R. Antwerp F.C.

5 - 0

Woe. 27/07/2016 19:30 u.

K. Berchem Sport

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.500
 
Scheidsrechter: Christof Virant

Lijnrechters: Raf Eerdekens - Robin Caelen
 
Great Old ruim te sterk voor manmoedig KBS

Eigen bericht - Bezoekend hoofdcoach Jonas De Roeck kent het huis en koos ervoor om er zijn oefencampagne te openen. De Berchemboys hadden weliswaar een karrevracht aan kilometers in de benen, opgelopen op oefenkamp in Leende, tegen een gerodeerd Royal Antwerp FC en op de nieuwe grasmat van de Bosuil had geel-zwart het dit keer bijzonder lastig, zo wist Antwerpopgeleide Alejandro Castro Suarez na afloop. De opener sneed ze in het vertrouwen en wat volgde was gaten dichtlopen en heel af en toe richting Nicaise Kudimbana. In het rood-witte doel wisselen, in afwezigheid van onlangs geopereerde Jordy Huysmans, de beide ballenpakkers mekaar af. Voor het overige koos Antwerpcoach Vanderbiest voor vaste waarden, al was Jordan Remacle op rechtsachter toch een verrassing van formaat. De rechtspoot zette samen met Geoffry Hairemans van heel diep op het veld de lijntjes uit vooral als foerier van Stallone Limbombe die over rechts een doorlopende dreiging vormde en nauwelijks af te stoppen was.

Het was overigens de sneltrein die de voorbereiding op het vroege doelpunt voor zijn rekening nam. Assist in de box, William Owusu Acheampong liet slim lopen en na amper drie minuten liftte Joeri Dequevy de bal over doelman Ledent. De tweelingbroers Geoffry en Dimitri Hairemans bleven de navolgende minuten uit mekaars buurt, al zouden ze later in de partij mekaar een paar keer voor de voeten lopen. Het was in hoofdzaak Geoffry die in de beginperiode dicteerde. Dimitri zou zich laten gelden met vrijschoppen. Zo kon KBS-verdediger Mauro gevaarlijk met het hoofd uithalen. Ook de paal moest een keertje redding brengen op kopslag van de centrale verdediger. Het merendeel der mogelijkheden kleurde nochtans rood-wit, al was het lang wachten op doelpunten. Kansen weliswaar voor William Owusu Acheampong en Joeri Dequevy, maar de verdubbeling kwam er vanop de stip.

Joeri Dequevy plaatste vlijmscherp tussen de palen nadat William Owusu Acheampong bijzonder hardhandig was neergehaald door Ledent. Onder andere omstandigheden is dat inpakken en wegwezen voor de (geel-zwarte) doelman. Nog voor de rust stond ook gelegenheidsrechtsachter Jordan Remacle aan de stip om KBS nog een derde oplawaai te verkopen, nadat Stallone Limbombe tijdens zijn rush richting doel foutief werd afgestopt.

Het verschil tussen beide Antwerpse clubs was daarmee gemaakt. Na de pauze kregen zowat alle invallers in mindere of meerdere mate speelgelegenheid. Zo mocht debutant Alexander Corryn de juichende Bosuil een eerste keer van tussen lijnen meemaken. Net als in de eerste periode, zat het venijn 'm in de slotfase en kreeg KBS in weinige minuten tijd nog een half korfje vol. Zo kopte Stephen Buyl een alleraardigste voorzet van Jordan Remacle (in de tweede speelhelft met Joren Dom achter zich op de rechterflank) overhoeks binnen. Net voor het slotdeuntje van een behoorlijk leidende Davy Scroyen bricoleerde de Great Old nog een laatste doelpunt in mekaar. Jordan Remacle toverde op de achterlijn, Johanna Omolo vond via Alexander Corryn, Mathieu Cornet en die strafte aan de tweede paal de bezoekende vermoeidheid een laatste keer af. De Great Old bleek ruim te sterk voor een manmoedig KBS.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/07/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
7 Jordan Remacle - 44' (P)
17 Mamoutou N'Diaye
20 Geoffry Hairemans
25 Tuur Dierckx
9 Stallone Limbombe
11 Joeri Dequevy - 3' - 43' (P)
18 William Owusu Acheampong
 
46' 17 Mamoutou N'Diaye (uit)/
15 Johanna Omolo (in)
46' 18 William Owusu Acheampong (uit)/
24 Mathieu Cornet (in) - 89'
46' 25 Tuur Dierckx (uit)/
8 Joren Dom (in)
60' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
22 Alexander Corryn (in)
60' 11 Joeri Dequevy (uit)/
40 Stephen Buyl (in) - 83'
75' 9 Stallone Limbombe (uit)/
21 Michael Lallemand (in)
75' 3 Maxime Biset (uit)/
6 Baptiste Schmisser (in)
K. Berchem Sport
30 Frédéric Ledent - 44'
6 Boris Kamneng
22 Alejandro Castro Suarez
23 Roy Mauro
27 Light Nwokoro
8 Jaar Absisan
19 Thomas Van de Velde
14 Tim Verstraeten (K)
10 Dimitri Hairemans
11 Leandro Zorbo
7 Jelle van Kruijssen
 
60' 11 Leandro Zorbo (uit)/
24 Giorgi Faes (in)
60' 10 Dimitri Hairemans (uit)/
17 Dylan Audenaert (in)
60' 14 Tim Verstraeten (uit)/
9 Florian Russo (in)
75' 6 Boris Kamneng (uit)/
15 invaller 15 (in)
75' 7 Jelle van Kruijssen (uit)/
2 invaller 2 (in)
81' 27 Light Nwokoro (uit)/
16 Laurens Debruyn (in)