Lommel United

2 - 4

Vrij. 16/12/2016 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Soevereinstadion

Toeschouwers: 2.426
 
Scheidsrechter: Kevin Van Damme

Lijnrechters: Pieter Becquet - Tom Vanpoucke

Vierde official: Denis Vanbecelaere
 
Met goed gevoel winterstop in

Eigen bericht - Niet gewonnen op eigen veld tegen nog niet gewonnen op verplaatsing? Dat moest de wedstrijd der Europese kneusjes worden, meende Proximus11. Een betere reclame voor je eigen uitzending kan je natuurlijk moeilijk verzinnen. De wedstrijd tussen Lommel United en Royal Antwerp FC stond aan de vooravond van de Warmste Week overigens in het teken van de Damiaanactie. Beiden clubs maakten hun opwachting met het symbool van het Goede Doel op de borst. Beide coaches hadden overigens een zware denkoefening achter de rug, geen van beide ploegen nog au grand complet. Bij R.A.F.C. vielen er met Steve Colpaert, Isaac Kone en Mamoutou N'Diaye slachtoffers te betreuren na de wedstrijd tegen AFC Tubize. Geen van de drie was in staat een plaats in de wedstrijdselectie in te nemen. Gelukkig was daar aanvoerder Maxime Biset wel opnieuw paraat. Ook Johanna Omolo was voldoende hersteld om na de breuk van zijn hand de strijd aan te gaan met zijn ex-club. Ondanks de penibele situatie van tegenstander Lommel United, lijken de Limburgse supporters het trauma van diens overstap naar de Bosuil verwerkt te hebben. Geen fluitconcert, al zou dat ook weinig effect hebben door de manmoedige aanmoedigingen van de bijna duizend Antwerpfans die hun ploeg op positieve manier van begin tot einde ondersteunden. En de vlam sloeg over op het elftal...

Lommel United probeerde met grote belofte Alexandre De Bruyn een aanvallende impuls aan het elftal te geven, maar die bleef bijna een hele wedstrijd lang werken in de schaduw van Tuur Dierckx. De ex-Bruggeling had met Joren Dom in zijn rug eindelijk het ideale aflossingspunt om te beuken over de rechterflank. Neven probeerde scheidsrechter Van Damme met een weinig geslaagde schwalbe in de zestien te verleiden tot een drastische maatregel. Even aan het schrikken gebracht of Geoffry Hairemans mocht al meteen naar het cornerpunt voor de eerste van een hele reeks hoekschoppen. Antwerpcoach Wim De Decker nam, met Michael Lallemand als derde wijziging i.p.v. Björn Vleminckx, niets terug van zijn aanvallende intenties. Die eerste corner nauwelijks afgeweerd of William Owusu Acheampong werd op weg naar doel gehaakt. De gele kaart bleef op zak! De vrijschop van Geoffry Hairemans bleef in het pak steken, de rebound werd door Alexander Corryn gerecupereerd. Opnieuw ging de Great Old aan het combineren vanachteruit. Joren Dom bracht aan, Michael Lallemand verlengde, William Owusu deed iets nuttigs en uiteindelijk was er Joeri Dequevy die enig mooi uit stand de korte hoek indraaide. Het volume nauwelijks gezakt, of de kopbal van William Owusu Acheampong werd op eigenaardige manier in de tang genomen door Lenaerts. IJzig kalm benutte Tuur Dierckx de opgelegde elfmeter, al had ook Lommel United geprobeerd vertraging te stichten.

Feilloos stuurde hij de bal in de rechterbenedenhoek. Lommel United lag tegen het canvas, naar adem happend. Rood-wit, voor de gelegenheid dus in grijszwart gebaande uitrustingen, ging door, al moest Joren Dom halverwege de eerste periode een eerste van te veel gele kaarten incasseren. De vrijschop vanachter uit leverde niets op. Bijna een half uur ver of de thuisploeg pakte uit met een eerste (uitzwaaierend) schot dat niet eens de achterlijn overschreed. Murw gelopen door Tuur Dierckx, moest Cauwenberg zich al voor het half uur laten vervangen. Maxime Biset maakte van de korte onderbreking gebruik om zich even aan de zijlijn te laten verzorgen. Hoewel dominant, speelde de tegenstander zich middels Bertjens nog even in beeld. De bal ging voorlangs. De bal van diezelfde Bertjens leek in de dying minutes de aansluitingstreffer te zullen opleveren. De rechterpaal stond Antwerpdoelman Nicaise Kudimbana bij. In blessuretijd leverde de laatste rood-witte inspanning nog een derde treffer op. Joren Dom en Tuur Dierckx vonden elkaar over rechts. De ex-Bruggeling passeerde gepast naar Joeri Dequevy. Met een heerlijk opwipper stond de "veilige" voorsprong op het bord.

