R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zon. 11/12/2016 16:00 u.

A.F.C. Tubize

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Bert Put

Lijnrechters: Mathias Hillaert - David Symons

Vierde official: Lothar D'hondt
 
Bom van Fabien Camus onvoldoende voor volle winstpunten

Eigen bericht - Nog geen wedstrijd verloren in de tweede periode, maar door de aanhoudende hoogconjunctuur bij KSV Roeselare en K Lierse SK was er behoorlijk wat druk bij de Great Old. Late doelpunten in Lier leverden in extremis een gelijkspel op en dus mocht Michael Lallemand in de startersrij ten koste van Björn Vleminckx. Het duurde dit keer behoorlijk lang voor de Bosuil de publiekslieveling tussen de lijnen riep. Ook de Kerstman was komen afzakken naar Deurne-Noord en tot jolijt van velen had hij een plaatsje op de arrenslee voor Joren Dom gereserveerd. Na een geslaagde test bij de jonge rood-witte reserven mocht hij opnieuw de basisploeg in. Alexander Corryn verhuisde naar linksachter, Jannes Vansteenkiste kreeg een zitje in de rood-witte dug-out. Het lijkt moeilijk terugkeren voor de linkspoot na een hele lange blessure- en revalidatieperiode. Ook Kevin Debaty, Stallone Limbombe, Geoffry Hairemans, Nico Binst en... Mamoutou N'Diaye bleven gedurende kortere of langere periode van speelminuten verstoken. De Malinese international moest evenwel al snel invallen voor de geblesseerde Isaac Kone op een moment dat de bezoekers uit Waals-Brabant eerder verrassend op voorsprong stonden.

In welke samenstelling en in welke uitrusting ook, AFC Tubize blijft een moeilijk te bekampen tegenstander. In tegenstelling tot hun normale slow-start, pakten ze het in die eerste wedstrijdminuten nogal stevig offensief aan. Eerste gevaar werd nochtans gecreëerd door... Nicaise Kudimbana. Diens hele verre uittrap kon slechts met moeite door doelman Beunardeau met de vuist gecontroleerd en gerecupereerd worden. Babic stuurde de eerste offensieve vrijschop aan het doel van Nicaise Kudimbana voorbij. Snelle uitbraak over rechts ging achterom via Zenke langs de achterlijn tot centraal voor doel. Laurent zette er een voet tegen en het handjevol bezoekers ging aan het juichen. Bijna nog kon Gaetho y Romo verdubbelen, maar zijn poging vloog naast. In de reactie ging Joeri Dequevy over de linkerflank spurten, sneed gepast in, maar zijn schot klom over de dwarsbalk. AFCT had net nog twee corners op rij afgedwongen of Isaac Kone strompelde net voor halverwege de eerste periode naar de kant. Mamoutou N'Diaye kwam dus sneller dan verwacht de cirkel domineren. Doelman moest vervolgens met beide vuisten de kopbalpoging van William Owusu Acheampong in hoekschop boksen.

William Owusu Acheampong kopte de bal van Fabien Camus over het doel van Beunardeau. Appel voor handspel en penalty werd door de wedstrijdleiding weggewuifd. Een nieuwe hoekschop viel R.A.F.C. wel ten deel. Nauwelijks weggewerkt of Tuur Dierckx kwam net een halve voet tekort om de assist van Michael Lallemand doelrijp af te werken. De Antwerpverdediging bediende zich ruimschoots van de buitenspelval, al kon Keita nog een keer voor zijn vervanging uithalen. Het schot klom het glaswerk van het Atriumgebouw tegemoet. Aangespeeld door Tuur Dierckx werd het voorzetschot van Joeri Dequevy met de hand in de zestien beroerd. Dit keer ging de bal wel op de stip. Het bezoekende protest met gele kaart bovenop voor Dutoit duurde bijna twee lange minuten. Geveld door concentratieverlies schoot Joeri Dequevy de enige kans op de vuisten van Beunardeau. Weg kans en met achterstand de rust in, het lot kan wreed zijn.

Beide coaches hadden al een keertje moeten wisselen en dus hielden ze mogelijke wisseloplossingen voorlopig achter de hand. Geoffry Hairemans en Björn Vleminckx maakten zich als eersten los van de bank voor een obligatie opwarming. Ondertussen schoot de Great Old stevig uit de startblokken, de bezoekers zetten evenwel de voeten dwars. In een duel met Garlito ging William Owusu Acheampong zwaar neer, maar van een bestraffing was geen sprake, wel van een minutenlange verzorging, die amper in de eindafrekening zou meegenomen worden door de warrig en zeker weinig doortastend leidende Bert Put. De Bosuil ging net voor het uur bijna aan het juichen. William Owusu Acheampong verlengde de voorzet van Joren Dom, doelman Beunardeau stak er een stevige voet voor. AFCT antwoordde met een verre poging hoog over van Shengelia. Even druk in de zestien van Nicaise Kudimbana. Babic kan zijn coach niet blij maken. Ook na de kampwissel ging Fabien Camus geregeld naar het hoekje. Tot twee keer toe in korte tijd wist de rood-gele verdediging het gevaar af te weren. Al was de kopbal van Frédéric Duplus goedgeplaatst krachtig, de bezoekende doelman beschikte over stevige vuisten.

Tegen de bom van Fabien Camus stond hij helemaal machteloos. Pech voor Björn Vleminckx. Eerst werd zijn kopbal door Beunardeau afgeweerd en even later stuiterde zijn afstandsschot via de dwarsligger buiten. Kansen en kansjes over en weer in de slotminuten. De vlag hield de bezoekers van een onverdiend tweede doelpunt, terwijl de vrijschop van Fabien Camus afweek op een rood-gele verdediging en via de staander in hoekschop belandde. Een laatste vrijschop van Fabien Camus hobbelde via Joeri Dequevy weliswaar in het rood-gele doel, maar de bal had de achterlijn eerst overschreden. Zo eindigde het op remise en wordt het helaas opnieuw stevig achtervolgen voor de groep van Wim De Decker, die zijn ontgoocheling niet verborg tijdens het perspraatje.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/12/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
27 Frédéric Duplus - 56'
4 Steve Colpaert
25 Alexander Corryn
55 Tuur Dierckx
6 Isaac Kone
10 Fabien Camus - 75'
11 Joeri Dequevy
22 Michael Lallemand
19 William Owusu Acheampong
 
20' 6 Isaac Kone (uit)/
17 Mamoutou N'Diaye (in)
71' 22 Michael Lallemand (uit)/
18 Björn Vleminckx (in)
71' 55 Tuur Dierckx (uit)/
9 Stallone Limbombe (in)
A.F.C. Tubize
1 Quentin Beunardeau
27 Alassane Toure - 68'
8 Clement Fabre
2 Quentin Laurent - 76'
6 Emeric Dudoit - 44'
91 Sega Keita
7 Shean Garlito Y Romo
12 Simon Zenke
10 Mario Babic
9 Mamadou Diallo (K)
11 Megan Laurent - 8'
 
40' 91 Sega Keita (uit)/
88 Levan Shengelia (in)
71' 12 Simon Zenke (uit)/
21 Selim Amallah (in) - 89'
79' 10 Mario Babic (uit)/
15 Yohan Betsch (in)