K.S.V. Roeselare

2 - 1

Zon. 06/11/2016 16:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Schiervelde

Toeschouwers: 6.332
 
Scheidsrechter: Joey Kooij

Lijnrechters: Don Frijn - Patrick Inia

Vierde official: Bert Put
 
Uitblinker Nicaise Kudimbana twee keer gefusilleerd met het hoofd

Eigen bericht - Nogal wat spelersbeweging(en) tussen beide clubs de afgelopen seizoenen. Zo kwam William Owusu Acheampong terug naar Deurne-Noord na een uitleenbeurt bij KSV Roeselare. Mathieu Cornet en Baptiste Schmisser begonnen nog wel aan het seizoen bij Royal Antwerp FC, verhuisden ondertussen naar Schiervelde en bouwden er ondertussen driftig mee aan de weg naar de (eerste) periodetitel. Zo kwam dus een aantal spelers met (getrokken) messen tussen de lijnen, maar meer nog dan de individuele (wraak)gevoelens, ambities en intenties, stond vooral voor thuisploeg KSV Roeselare heel veel op 't spel. Tenminste even goed doen dan runner-up K Lierse SK en een plaatsje in de eindronde van 1B was een certitude. Royal Antwerp FC keek vanop afstand toe en zou eventueel scherprechter kunnen spelen in de strijd om de periode. Mits winst en een verzekerde derde plaats in de tussenrangschikking, kon de rood-witte club van haar kant met vertrouwen toewerken naar het begin van het tweede deel van het kampioenschap.

William Owusu Acheampong behield na zijn voortreffelijke score tegen AFC Tubize uiteraard zijn basisplaats. Smaakmaker Fabien Camus lijkt helemaal uit de gratie van de nieuwe technische staf. Stallone Limbombe en Stephen Buyl moesten opnieuw genoegen nemen met een plaatsje in de dug-out. In hun plaats kwamen Nico Binst voor het eerst dit seizoen en ook nieuweling Isaac Kone in de startersrij. Ondanks het grote belang van de partij kon thuisploeg KSV Roeselare nauwelijks mobiliseren, een ontgoocheling! De Great Old was evenmin fors in getal, maar domineerde wel het luchtruim. Geen van beide clubs startte in overdrive, al kwam William Owusu Acheampong dicht in de buurt bij doelman Biebauw. Nicaise Kudimbana zag KSV enige minuten later pas voor het eerst een schuiver op zijn vuisten richten. Het leverde de thuisploeg een eerste corner op. Op het kwartier volgde een tweede na een bijna identieke fase, nu met linksachter Kis die de handschoenen van de Antwerpdoelman streelde.

Schmisser stopte ex-ploegmaat en ex-KSV-er Joeri Dequevy onorthodox af en liep daarbij tegen de gele kaart aan van de Nederlandse scheidsrechter Kooij, die voorbijgaand aan het Belgische taalsituatie vaak inpraatte op de spelers! Even voorbij het kwartier een eerste rood-witte hoekschop die voor enige verwarring zorgde in de zwart-witte zestien. Even later mocht Joeri Dequevy het nog eens over doen, zonder doelrijp vervolg evenwel. William Owusu Acheampong rondde de beulswerk van Geoffry Hairemans aan de verkeerde kant af. Het gevaarlijkst in dat eerste half uur werd nog aanvoerder Lecomte die zijn zwieper voorlangs joeg. Cornet deed heel erg zijn best om vrijschopspecialist aan het werk te kunnen zetten, maar ook zijn doelpoging belandde naast. In de slotfase van de eerste periode moest Nicaise Kudimbana toch nog een keertje aan het werk met de beide vuisten. Rusten met een dubbele blanke score.

Daarin kwam bij de eerste schermutseling in de tweede helft onmiddellijk verandering. Jannes Vansteenkiste trapte de gemeten voorzet van Frédéric Duplus in het pak. De bal caprioleerde richting Biebauw, maar voor de lokale doelman bij de bal kon, devieerde William Owusu Acheampong overhoeks binnen. Lang kon de Great Old helaas niet genieten van de voorsprong. Een via Steve Colpaert afgeweken bal op het dak van het doel leverde twee kortopeenvolgende corners op. Lecomte schilderde de tweede op het hoofd van Kehli die de voorsprong van het bord kopte. KSV ging onmiddellijk over tot een eerste (offensieve) vervanging. Onzichtbare Brouwers werd vervangen door Saviour Godwin en die ging onmiddellijk in steun van het Roeselaarse offensief. Ondertussen probeerde ook Baptiste Schmisser zijn ploeg aanvallend wat bij te brengen. Zijn kopbal op hoekschop van Lecomte ging evenwel hoog over het doel van Kudimbana. De Antwerpdoelman vond ondertussen vooraan Björn Vleminkx meermaals als aanspeelpunt.

Veel kansen leverde dat de bezoekers niet op, maar de zwart-witte stormloop leek daarmee wel voorbij. Zo kon William Owusu Acheampong nog een keertje met een kopbal driegen op hoekschop van Joeri Dequevy. Een forse regenbui schampte Schiervelde en veroorzaakte een laatste opstoot aan activiteit vanwege de thuisploeg. In de dying minutes kopte Lecomte de (onverhoopte) voorsprong op het bord. KSV Roeselare was daarmee de verdiende periodekampioen. R.A.F.C. moest met een zuur gevoel en een split in de supportersrangen richting Deurne-Noord. Er ligt werk op de plank!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUFPPORTER Online - 06/11/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
27 Frédéric Duplus
3 Maxime Biset (K) - 55'
4 Steve Colpaert
5 Jannes Vansteenkiste
11 Joeri Dequevy
15 Johanna Omolo - 35'
6 Isaac Kone - 59'
23 Nico Binst
20 Geoffry Hairemans
19 William Owusu Acheampong - 48'
 
60' 15 Johanna Omolo (uit)/
28 Djaïd Kasri (in)
68' 23 Nico Binst (uit)/
18 Björn Vleminckx (in)
80' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
40 Stephen Buyl (in)
K.S.V. Roeselare
1 Wouter Biebauw
13 Carl Damman
5 Baptiste Schmisser - 18'
27 Francois Kompany
3 Kevin Kis - 89'
9 Raphaël Lecomte (K) - 88'
30 Lukas Van Eenoo - 85'
6 Thibaut Van Acker
7 Davy Brouwers
10 Samy Kehli - 53'
24 Mathieu Cornet
 
56' 7 Davy Brouwers (uit)/
11 Saviour Godwin (in)
76' 24 Mathieu Cornet (uit)/
12 Ebrahima ‘Ibou’ Sawaneh (in)
89' 10 Samy Kehli (uit)/
8 Mickael Seoudi (in)