R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zon. 30/10/2016 12:30 u.

A.F.C. Tubize

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.110
 
Scheidsrechter: Bart Vertenten

Lijnrechters: Stijn Hutsebaut - Ruben Wyns

Vierde official: Bert Daemen
 
W.O.A. werkt, scoort en krijgt applausvervanging

Eigen bericht - Hoogspanning in Deurne-Noord deze zondag na de halfmislukte uitstap naar Noord-Limburg. Vierde thuiszege op rij of Walk Out in de tachtigste minuut? De tijd moest raad brengen op de Bosuil, maar de nieuwe technische staf had ondertussen geen seconde te verliezen. De ploeg onderging een halve make-over, maar dat was aan de kant van fusieclub AFC Tubize bijna net zo. Zo koos Régis Brouard verrassend genoeg voor oude bekende Salomon Nirisarike op rechtsachter. Ervaring centraal in defensie bij de bezoekers en daarvoor een hele verdedigingsgordel, het leek niet echt een selectie voor dominant voetbal. Stadionomroeper Daniël Vuylsteke kreeg niet bepaald de handen op elkaar bij de aankondiging van rood-witte diepe spits, maandag nog bij de invallers, zondag in de basis op de Bosuil! Ook voor Frans Vandenwyngaert was 't al heel lang geleden dat hij voor 't laatst in de belangstelling stond op de Bosuil. Hij verzorgde de aftrap van de G-sportweek en liet vervolgens de bal over aan William Owusu Acheampong.

Er waren grote namen in de wedstrijdselectie van de Great Old gesneuveld. Grootste verrassing was allicht de niet-selectie van Fabien Camus, al betaalden ook Jordan Remacle, Michael Lallemand en Alexander Corryn het gelag voor het puntenverlies aan de Gestelse Dijk. Zij deelden de dug-out met Björn Vleminckx, die de supporters nu wel in de startersrij hadden verwacht. Hij werd voortdurend en nadrukkelijk gesteund vanop de goedgevulde tribunes en leverde een puike invalbeurt af. AFC Tubize was niet naar de Bosuil gekomen om het spektakel mee te helpen verzorgen. R.A.F.C. was in deze overgangsfase evenmin van plan om (veel) ruimte in de rug weg te geven. Toch grepen Maxime Biset & co. nadrukkelijk naar de bal. AFCT trok de buitenspelval open in combinatie met scherpe en potige interventies op de tegenstander. Zo stak de wedstrijdleiding Nirisarike al vlug een gele kaart onder de neus, terwijl Keita en Laurent opvallend mild werden behandeld.

Geoffry Hairemans plaatste een eerste doelpoging buiten het kader van Beunardeau. De linkspoot kwam even later in de handen van de bezoekende doelman uit. Beste kans was nog voor Joeri Dequevy die in de vlucht naast schoot. Nicaise Kudimbana kwam pas voorbij halverwege de eerste periode voor het eerst in beeld. Hij mocht een borstkaatser van Steve Colpaert vastgrijpen. Net voor het half uur haalde Joeri Dequevy doelman Beunardeau nog een keertje naar de grond na een snelle collectieve aanval met Johanna Omolo als schakel. Babic mocht twee keer aanleggen na ingebeelde overtredingen, gevaar voor Nicaise Kudimbana leverde dat evenmin op.

De dubbele nul van het bord of Walk Out in de tachtigste minuut? Het publiek roerde zich bij het begin van de opwarming van Björn Vleminckx. Jerry Vanacker gaf de spits nog een paar instructies mee. W.O.A. verhuisde naar de rechterflank, waar Stallone Limbombe na een matige eerste periode plaats moest ruimen. Ook Geoffry Hairemans manifesteerde zich op rechts. Zo werd centrale verdediger Toure bijna in de fout gedwongen. Zijn kopslag belandde in hoekschop. Kortgenomen variant met Joeri Dequevy, teruggekaatst door Geoffry Hairemans, door Joeri Dequevy millimeterprecies aangejaagd, kopte William Owusu Acheampong aan de tweede paal overhoeks binnen. Er stonden 53 wedstrijdminuten op de klok, of zo had het in feite moeten zijn. De bezoekers probeerden wat terug te doen, maar het was integendeel Björn Vleminckx die doelman Beunardeau aan het werk zette. Stephen Buyl stuurde op het kwartier de bal naast. AFCT antwoordde met een te breed uitgemeten doelpoging richting korte hoek van Nirisarike.

Even later kwam Stephen Buyl na voorbereidend werk van Joeri Dequevy los in de zestien. Hij pegelde tot ontzetting van het publiek de opgelegde mogelijkheid ongecontroleerd over de dwarsbalk. William Owusu Acheampong vond z'n snelle benen in een spurtduel met de millimeterpreciese doorsteekbal van Geoffry Hairemans, behield z'n cool in de zestien en stak de 2-0 overhoeks binnen. De spits kreeg even later een beklijvende applausvervanging. Oud-Antwerpspeler Nirisarike had aan Nico Binst alvast een frisse en gretige tegenstander. Ook offensieve wissels bij de bezoekers, maar die enkele wanhoopspogingen tekenden de onmacht van de bezoekers. Zo ongeveer rond de 80e minuut volgde een mini-Walk Out. Doelman Beunardeau vergreep zich aan een ballenjongen, scheidsrechter Vertenten weigerde opnieuw de gepaste sanctie toe te passen. Wel gunde hij de bezoekers nog drie extra speelminuten die evenmin wat opleverden.

Coach David Gevaert beloofde tijdens de persbabbel nog aan het niveau te zullen sleutelen in het vooruitzicht van de verplaatsing naar Schiervelde, waar een van de twee koplopers de Great Old opwacht op de laatste speeldag van de heenronde. Het blijft wennen aan de nieuwe omstandigheden van het competitieformat.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/10/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
27 Frédéric Duplus
3 Maxime Biset (K)
4 Steve Colpaert
5 Jannes Vansteenkiste - 18'
9 Stallone Limbombe
15 Johanna Omolo
20 Geoffry Hairemans
40 Stephen Buyl
11 Joeri Dequevy
19 William Owusu Acheampong - 36' - 53' - 71'
 
46' 9 Stallone Limbombe (uit)/
18 Björn Vleminckx (in) - 90'
75' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
23 Nico Binst (in)
87' 11 Joeri Dequevy (uit)/
22 Mickaël Malsa (in)
A.F.C. Tubize
1 Quentin Beunardeau - 90'
2 Quentin Laurent
24 Salomon Nirisarike - 7'
27 Alassane Toure - 35'
29 Alan Pires
91 Sega Keita
15 Yohan Betsch
12 Simon Zenke
10 Mario Babic
19 Ibrahima Ba
9 Mamadou Diallo (K)
 
63' 12 Simon Zenke (uit)/
88 Levan Shengelia (in)
63' 10 Mario Babic (uit)/
11 Megan Laurent (in)
74' 29 Alan Pires (uit)/
28 Kevin Lefaix (in) - 90'