"Een makkie", hoorden we iemand verzuchten en zo was het ook geweest in die eerste periode. Lommel United kwam bijzonder strijdvaardig terug op het terrein. Hoewel het wedstrijdbeeld er bij aanvang nauwelijks anders uitzag, zou de thuisploeg in weinige minuten en vernieling en twijfel zaaien in de rood-witte hoofden. Wouters mocht na een onzacht duel met Geoffry Hairemans zelf de vrijschop trappen. Mogelijks hijzelf in een rechtstreeks beweging of met hulp van Deferm aan de tweede paal stond de eerste tegentreffer te blinken op het scorebord. De kleine Lommelse kop nam even het volume over en schreeuwde zo de eigen kleuren richting aansluiting. Rood-wit balverlies werd door centrale verdediger Lenaerts diep gestuurd. Bertjens pakte de Antwerpverdediging op snelheid en klopte Nicaise Kudimbana ten tweede male met een overhoeks geplaatst schot. Nauwelijks op het terrein of Björn Vleminckx werd in een schandelijk lange gelekaartenreeks al meteen opgeschreven. De Antwerpspits kreeg noch van de thuisploeg noch van de wedstrijdleiding een millimeter bewegingsruimte, wel integendeel. Even later flirtte hij met de uitsluiting in een stevige discussie met de fluitenier van dienst. Gelukkig was er Tuur Dierckx om zijn meer ervaren collega op andere gedachten te brengen. En maar goed ook! De 'witte van Puurs' zorgde voor een anderssoortig gevaar in de Lommelse zestien.

Minder beweeglijk dan Michael Lallemand, maar zijn kopbal ging via het doelhout op het dak van het doel. Lommel United was bezig aan een offensieve make-over. Met snelle jongens Gaethofs en M'Barki bijkomend op de flanken, zocht de thuisploeg de gelijkmaker. Die zou er evenwel niet komen. Zo'n tien minuten voor tijd speelde Björn Vleminckx zich in de schijnwerpers van het Soevereinstadion. De voorbereiding was van Joren Dom en Tuur Dierckx. Diens schot belandde vol op doelman Bertrams. In de rebound legde de Antwerpspits de eindcijfers in de rechterhoek vast. Björn Vleminckx slaagde er ei zo na nog in nog een tweede keer te scoren. Zijn afstandsschot botste via de grond op de lat. De thuisploeg kreeg nog drie minuten toe, maar wat de Lommelnaars ook probeerden, de rood-witte afweer met een ijzersterke Johanna Omolo, gaf geen krimp. Uiteenlopende reacties tijdens de persbabbel, maar de driepunter ging wel verdiend mee naar Deurne-Noord. Royal Antwerp FC gaat met een goed gevoel de winterstop in, in Lommel daarentegen...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/12/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom - 23'
3 Maxime Biset (K) - 75'
27 Frédéric Duplus
25 Alexander Corryn
40 Tuur Dierckx - 14' (P)
15 Johanna Omolo
20 Geoffry Hairemans - 50'
11 Joeri Dequevy - 10' - 44'
21 Michael Lallemand
19 William Owusu Acheampong
 
54' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
18 Björn Vleminckx (in) - 55' - 80'
80' 21 Michael Lallemand (uit)/
23 Nico Binst (in)
90' 40 Tuur Dierckx (uit)/
40 Stephen Buyl (in)
Lommel United
1 Jesse Bertrams
2 Bart Goossens
6 Glenn Neven - 63'
19 Toon Lenaerts - 12'
3 Timo Cauwenberg
18 Wouter Scheelen (K)
14 Matthias Schils
24 Alexander De Bruyn
26 Giel Deferm - 52'
17 Sam Valcke
9 Christophe Bertjens - 44' - 54'
 
28' 3 Timo Cauwenberg (uit)/
5 Axl Swerten (in)
66' 18 Wouter Scheelen (uit)/
20 Jentl Gaethofs (in)
72' 17 Sam Valcke (uit)/
16 Ridwane M'Barki (in)