Cercle Brugge K.S.V.

0 - 1

Zon. 15/01/2017 14:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Jan Breydelstadion

Toeschouwers: 5.423
 
Scheidsrechter: Bert Put

Lijnrechters: Kristof Borms - David Symons

Vierde official: Bert Daemen
 
Stephen Buyl valt in en velt vonnis

Eigen bericht - Jan Breydel in de winter was niet dat zonovergoten voetbalstadion van het begin van de competitie. Royal Antwerp FC reisde voor de tweede keer dit seizoen naar Brugge om de Vereniging te bekampen. Hoewel er zich toch weer een geweldige buskaravaan in beweging zette in de buurt van het Bosuilstadion en ver daarbuiten, was het bezoekersvak minder bezet dan bij de eerste (halfmislukte) doortocht van Fred Vanderbiest en zijn selectie. Ook bij Cercle Brugge KSV liep het minder dan verwacht en verhoopt. Minder volk op de tribunes en ook bij de Vereniging een andere selectieheer aan het hoofd van de technische staf. Wim De Decker verloor nog niet als hoofdcoach van de Great Old en stuurde de winnaars van KSV Roeselare ongewijzigd tussen de lijnen, uiteraard met Faris Haroun als aanjager op het middenveld tegen zijn ex-club. De supporters bereidden hem een weinig sportieve, maar te verwachten ontvangst voor. Bij elke van zijn vele interventies werd hij getrakteerd op een afkeurend fluitconcert. Pestgedrag, waar dat andere Cercle-jeugdproduct Stephen Buyl alsnog geen last van had, want veilig opgeborgen in de dug-out.

Het terrein van Jan Breydel had op enkele donkere stroken na niet te lijden gehad van de korte winterprik van de afgelopen dagen. Ideale omstandigheden, maar niet onmiddellijk een blitz-start van de bezoekers. Cercle-coach had een vijfmansblok achteraan geposteerd en in afwezigheid van Maertens en Haroun bezigde hij ook twee controlerende middenvelders. Eens in balbezit, trok de Vereniging naar voren. Eerste gevaar kwam van Joeri Dequevy die vol op de nieuwe (Franse) doelman Nardi besloot. Ook leenspeler Benedinne kreeg herhaaldelijk de handen op elkaar, vooral als hij Faris Haroun dolde en vanachteruit de aanval over links op gang bracht. Veel doelgevaar leverde dat aanvankelijk niet op. Joren Dom bereikte centraal William Owusu Acheampong, maar diens poging werd afgefloten vanwege gevaarlijk spel. De thuisploeg had wedstrijdleider Put duidelijk op de hand, al floot hij Yagan wel terug na een onreglementair luchtduel met Isaac Kone in de Antwerpse zestien. Ook Diallo mocht aanleggen vanuit stilstand. Het schot botste doorheen de rood-witte achterhoede, maar ook naast de kooi van Kevin Debaty.

Niet veel later mocht Joeri Dequevy naar het hoekje voor de eerste hoekschop van de partij. William Owusu Acheampong veerde hoog op, maar kopte over de balk. Halverwege de gelijkopgaande eerste periode, knalde Joeri Dequevy vanop afstand, maar ook hij kwam boven het dwarshout uit. Tuur Dierckx maakte het zijn tegenstander Benedinne knap lastig, maar ook Joren Dom moest vol in duel bij een uitbraak van de kwieke Monegask. Het kostte hem de eerste van drie bezoekende gele prenten. Gevaarlijk in aanleg, maar de linksachter kon de zoveelste vrijschop voor de Vereniging evenmin kaderen. In de slotfase van de eerste periode sloot de fluitenier nog de ogen na een onzacht duel van Alexander Corryn met Lambot en een hard contact op de Brugse bodem in de zestien. Ook Faris Haroun kreeg na voorbereidend werk van William Owusu Acheampong tussen drie verdedigers, de bal niet tegen het Brugse net.

De tussenstand inspireerde beide coaches om scorend vermogen bij te voegen. Zo stuurde José Riga Kis tussen de lijnen, terwijl Björn Vleminckx op applaus werd onthaald bij zijn intrede bij de kampwissel. Rood-wit zat dadelijk in een goede flow. Liefst drie doelpogingen werden in weinige minuten aan de stats toegevoegd. Joeri Dequevy trof de rug van Lambot en dus mocht Tuur Dierckx de eerste corner van de tweede helft voor de muit slingeren. De Great Old hield er wel een inworp aan over. Even later kreeg Joeri Dequevy aangespeeld van Faris Haroun, die zich onder het supportersgejoel had uitgewerkt, maar weer stond de afwerking niet op scherp. Faris Haroun dreigde vervolgens zelf met een schot dat bijna de buitenkant van de linkerpaal schroeide. Het blok van de Vereniging stond onder zware druk, ook van een kopslag van Björn Vleminckx na een nieuwe hoekschop van Tuur Dierckx. Doelman Nardi stond pal. Bertacinni deed een poging om doorheen de rood-witte defensie te breken. Hij richtte zijn schot rechts naast het doel van Kevin Debaty.

"Ik had er een moeilijke te pakken in de eerste periode, maar nadien waren het enkel nog wat plukballen naar het einde toe", deed Antwerpdoelman Kevin Debaty zijn verhaal van de winst op Jan Breydel bij RAFC.tv. Frédéric Duplus kwam heel gevaarlijk koppen, maar het was invaller Stephen Buyl die de beslissing maakte. Gelanceerd over rechts bracht Tuur Dierckx vloeiend voor en de SVZW-huurling knalde onverschrokken binnen. Het rood-witte volume in het bezoekersvak ging crescendo gedurende dat zesde kwartier van de partij. Cercle kwam met twee extra-aanvallers opzetten, maar het was R.A.F.C. dat nog de beste kans forceerde. Tuur Dierckx had de bevrijdende treffer aan de voet, maar knalde op doelman Nardi. Faris Haroun mikte de rebound tot opluchting van zijn ex-fans naast. Bijna vijf minuten extra-tijd brachten geen verandering meer. Rood-wit pakte de driepunter mee naar Deurne-Noord. Pech voor Björn Vleminckx. Hij viel in en moest, geblesseerd, na een kleine tien minuten, al opnieuw naar de kant. Zijn vervanger zorgde evenwel voor de beslissing en dus blijft Wim De Decker een ongeslagen coach.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/01/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
89 Kevin Debaty
8 Joren Dom - 32'
6 Isaac Kone
27 Frédéric Duplus (K)
25 Alexander Corryn
55 Tuur Dierckx
15 Johanna Omolo
38 Faris Haroun
11 Joeri Dequevy - 90'
19 William Owusu Acheampong
21 Michael Lallemand
 
46' 21 Michael Lallemand (uit)/
18 Björn Vleminckx (in)
56' 18 Björn Vleminckx (uit)/
40 Stephen Buyl (in) - 67' - 72'
85' 55 Tuur Dierckx (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
Cercle Brugge K.S.V.
1 Paul Nardi
25 Niels Coussement
19 Benjamin Lambot
15 Pierre Bourdin (K)
18 Mehdi Beneddine
14 Sebastiaan Brebels
27 Gilles Dewaele
77 Yvan Yagan
21 Amadou Diallo
5 Mehdi Khchab
22 Paolino Bertaccini
 
46' 5 Mehdi Khchab (uit)/
12 Tomislas Kis (in)
59' 21 Amadou Diallo (uit)/
26 Alhassane Soumah (in)
81' 14 Sebastiaan Brebels (uit)/
11 Jessy Galvez Lopez (in)