R. Antwerp F.C.

0 - 0

Zon. 13/11/2016 16:00 u.

Cercle Brugge K.S.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 10.590
 
Scheidsrechter: Christof Virant

Lijnrechters: Florian Lemaire - Pieter Becquet

Vierde official: Ken Vermeiren
 
Antwerpfans roeren zich, dubbele nul op het scorebord

Eigen bericht - Oud-spelers van alle generaties te gast bij Royal Antwerp FC aan het begin van de terugronde van eerste klasse B. Zo werden Darko Pivaljevic, Flor Bohez, Jacques Loots, Patrick Ipermans, Geert Emmerechts, Eddy Braem , Mark Van Der Linden, Rudi Smidts, Johan Mücher Vic Proost, Rudi Taeymans, Alex Czeniatynski, Jos Van Riel en Predrag Ristovic door reus Vic Mees opgewacht en hartelijk verwelkomd in een roerige Bosuil. Op uitzondering van de Servische oud-doelman was geen van hen ooit coach in Deurne-Noord. Wel nieuw als hoofd van de technische staf, stuurde Sadio Demba voor het eerst als rood-witte hoofdcoach de gewijzigde selectie tussen de lijnen. Zo moest de oud-assistent van Dennis van Wijk voorzien in de vervanging van Nicaise Kudimbana en Frédéric Duplus. De keuze viel op Kevin Debaty voor een plaats tussen de ronde doelpalen en... ex-aanvoerder Steve Colpaert op rechtsachter. Die optie werd in een voorgaande oefenpartij in Westmalle tegen KV Kortrijk tegen het licht gehouden en goed bevonden door de nieuwe hoofdcoach.

In de heenronde hield Fred Vanderbiest de driepunter huis ten koste van collega Vincent Euvrard, ondertussen ook al vervangen. José Riga had ondertussen rondgekeken in Brugge en heel wat namen ontdekt. Zo stuurde hij ook ex-Antwerpspeler Benjamin Lambot tussen de lijnen als bewaker voor William Owusu Acheampong, die na zijn doelpunten tegen AFC Tubize en KSV Roeselare het vertrouwen behield. Stallone Limbombe en Nico Binst moesten foerieren voor de spits. Cercle had de aftrap en liet tegen de gewoonte in, dadelijk offensieve daden zien. De eerste hoekschop hadden ze onmiddellijk beet en ook een reboundschot dat nogal ver naast ging. Kevin Debaty mocht navolgend aan het werk om het schot van Haroun af te stoppen. Sadio Demba had Stallone Limbombe gebracht als wapen in de omschakeling, maar het waren Joeri Dequevy en Nico Binst die voor het eerste snelle countermoment zorgden. Daar zat C-doelman Lentz goed tussen. Het supportersprotest gold in de eerste plaats John Bico, maar het team als geheel had te lijden onder de kortaangebonden reacties van de achterban.

Cercle tastte bij balbezit de linies af en had met Diallo en Soumah snelle benen in huis. Het leverde de bezoekers enkele hoekschoppen op. Joeri Dequevy bestookte vanop afstand het groen-zwarte doel, maar richtte naast. Een schot van Maertens belandde buiten het kader, maar werd toch gehonoreerd met een hoekschop. Diallo stuurde de bal doorheen de zestien. Niemand was gevolgd om te deviëren. Er waren enkele momenten, maar geen doelpunten bij de rust.

De knalgele voetbalschoenen van Tuur Dierckx begonnen nog voor de kampwissel aan de opwarming, maar beide teams kwamen vooreerst ongewijzigd terug. Royal Antwerp FC voerde iets meer druk naar voren. De linkerflank bracht op, William Owusu tikte de voorzet naast. Geoffry Hairemans mocht even later naar de cornervlag, maar er was ook dan geen doorkomen aan. Joeri Dequevy richtte zijn vrijschop naar de verste paal, Stallone Limbombe was ter plaatse, maar kon er net niet bij. Nico Binst op de vlucht, maar onorthodox en vooral onsportief afgehouden. Dewaele ging als eerste het opschrijfboekje van Virant in. Op het uur stuurde Maertens een ingreep van Kevin Debaty op schot van Soumah in de rebound onbegrijpelijk over de dwarsbalk, allicht de beste doelkans van de middag. Het volk morde en dat werd er zeker niet beter op na de inbreng van Mickaël Malsa en Tuur Dierckx. De Walk Out verliep grimmig, maar even later mocht ook Björn Vleminckx tussen de lijnen, niet nadat scheidsrechter Virant de wedstrijd kort op slot deed.

Yagan en Naudts waren dan al enige tijd actief op het Bosuilgras. Het was nochtans Stallone Limbombe die voor het laatste (rood-witte) gevaar zorgde. De dubbele nul bleef evenwel op het scorebord...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/11/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
89 Kevin Debaty
4 Steve Colpaert
3 Maxime Biset (K)
6 Isaac Kone
5 Jannes Vansteenkiste
9 Stallone Limbombe
15 Johanna Omolo
20 Geoffry Hairemans
11 Joeri Dequevy
23 Nico Binst
19 William Owusu Acheampong
 
75' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
22 Mickaël Malsa (in) - 89'
79' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
55 Tuur Dierckx (in)
85' 23 Nico Binst (uit)/
18 Björn Vleminckx (in)
Cercle Brugge K.S.V.
83 Gilles Lentz
25 Niels Coussement
27 Gilles Dewaele - 56'
15 Pierre Bourdin - 86'
11 Jessy Galvez Y Lopez
21 Amadou Tidiane Diallo
33 Mathieu Maertens
38 Faris Haroun (K) - 76'
19 Benjamin Lambot
26 Alhassane Soumah
24 Guillaume De Schryver
 
66' 24 Guillaume De Schryver (uit)/
77 Yvan Yagan (in)
78' 26 Alhassane Soumah (uit)/
9 Arne Naudts (in)
89' 21 Amadou Tidiane Diallo (uit)/
22 Paolino Bertacinni (in)