K. Lierse S.K.

2 - 2

Vrij. 02/12/2016 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Herman Vanderpoortenstadion

Toeschouwers: 5.200
 
Scheidsrechter: Wim Smet

Lijnrechters: Vito Di Vincenzo - Nick Senecaut

Vierde official: Wesley Alen
 
Spektakel met heel veel venijn in het slot...

Eigen bericht - 't Was lang zoeken naar de geschikte combinatie tussen coach en kern. Bij de vorige passage in Lier ging de Great Old met de billen bloot nadat de rood-witte club eerder in het seizoen in eigen huis onverdiend had verloren tegen stamnummer 30. Het kostte hoofdcoach Fred Vanderbiest de kop. Wat volgde was een opeenvolging van sportief personeel tot de club in eigen huis Wim De Decker ontdekte en voor de kern stuurde. Net nu er de afgelopen periode voorzichtige stappen voorwaarts werden gezet, werd de technische staf getroffen door een reeks fysieke accidentjes. Aanvoerder Maxime Biset viel uit met een (min of meer langdurige) blessure tijdens de clash der klassiekers tegen R.U.S.G.

Afgelopen woensdag gingen nog twee spelers tegen de grond. Johanna Omolo, van wie verwacht werd dat hij een plekje op het rood-witte middenveld zou innemen, was er met een breuk in de hand het ergst aan toe, al is een blessure aan een vinger voor doelman Kevin Debaty evenmin te verwaarlozen. De rood-witte hoofdcoach liet desondanks het hoofd niet hangen en stuurde zijn manschappen met Alexander Corryn op rechtsachter en twee diepe spitsen tussen de witte lijnen van het Herman Vanderpoortenstadion. Bij K Lierse SK waren er toch een beetje door verrast...

Royal Antwerp FC opende fel op het veld van de titelpretendent. Bougrine ging als eerste in de fout. Fabien Camus mocht de eerste vrijschop en vervolgens de eerste corner na doelgericht schot van William Owusu Acheampong trappen. Tuur Dierckx was er onmiddellijk bij om ballenvanger Vanhamel te bedreigen. Beste kans van de eerste tien minuten kwam via corner op het voorhoofd van Björn Vleminckx en op het dak van het geel-zwarte doel terecht. K Lierse SK was nauwelijks over de middellijn geweest. De eerste overtreding van Jannes Vansteenkiste kwam hem op een stevige bolwassing van scheidsrechter Smet te staan. Meer dan een kwartier ver en Antwerpdoelman Nicaise Kudimbana was nauwelijks tot niet in beeld geweest.

William Owusu hield liefst twee Lierse-verdedigers aan de klap en dus moest centrale verdediger Frans opnieuw een corner toestaan. Opleveren deed het niet, de flauwtoegekende vrijschop na ingreep van Isaac Kone evenmin. Nog in de slotfase van de eerste helft, kopte Frédéric Duplus een hoekschop van Fabien Camus over doel en ook de streep van de rood-witte nummer tien trof geen doel.

Draaien en terugkeren in dezelfde slagorde. De Great Old bevestigde de aanvallende intenties. Björn Vleminckx trof de flankvoorzet van Jannes Vansteenkiste met de wreef, maar was helaas ruim hoog gemeten. Rood-wit kreeg de handen op elkaar na alweer een aanval die opnieuw een hoekschop opleverde. Onder druk van Isaac Kone joeg Sayed zijn poging richting wolkendek. De inbreng van Elgabas zorgde voor geel-zwarte impulsen. Het rood-witte geluid was dominant aanwezig in het Vanderpoortenstadion en ging crescendo met de rush van Joeri Dequevy. Hij knalde echter los het doel van Vanhamel voorbij, om dan plots helemaal stil te vallen na... de lokale openingstreffer. Masika spurtte door de rood-witte afweer om meteen ook Nicaise Kudimbana te vloeren.

Geel-zwart onverwacht en zeker onverdiend op voorsprong. De bezoekers trapten even op de adem, al joeg de doelpoging van Michael Lallemand een siddering van angst doorheen de lokale ingezetenen. De inzet van Frédéric Duplus werd met geel gehonoreerd. Ook Bougrine zou in de slotfase op dezelfde sanctie mogen rekenen. Rood-wit was dan al even verstoken gebleven van echte doelkansen, al oogde de spectaculaire omhaal naast van William Owusu Acheampong wel leuk. Slechts uitstel voor de rood-witte spits. Enig kalm behandelde hij de vrijschop van Fabien Camus om vervolgens verschroeiend uit te halen. De lokale ploeg, bank en aanhang veerden in blessuretijd op als invaller Elgabas de rood-witte buit van het bord knalde.

De driepunter leek binnen schot, maar dat was zonder de veerkracht van de poulains van Wim De Decker gerekend. De rechterflank bereidde voor, Stallone Limbombe met de wat warrige assist via William Owusu Acheampong voor de voet van Michael Lallemand die K Lierse SK een rode neus zette. Bal in de verste hoek en 2-2 eindstand op het bord. R.A.F.C. vierde, K.L.S.K. droop 'verslagen' af, zo verwoordde het lokale coach Van Meir.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUFPPORTER Online - 02/12/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
25 Alexander Corryn
27 Frédéric Duplus - 68'
4 Steve Colpaert (K) - 63'
5 Jannes Vansteenkiste
55 Tuur Dierckx
6 Isaac Kone
10 Fabien Camus
11 Joeri Dequevy
18 Björn Vleminckx
19 William Owusu Acheampong - 87'
 
57' 18 Björn Vleminckx (uit)/
21 Michael Lallemand (in) - 92'
74' 55 Tuur Dierckx (uit)/
9 Stallone Limbombe (in)
84' 4 Steve Colpaert (uit)/
23 Nico Binst (in)
K. Lierse S.K.
31 Mike Van Hamel
2 Jonas Vinck
4 Frederic Frans (K)
17 Koen Weuts
14 Issahaku Yakubu
40 Ahmed Sayed
18 Thomas Wils
21 Sabir Bougrine - 81'
7 Ayub Masika - 58'
11 Benson Manuel
9 Dylan De Belder
 
54' 11 Benson Manuel (uit)/
77 Mohammed Algabas (in) - 90'
80' 7 Ayub Masika (uit)/
22 Aurelien Joachim (in)