R. Antwerp F.C.

1 - 0

Vrij. 06/01/2017 20:30 u.

K.S.V. Roeselare

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.685
 
Scheidsrechter: Wesley Alen

Lijnrechters: Ruben Wyns - Quentin Blaise

Vierde official: Christof Virant
 
Great Old legt bezoekers over de knie met dank aan William Owusu Acheampong

Eigen bericht - Zowel Royal Antwerp FC als KSV Roeselare gingen de winterstop in en het jaar uit met een positief gevoel na een stevige zege in het laatste duel van 2016. Zo gingen Lommel United en Cercle Brugge KSV met twee doelpunten verschil voor de bijl. Die positieve flow wilden geen van beide coaches lossen. Bij Royal Antwerp FC koos Wim De Decker voor een mini-stage in Spanje om de batterijen op te laden, terwijl in Deurne-Noord met precisie het terrein werd onderhouden. Zo werd de Deurnese groene rechthoek de voorbije twee dagen overdekt met plastic zeilen en dat deed zich gevoelen. Lag het terrein er op bepaalde plaatsen toch nog moeilijkbespeelbaar en glad bij, (been)hard was het ook na het einde van de partij (nog) niet! Ging de rood-witte club de feestperiode in met een overvolle ziekenboeg, Steve Colpaert voelt er zich een beetje eenzaam nu, al is de ervaren verdediger zeker op de weg terug na een stevige blessure. Het denk- en puzzelwerk situeerde zich voor Wim De Decker dus in hoofdzaak achteraan. Ook Nicaise Kudimbana (Coupe d'Afrique des Nations) en Maxime Biset (geelgeschorst) waren samen met 12.685 gespannen fans verplicht toe te kijken.

Zestien wedstrijden zonder nederlaag, voorwaar een prestatie om schrik van te krijgen. Al moest hij dan sleutelen aan zijn effectief, Antwerpcoach Wim De Decker keek met vertrouwen naar de confrontatie met reeksleider en eerste periodekampioen KSV Roeselare uit. Het doelwachtersprobleem doorgesproken met de technische staf, het ex-WSB-duo Frédéric Duplus en Isaac Koné samengesmeed centraal in defensie, Faris Haroun aan de aftrap gezet, een tijdelijke aanvoerder gekozen en dus kon de wedstrijd o.l.v. Wesley Alen in alle heftigheid losbarsten. Ook Miss België stond aan de aftrap, maar haar rol was op het (beenharde?) veld vlug uitgespeeld. Joeri Dequevy nam van haar over en het sportieve jaar 2017 was begonnen. Eerst nog een beetje ingehouden. Het scheidsrechterlijke trio en dan vooral de assistenten oogstten bij verscheidene twijfelbeoordelingen publiekelijke afkeuring van nagenoeg alle aanwezigen. De eerste corner was voor Royal Antwerp FC, zorgde voor enige pingpong in de zestien met William Owusu Acheampong. De rijzige spits stond stevig op de been en maakte het zwart-wit & Kompany moeilijk. Tuur Dierckx werd nog binnen de tien minuten voor een tweede keer afgevlagd op een ogenblik dat hij de eigen demarcatielijn al opnieuw had overschreden.

Bij de eerste bezoekende corner kwam Antwerpdoelman Kevin Debaty voor het eerst in beeld. Gevaarlijk werd het niet, want Faris Haroun positioneerde zich uitstekend. Ondertussen probeerde de nieuweling in zijn debuutmatch de lijnen uit te zetten, daarbij hardnekkig gesteund door een herboren Johanna Omolo, in afwezigheid van Afrika-reiziger Mamoutou N'Diaye een hele geruststelling. Joeri Dequevy profiteerde van het werk van de Bosuilmiddenvelder om zijn ex-club al een eerste keer de schrik op het lijf te jagen. Doelman Biebauw had het projectiel al vast. Even later had de bezoekende doelman alle geluk van de wereld als een uithaal van Frédéric Duplus via zijn vuist op de balk spatte. R.A.F.C. kwam nu helemaal onder stoom. Tuur Dierckx zette zijn overbuur Joeri Dequevy na een knappe beweging over de achterlijn los. Het schot knalde vol op de staander. In de slotfase kwamen beide clubs elk met een hoekschop nog even opzetten. R.A.F.C. voegde er ook nog een (slecht)gericht schot van William Owusu Acheampong aan toe.

