R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 26/11/2016 17:00 u.

R. Union St.-Gilloise

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 9263
 
Scheidsrechter: Maxime Smeets

Lijnrechters: Koen Thys - Tom Vanpoucke

Vierde official: Kevin Van Damme
 
Gebroken met een kwalijke traditie: de match van de Havengemeenschap is voor Wim De Decker

Eigen bericht - Voor de vierde keer al organiseerde Royal Antwerp FC de match van de Havengemeenschap. De publieke belangstelling telkens top, de randanimatie genietbaar, de sfeer feestelijk, maar sportief had de club de traditie tegen. Hoogstraten VV was in 2013 de eerste tegenstander. De groep van Jimmy Floyd Hasselbaink deed zijn stinkende best, getuige de drie gele kaarten. Tot scoren kwamen ook de Rooikes van Regi Van Acker niet, desondanks een succesje voor de bezoekers met oud-speler Koen Gommers in de ploeg. Voor speeldag 26 van het seizoen 2014-2015 werd de Bosuil opgeblonken voor de komst van (de latere) kampioen S.T.V.V. Kapitein Wim De Decker stond in het verliezende kamp. Derde keer goede keer, voor de bezoeker van Lommel United, die andere Limburgse trots. David Gevaert had helaas geen plaatsje veil voor de stoere middenvelder. Weer moest de Bosuil het hoofd buigen, zij het met een schamel doelpuntje verschil. Nieuwe hoofdcoach Wim De Decker had dus deze vooravond (hardnekkige) statistieken te breken.

Geen prettige cijfers, maar daar plaatste oud-clubsecretaris Paul Bistiaux al eerder een beklijvende uitspraak tegenover: hoe langer een (negatieve) reeks duurt, hoe dichter de overwinning... Of was het nu omgekeerd? Oud-Antwerpcoach Marc Grosjean mocht zich alvast een gewaarschuwd man weten. Hij had in de afgelopen weken stelselmatig zijn elftal uit de heenronde omgebouwd. Zo stonden heel wat andere namen te trappelen om weerwraak te nemen in het Bosuilstadion, ook al viel naast Freddy Mombongo-Dues ook Gertjan Martens in extremis uit de wedstrijdkern. Ex-Antwerpspeler Perdichizzi moest samen met Neels de wacht optrekken in de zestien om het duo William Owusu Acheampong en Björn Vleminckx het scoren te beletten, een ingreep naar de zin van de achterban. Dat bekwam de bezoekers niet al te best, dat op de clubwebsite aangekondigde plannetje van hun coach ten spijt.

Sinterklaas, de pietermanknechten, Eddy Bruyninckx en Rudi Smidts hadden nauwelijks hun zitje op de hoofdtribune ingenomen of Alexander Corryn verlengde de voorzet af de rechterflank van Tuur Dierckx met een gelift en tegelijk gekraakt schot in het doel van Saussez. De bezoekers probeerden wat terug te doen, maar nauwelijks enkele minuten later draaide Mpati onder druk van Björn Vleminckx een voorzet af de rechterflank van... Tuur Dierckx in eigen doel. R.U.S.G. leek dan al rijp voor de slacht. De rood-witte afweer stond in eerste instantie gereed om de buitenspelval open te trekken. Net na het kwartier versierden de bezoekers wel de eerste hoekschop van de partij. Gevaar leverde het niet op in de buurt van Nicaise Kudimbana. Na zijn twee beslissende assists, vuurde Tuur Dierckx ook een keertje zelf richting Saussez.

De schicht was echter te breed uitgemeten. Björn Vleminckx, Alexander Corryn en Geoffry Hairemans dikten het aantal doelpogingen aan, terwijl aan de overkant het eerste teken van leven van Aoulad ver naast de rood-witte kooi ging. Nicaise Kudimbana moest vervolgens Aguemon van een doelpunt houden. Hoewel de rust nog (ver) weg was, moest Maxime Biset dan al (geblesseerd) naar binnen, daar hielpen de goede zorgen van de medische staf niet aan.

Met Johanna Omolo had coach Wim De Decker al een van zijn wissels opgebruikt en dus kwam het team met Isaac Kone in de laatste rij ongewijzigd terug. R.U.S.G. verscheen opnieuw in de basisopstelling. Fabien Camus opende de vijandelijkheden en dwong meteen een hoekschop af, door Tuur Dierckx naast gepoeierd. Ook William Owusu Acheampong werd niet voor zijn harde werk beloond, zijn schot passeerde eveneens de verkeerde kant van de staak. R.U.S.G. wilde niet zomaar met lege handen huiswaarts en vocht terug. Coach Grosjean stuurde met Rajsel en Cabeke bijkomende aanvallende krachten tussen de lijnen. De Antwerpcoach reageerde even later met de inbreng van Joeri Dequevy die Fabien Camus verving. De ontwikkelingen waren aangenaam om volgen, R.U.S.G. eiste een groter deel van het spel op, al verloor R.A.F.C. nooit de controle over het gebeuren, dixit coach Wim De Decker tijdens de persbabbel.

Rond de zestien viel de drift van de bezoekers bijna telkens plat, zo moest ook hun coach vaststellen. De hoekschop van Geoffry Hairemans leverde bijna succes op voor Björn Vleminckx. Doelman Saussez was ter plekke. Invaller Rajsel chargeerde Antwerpdoelman Nicaise Kudimbana, zonder reactie bij de wedstrijdleiding. Zoveel geluk kenden Perdichizzi (fout) en Aoulad (protest) niet. Zij brachten alvast de gelekaartenrekening van scheidsrechter Smeets in evenwicht! R.U.S.G. mocht in blessuretijd nog een keer naar het hoekje, terwijl Tuur Dierckx zijn laatste kogel van de wedstrijd naast stuurde. De twee treffers van deze avond zorgen na de winst van KSV Roeselare in eigen huis voor een algemene hergroepering aan kop van de tussenrangschikking.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/11/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
27 Frédéric Duplus - 44'
3 Maxime Biset (K)
4 Steve Colpaert (K)
25 Alexander Corryn - 4'
19 William Owusu Acheampong
6 Isaac Kone
20 Geoffry Hairemans
55 Tuur Dierckx
10 Fabien Camus
18 Björn Vleminckx - 63'
 
40' 3 Maxime Biset (uit)/
15 Johanna Omolo (in)
63' 10 Fabien Camus (uit)/
11 Joeri Dequevy (in)
78' 18 Björn Vleminckx (uit)/
21 Michael Lallemand (in)
R. Union St.-Gilloise
26 Adrien Saussez
7 Tracy Mpati - 8' (O)
2 Pietro Perdichizzi - 82'
5 Grégoire Neels
31 Georgios Kaminiaris
20 Yannick Aguemon
14 Lou Wallaert
16 Charles Morren (K)
10 Augusto Alves Da Silva
91 Mohamed Aoulad - 87'
96 Mathias Fixelles
 
58' 31 Georgios Kaminiaris (uit)/
11 geoffry Cabeke (in)
58' 20 Yannick Aguemon (uit)/
32 Nicolas Rajsel (in)
73' 10 Augusto Alves Da Silva (uit)/
23 Jordan Massengo (in)