al opnieuw in evenwicht. De Great Old creŽerde nauwelijks iets, maar Mamoutou N'Diaye buffelde die eerste hoekschop ter rechterzijde van Jordan Remacle feilloos tegen de touwen. Hadden de trouwe fans eindelijk iets om te juichen, maar een hoerastemming heerste er niet. Hoewel 90 minuten op de bank, was BjŲrn Vleminckx de meest gescandeerde naam in het Soevereinstadion. Werk aan de winkel voor de beide nieuwe coaches...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/10/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
27 Frťdťric Duplus
3 Maxime Biset (K)
4 Steve Colpaert
25 Alexander Corryn
7 Jordan Remacle
17 Mamoutou N'Diaye - 38' - 78'
15 Johanna Omolo
40 Stephen Buyl
10 Fabien Camus
21 Michael Lallemand
 
57' 10 Fabien Camus (uit)/
22 MickaŽl Malsa (in) - 72'
66' 15 Johanna Omolo (uit)/
9 Stallone Limbombe (in)
86' 7 Jordan Remacle (uit)/
23 Nico Binst (in)
Lommel United
1 Jesse Bertrams
2 Bart Goossens
6 Glenn Neven
19 Toon Lenaerts (K) - 62'
3 Timo Cauwenberg
11 Geert Berben - 76'
14 Mathias Schils
21 Yassin Gueroui
26 Giel Deferm
9 Christophe Bertjens
7 Marko Maletic - 52'
 
81' 26 Giel Deferm (uit)/
20 Jentl Gaethofs (in)
86' 11 Geert Berben (uit)/
18 Wouter Scheelen (in)
89' 9 Christophe Bertjens (uit)/
15 Jason Adesanya (in)