A.F.C. Tubize

2 - 4

Zon. 29/01/2017 16:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Leburton

Toeschouwers: 2.700
 
Scheidsrechter: Ken Vermeiren

Lijnrechters: Tom Vanpoucke - Philippe Bourbon

Vierde official: Davy Scroyen
 
AFCT deelde klappen uit, de Great Old bleef overeind

35 is hij inmiddels en winnaar van... de Australian Open, Roger Federer en dat in een van de moeilijkste individuele sporten, want 'geen gelijke spelen' reageerde de Zwitser op zijn overwinning! Op zijn vierendertigste is Wim De Decker de jongste coach van de reeks. Ook hij voelt de druk van de indrukwekkende achterban van de Great Old: verliezen of maar gelijkspelen uit den boze. Met een grote dosis flair en dynamisme loodst hij zijn selectie door de lopende campagne. De opdracht tegen AFC Tubize was na de winst van K Lierse SK duidelijk: punten rapen op het moeilijk bespeelbare veld van Leburton. Toeval of niet, maar het terrein zag er van kortbij weer gruwelijk verminkt uit. Bovendien vormde de regenval van de voorbije nacht op de ontdooiende ondergrond een bijkomende handicap voor het vlotte verloop van offensieve daden. De Antwerpcoach stuurde alvast een ongewijzigd elftal tussen de lijnen om de recent gestarte zegereeks te prolongeren en de druk opnieuw bij de achtervolgers te leggen.

Royal Antwerp FC had met Joeri Dequevy de aftrap en enkel dan hijgde het meer dan driekwart gevulde bezoekersvak in diens rug, 2.230 plaatsen groot. De rood-witte fans waren daarmee baas in het luchtruim. De Antwerpspelers van hun kant vonden bij aanvang weliswaar de tackles van de tegenstander op de weg, maar genoten geen steun van scheidsrechter Vermeiren die AFC Tubize vlotweg doorheen de (moeilijke) aanvangsminuten floot. Had Kevin Debaty de zon frontaal in het gezicht, het balbezit leek wel een monopolie van de bezoekers uit Deurne-Noord, al werd de balcirculatie ruim opgehouden door het glibberige speelveld. AFCT-doelman moest ver uit zijn doel om dan al koppende de bal voor Tuur Dierckx weg te halen. Was de eerste corner voor Joeri Dequevy ter linkerzijde, het eerste gevaartje werd aangericht door Zenke die een verre van Betsch voorlangs kopte.

Het protest van het Antwerpse publiek lastens de wedstrijdleiding, was nauwelijks uitgestorven toen een te hoog gericht schot van Betsch toch nog een hoekschop opleverde. Halverwege de eerste speelhelft knikte centrale verdediger Isaac Kone een vrijschop van Tuur Dierckx over de balk van Beunardeau. Even later stuurde Faris Haroun Tuur Dierckx in de loopgraven, maar diens schot belandde pal op de uitlopende AFCT-doelman. De thuisploeg had de verwittiging niet begrepen. Johanna Omolo dropte na fout met gele kaart bovenop voor (Quentin) Laurent, de bal in de buurt van de zestien. Tuur Dierckx knalde in eerste instantie vol op de doelman. Michael Lallemand bewees waarom hij een basisplaats mag opeisen: hij stuurde de rebound droogjes over de doellijn. De R.A.F.C.-afweer trok de buitenspelval breed open. Faris Haroun had daar part noch deel aan, maar besloot een opportuniteit op Beunardeau, die daarmee zijn aarzeling van tevoren rechttrok.

Met een kopbal van rechtsachter Camargo, nog in het vizier zit van de Reviewcommissie, een scrimmage die Diallo in handen van Debaty prikte en een vallende vrijschop van alweer Camargo achter het doel van Kevin Debaty, toonde AFCT veerkracht. Tussendoor nog even een uithaal naast de muit van Joeri Dequevy of AFCT zette de bordjes stomweg in evenwicht. Diallo kwam los in de lengteas en gaf zo'n vijf minuten voor inrukken Kevin Debaty het nakijken. Het was opnieuw aan de bezoekers om de rug te rechten. Nog voor het rustsignaal mochten de Antwerpfans opnieuw juichen. Joren Dom had de inworp. William Owusu Acheampong dwong in combinatie met Michael Lallemand Beunardeau in de fout en Joeri Dequevy vond het hoekje.

