R. Antwerp F.C.

0 - 2

Zat. 11/02/2017 20:30 u.

K. Lierse S.K.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.795
 
Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters: Laurent Conotte - Koen Thys

Vierde official: Bert Put
 
Lierse spitsen zetten Wim De Decker een hak

K Lierse SK heeft met het geluk van de potentiële kampioen gewonnen op de Bosuil. Net als in de heenwedstrijd scoorde de tegenstander heel vroeg in de partij. Dit keer hadden ze daarvoor geen own-doelpunt nodig. Neen, zwevende spits Aurélien haalde vanop afstand uit en richtte zijn raket in de kruising van Kevin Debaty. A one in a lifetime achievement. Geel-zwart kon zo opnieuw achteruitleunen en de bal overdragen aan de elf van Wim De Decker. De Antwerpcoach behield ook na het puntenverlies het volle vertrouwen in zijn basiself. Enkel op de bank, moest Dimitri Daeseleire plaats maken voor Fabien Camus die na zijn degelijke prestatie in de oefenwedstrijd tegen KV Mechelen samen met Antonijo Jezina, Maxime Biset, Stallone Limbombe, Geoffry Hairemans, Nico Binst en Stephen Buyl toekeek vanuit de dug-out.

De Antwerp Football Club wachtte samen met Antwerp Tennis Club en de Antwerp Hockey Club provinciegenoot K Lierse SK op voor wat vooraf heette de belangrijkste wedstrijd van het seizoen te zullen zijn. Mits winst, zette een van beide traditieclubs een flinke stap in de richting van dat tweede zo fel begeerde en nagejaagde eindrondeticket. Die onverwachte bom van Joachim verteerd, gingen de uitverkochte thuistribunes opnieuw voluit achter de ploeg staan. Royal Antwerp FC greep de macht over de wedstrijd, helaas zonder een overdaad gevaar te kunnen creëren. De Great Old kon middels Tuur Dierckx en Joeri Dequevy wel aanspraak maken op een hele reeks hoekschoppen. Doelman Vanhamel was ruim voldoende om het gevaar in en rond de eigen zestien te smoren. Er waren die kansjes. Tuur Dierckx kwam er rond het kwartier wel heel dicht bij, maar zijn doelpoging schroeide de bovenkant van de dwarsbalk.

Meer dan een verre bal naast van Frans na de eerste bezoekende hoekschop zette K Lierse SK er buiten het doelpunt niet tegenover. Frédéric Duplus kopte de zoveelste corner van Tuur Dierckx over doel. Even later stuurde Johanna Omolo de rebound na doelpoging van Tuur Dierckx net naar de verkeerde kant van de doelpaal. Het zat de elf van Wim De Decker echt niet mee als K Lierse op ontsnapping van De Belder net na het half uur tegen een dubbele achterstand aankeek. Nog was de aanvalsdrift van de Bosuilen niet getemperd. Echt gevaarlijk leek het allemaal niet, maar als doelman Vanhamel zich vergreep aan Michael Lallemand ging de bal logischerwijs op de stip. De bal binnen bereik van de doelman en de unieke kans ging verloren voor Tuur Dierckx en de reusachtig grote rood-witte achterban.

Doorkruiste het vroege doelpunt het tactische plannetje van Antwerpcoach Wim De Decker, de vroege vervanging van Joeri Dequevy vanwege blessure, paste allicht ook niet in het vooraf bedachte scenario. Zo werd verdedigende rots in de branding Johanna Omolo bij de kampwissel ingeruild tegen Geoffry Hairemans. Rood-wit bepaalde ook na de rust tijdelijk de richting van de wedstrijd, al moest Alexander Corryn wel een counter over zijn flank afblokken ten koste van een (goedkope) gele prent. Ook William Owusu Acheampong werd later nog onbegrijpelijk opgeschreven terwijl de Lierse doelman een strafschop veroorzaakte zonder waarschuwing! Stallone Limbombe spurtte zijn directe opponent Vinck tureluurs. Aan de overkant mocht Geoffry Hairemans voor zijn eerste van een stevige reeks hoekschoppen naar de cornervlag. De bal belandde op de vuist van Vanhamel. De rebound van Stallone Limbombe werd afgeblokt in de Lierse rechthoek.

Faris Haroun kon op zijn beurt zijn doelpoging niet kaderen. Stallone Limbombe kwam op aangeven van Faris Haroun los, maar hij stuurde zijn schot voorlangs. Er viel ondertussen enige irritatie te noteren op de roemruchte tribune 2. Het aantal rood-witte corners was overigens nog nauwelijks bij te houden, maar de geel-zwarte verdediging gaf geen krimp. Ook de inbreng van Fabien Camus kon niet meer zorgen voor een kantelmoment. De bezoekende organisatie hield relatief gemakkelijk stand en kon met enkele snelle en gerichte uitbraken vanop de flank wel voor enige opluchting, niet voor een verdere standswijziging zorgen. Antwerpcoach Wim De Decker feliciteerde zijn opponent en kon niet anders dan vaststellen dat het a hell of a job wordt voor de rood-witten om alsnog dat fel begeerde en nagejaagde eindrondeticket vast te grijpen... De eerste nederlaag onder Wim De Decker kwam jammer genoeg bijzonder ongelegen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/02/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
89 Kevin Debaty
8 Joren Dom
6 Isaac Kone
27 Frédéric Duplus (K)
25 Alexander Corryn - 50'
55 Tuur Dierckx
15 Johanna Omolo
38 Faris Haroun
11 Joeri Dequevy
19 William Owusu Acheampong - 89'
21 Michael Lallemand
 
35' 11 Joeri Dequevy (uit)/
9 Stallone Limbombe (in)
46' 15 Johanna Omolo (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
73' 6 Isaac Kone (uit)/
10 Fabien Camus (in)
K. Lierse S.K.
31 Mike Vanhamel
2 Jonas Vinck
4 Frederik Frans
17 Koen Weuts
14 Yakubu Issahaku - 60'
11 Manuel Benson
18 Thomas Wils
24 Boubacar Diarra
7 Ayub Masika
9 Dylan De Belder - 33'
22 Aurélien Joachim - 3'
 
60' 11 Manuel Benson (uit)/
21 Sabir Bougrine (in)
73' 7 Ayub Masika (uit)/
20 Charles Ankomah (in)
81' 22 Aurélien Joachim (uit)/
77 Mohamed Elgabas (in)