R. Union St.-Gilloise

1 - 1

Zat. 04/02/2017 17:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Boudewijnstadion

Toeschouwers: 4.293
 
Scheidsrechter: Christof Virant

Lijnrechters: Florian Lemaire - Pieter Becquet

Vierde official: Denis Vanbecelaere
 
Blunderboek Virant krijgt er opnieuw een hoofdstuk bij!

Eigen bericht - Dag op dag zes maanden geleden, stond er op het einde van de wedstrijd tussen Royale Union SG en Royal Antwerp FC een stand in evenwicht op het imposante scorebord van het Boudewijnstadion. Onderging de selectie met één inkomende transfer tijdens de wintermercato nauwelijks verandering, de aanstelling van hoofdcoach Wim De Decker zorgde ondertussen wel voor een ware metamorfose van het elftal. Doelman Kevin Debaty en William Owusu Acheampong liepen ook vanmiddag in de startersrij. Daartussenin organiseerde Frédéric Duplus nu de verdediging, Johanna Omolo beliep de middenzone, Joeri Dequevy moest voor aanvoer af de linkerflank zorgen. Invaller Björn Vleminckx zorgde begin september voor voorsprong, ook hij was er dit keer helaas niet bij vanwege een blessure.

R.U.S.G. maakte toen in de slotfase gelijk, een behoorlijk resultaat voor beide clubs, maar het moest beter. Wim De Decker zette de selectie op focus met vijf overwinningen op rij en wilde daar maar wat graag samen met de fenomenale achterban nog een zesde zegepraal aan toevoegen. Bleek het nieuwe competitieformat een waar slachtveld voor het trainersgild, niet zo voor Marc Grosjean. De ervaren coach stond opnieuw klaar met de intentie een van zijn ex-clubs punten afhandig te maken.

De thuisploeg zette onmiddellijk in op straffe defensie en maakte dankbaar gebruik van de buitenspelval. William Owusu Acheampong, een dreiging voor het centrale ex-Antwerpduo Martens en Perdichizzi, maar ook het eerste slachtoffer van de regel. Bij de eerste echte doorbraak bediende de spits vanop de achterlijn Tuur Dierckx die meteen het voortouw nam. Helaas voor hem werd het doelpunt niet gevalideerd. R.U.S.G. gered door de vlaggenman. Doelman Saussez hield vervolgens zijn ploeg overeind. William Owusu Acheampong verlengde de vrijschop van Tuur Dierckx. Michael Lallemand zag de thuisdoelman in extremis redding brengen met de hand. De corner leverde niet op, wel integendeel. R.U.S.G. ging met de bal aan de haal over de rechterflank. Alexander Corryn moest met Massengo (foutief?) in de rug een hoekschop toestaan aan specialist Rajsel.

Afgeslagen en diep gestuurd door Faris Haroun, werd Michael Lallemand op zijn beurt afgevlagd. Een verre inworp van Joren Dom werd in een duel in de zestien doorgekopt en William Owusu Acheampong streepte de bal onder doelman Saussez tegen het geel-blauwe net. Feest in het bezoekersvak en de Great Old ging door op het elan. Helaas werd Isaac Kone (ten onrechte?) met Perdichizzi in de buurt in de val gevangen. Tuur Dierckx mocht vervolgens alweer naar de hoekschopvlag. Doelman Saussez overmeesterde het schot van afstand van Joeri Dequevy. Nauwelijks in het gebeuren betrokken, kwam Antwerpdoelman Kevin Debaty enkel in beeld bij een sporadische lokale hoekschop. Royal Antwerp FC had de wedstrijd onder controle. Met de rust bijna in zicht, trok Alexander Corryn op aangeven van Joeri Dequevy op avontuur.

Neergelegd, benutte Johanna Omolo de vrijschop en trof bijna raak. Ook Tuur Dierckx zette zich door, maar sleepte er slechts een hoekschop uit. Michael Lallemand kopte een voorzet van Joeri Dequevy over het dwarshout.

Royal Antwerp tilde de voorsprong met gemak over de kampwissel, maar de marge was nog niet breed (genoeg). Het was evenwel Joeri Dequevy om doelman Saussez als eerste in actie te zetten. Tuur Dierckx stuurde de rebound met links over het doel. Aan de overkant spande de rood-witte afweer nu de val om Aoulad af te vangen. Isaac Kone kon nog net een strakke flankvoorzet van Mpati in hoekschop koppen. Nog tijdens hun opwarmbeurt zagen Geoffry Hairemans, Stallone Limbombe en Stephen Buyl hoe Alouad over links aan de haal ging. De voorzet kwam bijna perfect voor de rechter van Rajsel die via de arm van Kevin Debaty raak trof. De sfeergroep van de thuisploeg nam het geluid even over, maar hield de adem in wanneer William Owusu Acheampong een voorzet van Joren Dom net buiten het kader plaatste.

Even later werd de spits na een redelijk onschuldig duel als eerste Antwerpspeler geboekt door Virant. Net voor het half uur en met de gelijke stand op het bord werd Joeri Dequevy teruggeroepen ten voordele van Stephen Buyl. Een voorbeeld dat onmiddellijk gevolgd werd door een wissel bij de thuisploeg. Royal Antwerp FC leek alsnog de winning-goal te ambiëren, maar liet ruimte in de rug. Zo kon R.U.S.G. wellustig counteren. Rajsel had de doodsteek aan de voet, maar faalde oog in oog met Kevin Debaty. Een akkefietje tussen Kevin Debaty en Rajsel in blessuretijd eindigde nog bijna op de stip, al stak een attente assistent daar gepast zijn vlag voor. De uitsluiting van Kevin Debaty was daarmee niet voorkomen, maar een schromelijke onrechtvaardigheid vanwege de wedstrijdleiding voorkomen. Het blunderboek van Virant ten koste van R.A.F.C. werd alweer een hoofdstuk langer...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/02/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
89 Kevin Debaty - 90'
8 Joren Dom - 86'
6 Isaac Kone
27 Frédéric Duplus (K)
25 Alexander Corryn
40 Tuur Dierckx
15 Johanna Omolo
38 Faris Haroun
11 Joeri Dequevy
19 William Owusu Acheampong - 16' - 71'
21 Michael Lallemand
 
75' 11 Joeri Dequevy (uit)/
40 Stephen Buyl (in)
89' 21 Michael Lallemand (uit)/
23 Nico Binst (in)
90' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
30 Antonijo Jezina (in)
R. Union St.-Gilloise
26 Adrien Saussez
7 Tracy Mpati - 53'
21 Gertjan Martens
2 Pietro Perdichizzi
11 Geoffrey Cabeke - 48'
20 Yanick Aguemon
23 Jordan Massengo
16 Charles Morren (K) - 39'
10 Augusto Alves Da Silva Neto
32 Nicolas Rajsel - 65' - 90'
91 Mohamed Youssef Aoulad - 70'
 
75' 91 Mohamed Youssef Aoulad (uit)/
96 Matthias Fixelles (in)