"We hadden het voor de rust moeten afmaken", fronste Antwerpcoach Wim De Decker even het voorhoofd tijdens zijn (korte) interventie tijdens de persbabbel. Beide ploegen namen nogal wat risico's en ook de fusieclub uit Waals-Brabant volhardde in die tactiek, ook na de uitsluiting van Zenke, die Joren Dom een klap in het gelaat uitdeelde. De rechtsachter was even aangeslagen, maar kon gelukkig wel vervolgen zonder fysieke schade. Naast de lijn liepen Geoffry Hairemans, Stallone Limbombe en Nico Binst zich dan al warm. AFCT stelde alles in het werk om de achterstand op te halen. Combineren te moeilijk, stuurden de beide centrale verdedigers hun offensieve ploeggenoten van achteruit aan. Camargo nam de stilstaande fases voor zijn rekening. Zo mocht hij na een duidelijke duwfout van Diallo in de rug van Michael Lallemand de vrijschop rechtstreeks door de muur en in de linkerhoek deponeren! William Owusu Acheampong kreeg onmiddellijk de kans om weer op voorsprong te klimmen.

Hij krulde de doelpoging aan de verkeerde kant van de kruising. Even plots als onverwacht sprong het wisselmateriaal in de dans. Zo riep Wim De Decker Johanna Omolo terug en stuurde linkspoot Geoffry Hairemans tussen de lijnen. Ook Régis Brouard, dan nog een gelukkig mens, sprak zijn bank aan. Joeri Dequevy lag opnieuw op vinkenslag. Hij benutte de passing van Michael Lallemand, maar zette naast het doel van Beunardeau. Hoewel de Great Old ruim grip had op de gebeurtenissen, bleef ook de rood-gele afweer baas over de eigen zone. Niet zo (Quentin) Laurent die op de doellijn het schot van Alexander Corryn met de hand afweerde. Tuur Dierckx trapte de elfmeter binnen bereik van Beunardeau, vasthouden kon de doelman het projectiel niet. Tuur Dierckx prikte in de rebound alsnog binnen. R.A.F.C. stond zo opnieuw met een bonus van een doelpunt achter de naam. AFCT zette een wanhoopsoffensief in, maar geraakte nog nauwelijks over de middellijn.

Faris Haroun heerste, al was het wel Stallone Limbombe die de genadeslag voorbereidde. De trukendoos open, zette hij William Owusu Acheampong los en tegen diens gekrulde schot van buiten de rechthoek was Beunardeau niet bestand. De Antwerpfans waren door het dolle heen. Spelers en coach waren graag bereid even in die geest mee te gaan!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/01/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
89 Kevin Debaty
8 Joren Dom
6 Isaac Kone
27 Frédéric Duplus (K)
25 Alexander Corryn
55 Tuur Dierckx - 82' (P)
15 Johanna Omolo
38 Faris Haroun
11 Joeri Dequevy - 44'
21 Michael Lallemand - 27' - 59'
19 William Owusu Acheampong - 92'
 
65' 15 Johanna Omolo (uit)/
19 Geoffry Hairemans (in)
77' 21 Michael Lallemand (uit)/
23 Nico Binst (in)
88' 11 Joeri Dequevy (uit)/
9 Stallone Limbombe (in)
A.F.C. Tubize
1 Quentin Beunardeau
32 André Da Silva Camargo - 61'
8 Clément Fabre
2 Quentin Laurent - 24' - 80'
6 Emeric Dudoit
97 Jae Gun Lee
7 Shean Garlito Y Romo
12 Simon Zenke - 46'
15 Yohan Betsch
9 Mamadou Diallo (K) - 40'
11 Megan Laurent
 
67' 15 Yohan Betsch (uit)/
21 Selim Amallah (in)
67' 11 Megan Laurent (uit)/
10 Mario Babic (in)
83' 7 Shean Garlito Y Romo (uit)/
39 Henri Jordan (in)