K.S.V. Roeselare

1 - 2

Zat. 18/02/2017 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Schiervelde

Toeschouwers: 4.766
 
Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters: Florian Lemaire - Ruben Wyns

Vierde official: Maxime Smeets
 
Bom van Johanna Omolo beslist billenknijper

Het nieuwe competitieformat van 1B groeit stilaan naar een apotheose. Wie van de drie neemt deel aan de playoffs voor promotie naar de Jupiler Pro League? K Lierse SK? Royal Antwerp FC? Of toch nog KSV Roeselare als winnaar van beide periodekampioenschappen? De Pallieters zagen zich de eerste periode door de neus geboord door laagvlieger Lommel United. KSV Roeselare mag zichzelf op de borst kloppen, want winnaar van die eerste halve competitie. Royal Antwerp FC trad onder leiding van Wim De Decker uit de schaduw van de twee smaakmakers uit de reeks. Tot voor vorige speeldag leek dat ticket de Great Old toe te lachen. De nederlaag in de eigen Bosuil tegen K Lierse SK kwam oerendhard aan, maar de supporters vonden wel gretig de weg naar Schiervelde, ondanks de verplichte combiticketregeling met verplicht busvervoer. Ook coach Wim De Decker en zijn trainersstaf behielden na die misstap het vertrouwen in de basiself voor de ongewoon spannende confrontatie met... KSV Roeselare.

De thuisploeg, uitgeteld voor de tweede periode na verlies tegen AFC Tubize, wil met vertrouwen naar de eindronde en heeft met o.a. Baptiste Schmisser en Mathieu Cornet daarvoor twee ex-Antwerpspelers (onder dreiging) in de rangen. Joeri Dequevy, ooit aan de slag in het zwart-wit van de West-Vlamingen, geblesseerd als hij is, moest zich tevreden stellen met de rol van supporter. Stephen Buyl kwam zo de basisrij ingelopen, Mamoutou N'Diaye kreeg een zitje in de dug-out. Lang moest de Malinese international zijn ongeduld niet verbijten. Nog tijdens de eerste periode werd hij opgevorderd voor actieve dienst, na het uitvallen van Faris Haroun. Een definitief verdict is er nog niet. De sterkhouder hoopt zelf op een snel herstel. De sportieve aftrap was alvast rood-wit ten deel gevallen. Dat hinderde thuisploeg KSVR niet om al vrij snel in de aanval te trekken. De rood-witte afweer zag zich verplicht heel snel twee opeenvolgende hoekschoppen toe te staan. Binnen de navolgende minuten zetten de elf die statistieken alvast in evenwicht.

Twee keer bleef de lokale afweer baas over het door Tuur Dierckx verstuurde projectiel. Best kans in die periode was voor Sawaneh, die onbeholpen buiten het kader van Kevin Debaty plaatste. Johanna Omolo oefende zijn trap, maar ook hij vond de doelmond niet. Het aantal doelpogingen niet geweldig groot, was de amusementswaarde voor beide fangroepen groot tot... een deel van het stadion plots in stilte werd gedompeld. Joren Dom vond achterom ruimte bij Kevin Debaty. Faris Haroun aangespeeld door de Antwerpdoelman, trof in rechte lijn William Owusu Acheampong die in een beweging de zwart-witte zestien voelde om er Stephen Buyl te zien scoren! Schwalbe is ook een overtreding. De wedstrijdleiding laat Sawaneh en Schiervelde in hun wijsheid, ook al rolde er weinig fraaie woordenschat uit de lokale kelen. Kevin Debaty hoefde zich nauwelijks te strekken om een flankvoorzet van linksachter Kis te overmeesteren, zo zwak was in feite de reactie van de thuisploeg op de achterstand.

Het uitvallen van Faris Haroun zorgde voor enige ongerustheid bij de rood-witte achterban. Mamoutou N'Diaye acclimatiseerde snel, vond vlug zijn ritme en voerde zijn opdrachten nauwgezet uit. Johanna Omolo probeerde vanuit alle kanten, maar zijn poging zoefde ook dit keer naast. Nog een keer kwam KSVR dreigen. Kehli kwam los van zijn directe opponenten, maar kruiste over de kruising.

De rood-witte voorsprong ging zodoende mee de kleedkamer in, maar werd onmiddellijk na de kampwissel ongedaan gemaakt. Een doelworsteling trof de vuist van doelman Kevin Debaty, vervolgens mocht Sawaneh aanleggen op de rebound en hij haalde de achterstand op. Een tijdelijke setback of het begin van het einde van de rood-witte aspiraties? De elf van De Decker, met Geoffry Hairemans als extra pion in de middenzone, trokken onmiddellijk weer in het offensief. Het leverde al vlug een nieuwe hoekschop op voor Tuur Dierckx. Johanna Omolo kopte over doel. Stephen Buyl kon vervolgens doelman Biebauw aan het werk zetten, de poging in de korte hoek. Ex-Antwerpspeler Schmisser stond al met een gele prent achter de naam na een aanvaring met ex-collega William Owusu Acheampong tijdens de eerste speelhelft. Hij hield de Antwerpaanvaller ongeoorloofd op en werd prompt weggestuurd. Het zette kwaad bloed bij de lokale aanhang.

Coach Mercier ging tijdens de persbabbel nog een stapje verder in zijn oordeel. William Owusu Acheampong eiste zelf de vrijschop tegen zijn ex-club op, maar prikte links naast de paal. Beide coaches waren inmiddels ook bezig hun bank te valoriseren. Zo kwamen snelle Jakolis ter linkerzijde en Bochet ter rechterzijde een rol opeisen. In de slotfase was er ook nog een rolletje weggelegd voor Cornet, ook al ex-R.A.F.C. Geen spoor van onrust bij de rood-witten. Geheel onverwacht werd Johanna Omolo in stelling gebracht en de Keniaanse international tekende voor een zeldzaam mooie uithaal. Biebauw had geen verhaal. Zijn ploeg werd in de slotfase helemaal in de verdrukking gespeeld. Nauwelijks nog zichtbaar vanwege vallende mist, maar Nico Binst was wel nadrukkelijk aanwezig. Hij verzilverde de opgelegde kansen evenwel niet. Zo bleef het spannend tot het allerlaatste fluitsignaal, na dikke vijf minuten overtijd. De bom van Omolo haalde K Lierse SK niet van de leidersplaats, maar overschot heeft geel-zwart nauwelijks!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/02/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
89 Kevin Debaty
8 Joren Dom
6 Isaac Kone
27 Frédéric Duplus (K)
25 Alexander Corryn - 22'
55 Tuur Dierckx
15 Johanna Omolo - 79'
38 Faris Haroun
40 Stephen Buyl - 26'
21 Michael Lallemand
19 William Owusu Acheampong
 
39' 38 Faris Haroun (uit)/
17 Mamoutou N'Diaye (in)
46' 21 Michael Lallemand (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
79' 55 Tuur Dierckx (uit)/
23 Nico Binst (in)
K.S.V. Roeselare
1 Wouter Biebauw
2 Martijn Monteyne
5 Baptiste Schmisser - 43' - 62'
14 Nermin Zolotic
27 Francois Kompany
3 Kevin Kis
9 Raphael Lecomte (K)
10 Samy Kehli
17 Gregory Grisez
7 Davy Brouwers
12 Ebrahima Ibou Sawaneh - 48'
 
70' 17 Gregory Grisez (uit)/
4 Marin Jakolis (in)
79' 12 Ebrahima Ibou Sawaneh (uit)/
24 Mathieu Cornet (in)
81' 7 Davy Brouwers (uit)/
26 Lilian Bochet (in)