R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 21/01/2017 20:30 u.

O.-H. Leuven

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.648
 
Scheidsrechter: Kevin Van Damme

Lijnrechters: Brecht Devriese - Bérengère Pierart

Vierde official: Anthony Hambrouck
 
Royal Antwerp FC tackelt koning winter met veldverwarming en stuurt OHL puntenloos huiswaarts

Eigen bericht - Een reeks van acht ononderbroken wedstrijden zonder nederlaag en tel er die ene voor het tijdperk Bico nog bij en de Antwerpfans willen steeds hoger kijken. Tegenstander OH Leuven heeft het ook half januari nog steeds moeilijk zich aan te passen aan de nieuwe omstandigheden van 1B. Neen, voorlopig zit een terugkeer naar de Jupiler Pro League er zeker niet in. In Deurne Noord heerst Wim De Decker en hij had tot voor deze dag de juiste keuzes gemaakt en laat net dan de motor bij de provinciegenoot van de reeks een beetje sputteren. Een perfecte doorslag van het winning-team van de voorgaande speeldag tegen Cercle Brugge KSV, kwam aan de aftrap op een bespeelbaar terrein. De Antwerpcoach hield eraan de entourage van de club te danken voor de onverdroten inzet om koning winter te tackelen.

Voor het eerst werd de Bosuil (zij het tijdelijk), uitgerust met veldverwarming. Het initiatief kostte de inzet van bijna iedereen in Deurne-Noord, maar had een gunstig effect op het verloop van de wedstrijd en het vermaak van het publiek. De strijd aangaan met oud-coach Dennis van Wijk is uiteraard geen lachertje, al lijkt de fusieclub uit de studentenstad niet bepaald een kandidaat voor de top vier...

Stadionomroeper Daniël Vuylsteke ondervond enige moeite met de techniek. Eens hersteld worstelde hij zich doorheen de moeilijke namenreeks van OH Leuven. Bij Royal Antwerp FC ging dat een stuk vlotter, want veel meer spelers met nationale opleiding tussen de lijnen. Kledingsponsor Jako kreeg zijn moment onder de Bosuilschijnwerpers en dan konden ze er helemaal aan beginnen. Zou de stem van de ervaring of het jeugdige enthousiasme spreken? Dat werd al vlug duidelijk. De elf van Wim De Decker deden een greep naar de bal, niet om er lateraal en risicoloos mee rond te dollen, neen, het ging richting vijandelijk doel, al had Dennis van Wijk veel obstakels onderweg opgeworpen. Dan was daar bovendien de buitenspelvlag die Tuur Dierckx tijdelijk uit koers zette. 't Was al vlug duidelijk: Johanna Omolo en diens schaduw Faris Haroun of was dat nu net omgekeerd, zij beheersten de cirkel en alle ruimtes erboven en eronder.

Hoewel aangekondigd in de pers als onbeschikbaar, kreeg ook Joren Dom bijna vrije baan over rechts. Joeri Dequevy onderstreepte zijn groeiende vorm met twee kortopeenvolgende doelpogingen. Doelman Henkinet moest zich languit strekken en zijn vuist in stelling brengen. Bij de tweede zocht de bal na de eigen hoekschop via aflossingspunt Tuur Dierckx te snel hoogte. Even hield de Bosuil de adem in, maar de zwieper van Monteyne richting tweede paal was te breed uitgemeten. Johanna Omolo dribbelde zich doorheen de middenzone, kreeg de handen op elkaar en stuurde meteen Alexander Corryn in een breeduitgemeten dubbelpas de diepte in. William Owusu vervolgde, Joeri Dequevy zocht de korte hoek, maar vond goalie Henkinet op zijn weg. Joren Dom werd weinig zachtzinnig tot staan gebracht en dat kostte Azevedo de eerste publieke waarschuwing van de wedstrijd.