De dubbelblanke stand haalde de beide dug-outs na de kampwissel half leeg. Zo stuurde ook Wim De Decker met Björn Vleminckx, Stephen Buyl en Stallone Limbombe, drie spelers langs de zijlijn. Faris Haroun kreeg na overtreding aan de middellijn te maken met de wedstrijdleiding. Een gele kaart werd even later (terecht?) ook zijn deel. Er zat drive in de partij, al bleef echt doelgevaar even uit. Antwerpdoelman Kevin Debaty moest een schaarse infiltratie van de bezoekers, zijn korte hoek helemaal dichtklemmen met een prachtreflex. Het stadion herademde en zag even later hoe doelman Biebauw een verbluffende inspanning van Tuur Dierckx over rechts in corner afweerde. De Great Old scoorde op alle stats, maar een doelpunt was er nog niet. Ook niet als Johanna Omolo een kogel afvuurde. Het klemmen was enigszins aarzelend bij Biebauw, maar hij kon toch zijn kamp bevrijden. Ook ter linkerzijde dreigde gevaar. Alexander Corryn beheerste zijn flank. Joeri Dequevy maakte er gebruik van om zijn ex-club onder druk te zetten. Balverlies bij linksachter Kis gaf Tuur Dierckx vrije baan over rechts. Hij werd IN de zestien neergehaald, de wedstrijdleiding legde de bal ostentatief buiten de rechthoek.

Muur op centimeters afstand en ook deze hervatting was tot mislukken gedoemd! Het was slechts de aanloop naar nieuw Roeselaars balverlies. Michael Lallemand vond aflossing bij Tuur Dierckx om voluit op Biebauw te knallen. Tuur Dierckx pikte op stuurde William Owusu Acheampong aan. De eerste controle leek moeilijk, maar hoe hij de bal buitenom bij Kompany en voorbij Biebauw in de verste hoek joeg, was van oogstrelende kwaliteit. Stop met lezen en herbekijk de beelden! Even later mocht de spits opnieuw aanleggen. Hij verlengde de botsende voorzet links naast het doel. Joeri Dequevy joeg de rebound na een afgeweerde doelpoging van Michael Lallemand onbesuisd over. En de rood-witte teller bleef lopen. Even nog tijd gemaakt om William Owusu Acheampong een hartverwarmende applausvervanging te geven of de rood-witte tsunami rolde opnieuw richting Biebauw. Ook Michael Lallemand strekte zijn schot boven het dwarshout. Even voorbij het half uur prikte hij het aangeven van Björn Vleminckx op de balk. Björn Vleminckx in de vlucht naast de verste paal. De vrees voor een gebrek aan doelkansen zoals die bij de rust ter sprake gekomen was, bleek ongegrond.

De reeksleider hapte naar adem en probeerde in de slotfase nog wat terug te doen, maar had vooral geen tweede treffer moeten toestaan. Arnauld Mercier claimde nog wel wat clementie voor zijn team, maar het was toch Wim De Decker die als bescheiden overwinnaar de pers te woord stond.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/01/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
89 Kevin Debaty
8 Joren Dom
6 Isaac Kone
27 Frédéric Duplus (K)
25 Alexander Corryn
55 Tuur Dierckx
15 Johanna Omolo - 83'
38 Faris Haroun - 78'
11 Joeri Dequevy
21 Michael Lallemand
19 William Owusu Acheampong - 66'
 
76' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
18 Björn Vleminckx (in)
88' 11 Joeri Dequevy (uit)/
40 Stephen Buyl (in)
K.S.V. Roeselare
1 Wouter Biebauw
26 Lilian Bochet - 62'
5 Baptiste Schmisser
27 Francois Kompany
3 Kevin Kis
9 Raphaël Lecomte (K)
30 Lukas Van Eenoo
6 Thibaut Van Acker
12 Ebrahima Sawaneh
10 Samy Kehli
24 Mathieu Cornet
 
63' 30 Lukas Van Eenoo (uit)/
4 Marin Jakolis (in)
78' 26 Lilian Bochet (uit)/
11 Godwin Saviour (in)
85' 12 Ebrahima Sawaneh (uit)/
7 davy Brouwers (in)