Uiterste verbazing als even later het doelpunt van Faris Haroun werd afgekeurd. Geen geheven vlag ter rechterzijde van de groene rechthoek. De nieuweling verlengde de vrijschop van Tuur Dierkcx simpel in de verste hoek, maar het feest botste dus (terecht?) op een scheidsrechterlijk veto. Niet getreurd, de Great Old had de wedstrijd onder controle en behield die ook, al duurde het wel even tot de doelgerichte activiteit werd hervat. Dan maar eens van ver geprobeerd, maar het schot van Johanna Omolo was een metertje of wat te breed uitgemeten. Opnieuw passeerde de bal vlotjes tussen een stel rood-witte voeten. Even uitgeweken naar links, krulde Tuur Dierckx de assist van Joeri Dequevy in de verste hoek. Joeri Dequevy werd even voor de kampwissel nog onder verdachte omstandigheden in de zestien onderuit geschoffeld.

De strakke kopbal van William Owusu Acheampong leek razendgevaarlijk, maar belandde uiteindelijk op het dak van Henkinet.

Tevredenheid bij de meer dan 12.500 toeschouwers en ook de Antwerp Street Boys die vooraf gehuldigd waren. Zekerheid over de afloop was er met de krappe marge nog niet. Dennis van Wijk had zijn troepen op scherp gesteld tijdens de onderbreking. OH Leuven zocht een momentum en vond bijna het doel tijdens een tien minuten durende drang naar voren. Beste kans was voor centrale middenvelder Houdret die vol de dwarsligger trof. Even later een bijzonder pesterige gele kaart vanwege de wedstrijdleider lastens Alexander Corryn, maar diens rekening kleurt allerminst rood. De rood-witte verdediging moest ook nog een hoekschop weggeven. Het schot van Kostovski werd door Joren Dom geblokt. Ook Alexander Corryn kon Tabekou slechts afstoppen ten koste van een corner. Even later was het over voor de snelle vleugel, maar eerst moest Azevedo nog het terrein verlaten.

Ondersteund door de Leuvense medische staf ging het voorzichtig naar de kant na een bizarre botsing met doelman Kevin Debaty. Scheidsrechter Van Damme interpreteerde het incident als puur accidenteel. De vrijschop was na een lange verzorging wel voor Kevin Debaty. Azevedo werd voor verder onderzoek naar het hospitaal gevoerd met excuses vanwege de R.A.F.C.-doelman. Joeri Dequevy lag op vinkenslag om de wedstrijd opnieuw een andere richting uit te sturen. Het lukte de Great Old onder de tijdelijke Leuvense druk uit te komen. Nog voor het laatste kwartier lag de score in de definitieve plooi. De infiltratie van Michael Lallemand werd (on)oordeelkundig door De Medina ontzet. Joren Dom hamerde vanop afstand de rebound in de verste hoek. De Bosuil ontplofte. Van die uppercut kwam OHL niet meer recht ondanks vijf minuten extra speeltijd.

Nico Binst kreeg zodoende nog een tiental minuten speeltijd van zijn coach. De rood-witten dwongen nog een aantal hoekschoppen af en vuurden op het doel van Henkinet, de score opdrijven lukte niet meer. Dennis van Wijk pleitte verzachtende omstandigheden. Wim De Decker bleef kalm en focuste op de komende (zware) opdrachten, maar "eerst even genieten van deze mooie overwinning", waren zijn wijze woorden om het persmoment af te sluiten.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/01/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
89 Kevin Debaty
8 Joren Dom - 72'
6 Isaac Kone
27 Frédéric Duplus (K)
25 Alexander Corryn - 52'
55 Tuur Dierckx - 36'
15 Johanna Omolo
38 Faris Haroun
11 Joeri Dequevy
21 Michael Lallemand
19 William Owusu Acheampong
 
85' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
23 Nico Binst (in)
O.-H. Leuven
26 Laurent Henkinet
2 Soufiane El Banouhi
3 Fazli Kocabas
24 Nathan De Medina
15 Pieter Jan Monteyne - 69'
10 Serge Tabekou
5 Pierre-Yves Ngawa
6 Kenneth Houdret
14 Thomas Azevedo - 18'
31 Nikola Storm - 79'
23 Jovan Kostovski (K)
 
60' 14 Thomas Azevedo (uit)/
7 Jonathan Kindermans (in)
76' 10 Serge Tabekou (uit)/
9 esteban Casagolda (in)
82' 31 Nikola Storm (uit)/
29 Charita Njengo Mandeng (in)