R. Antwerp F.C.

3 - 1

Zat. 30/07/2016 19:30 u.

K.F.C. Dessel Sport

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Marnic Claes

Lijnrechters: Kristof Meers - Yves Kenens
 
Great Old goed bij schot tijdens laatste voorbereidingswedstrijd

Eigen bericht - Met KFC Dessel Sport kwam een ambitieuze club uit de eerste amateurliga naar de Bosuil voor de laatste oefenpartij van de zomervoorbereiding van Fred Vanderbiest en zijn nieuwgevormde groep. Viel KBS helaas wat licht uit als toetssteen, de groenwitten uit Graspop-gemeente Dessel waren een meer dan degelijk sparring-partner. Het mag geen verbazing wekken als trainer Patrick Witters en zijn ervaren selectie hoge ogen zullen gooien in de nieuwgevormde reeks. Van de nieuwe sportieve patron van de Bosuil werd verwacht dat hij deze avond zou uitpakken met zijn basiselftal, maar niets lijkt minder waar. De keuze voor het sterk-defensief georiŽnteerd systeem met Johanna Omolo en Mamoutou N'Diaye was een verrassing voor bijna alle aanwezigen. Die samenstelling werd na de rust dan weer omgebouwd met de inbreng van Geoffry Hairemans. Ook achteraan blijven nog verschillende mogelijkheden over. Rest de vraag of nu volledig herstelde Michael Lallemand de foerier in de vijandelijke zestien wordt. Of grijpt de technische staf terug naar winteraankoop Mathieu Cornet of nog laatingevallen William Owusu in een tweemansvoorhoede?

Vele vragen die de rood-witte technische staf in de aanloop naar de eerste opdracht in Brugge tegen de plaatselijke Groenzwarte Vereniging. KFC Dessel Sport presenteerde zich in hun traditionele groen-witte uitrusting, met iets meer nadruk op wit. De bezoekers hadden meteen de aftrap, maar de eerste hoekschop viel Jordan Remacle voor de rechtervoet. De kopbal van Maxime Biset werd ternauwernood afgeweerd in een nieuwe corner. Jordan Remacle met bekwame spoed naar de overkant, maar dit keer bleef de bezoekende verdediging baas. Janssens was de eerste bezoeker om in de vlucht meer dan een zucht wind over het doel van Nicaise Kubimbana te blazen. Dat ging stukken beter aan de overkant. Snelle balcirculatie met Joren Dom, Maxime Biset, Steve Colpaert, Johanna Omolo en Jannes Vansteenkiste ging aan het spurten. De voorzet kwam perfect bij Michael Lallemand die de netten bol zette. Brede smile op het gezicht van de schutter na een wekenlang gevecht tegen een hardnekkige blessure aan de knie! Jordan Remacle zag zijn volgende corner op de vuisten van Kustermans belanden.

Bij een volgende gelegenheid richtte Mamoutou N'Diaye zijn kopbal te hoog. Jordan Remacle pikte balverlies bij KFC op, bediende Stephen Buyl, maar diens uithaal was te hoog gericht. Halverwege de eerste speelhelft moest Nicaise Kudimbana zich reppen om een loeier van Debauve in twee keren onschadelijk te maken. Plots stond KFC geheel terecht na handspel van Maxime Biset achter de stip. De stand stond opnieuw in evenwicht. De Great Old moest nu naar adem happen, al bleef de defensieve organisatie wel gesloten. De rood-witte tegenprikken werden steevast afgevlagd, al had Baeten een bijzonder zware tackle met geel bovenop nodig om Jannes Vansteenkiste af te stoppen. Een keer nog leek R.A.F.C. alsnog met voorsprong de rust in te gaan, maar Michael Lallemand of was het in de verwarring toch Stephen Buyl, buffelde uitvallend voorlangs.

R.A.F.C. wisselde onmiddellijk na de kampwissel op vier posities, claimde opnieuw balbezit, maar de eerste (kopbal)kans was voor Janssens. Vrijgespeeld in de zestien door Geoffry Hairemans, knalde Stallone Limbombe vol op doelman Kustermans die in twee beurten redding bracht. Een uiterst lichte overtreding in de cirkel kwam Maxime Biset op geel te staan. De vrijschop eindigde via linksachter Ofori over het doel van Nicaise Kudimbana. Zijn collega werd na een hele snelle rood-witte combinatie met o.a. Joeri Dequevy een tweede keer geklopt met een heel fraai doelpunt van Stephen Buyl. KFC antwoordde met een stevige prik langs Smet, maar kon in de middenzone nog nauwelijks een vuist maken tegen het duo Geoffry Hairemans en Mamoutou N'Diaye. Met nog een half uur te lopen, kwam (een geprikkelde) Tuur Dierckx, Stallone Limbombe vervangen en hij liet meteen van zijn praten. Mathieu Cornet kopte de voorzet aan de eerste paal over het doel van Kustermans. Ondanks het vrij offensieve engagement van de bezoekers, beleefde de Antwerpdoelman een vrij rustige avond.

Toch moest hij nog een keer stevig redden op een verrassende uithaal van Njengo Mandene, die eerder al vanop de stip had gescoord voor zijn kleuren. De dubbele corner leverde niets op. Halverwege de tweede periode mocht ook Joeri Dequevy aanleggen vanop elfmeter na een foeilelijke haakfout op Joren Dom die recupereerde na een onbestraft handspel in de zestien. Een streep in de linkerhoek en de eindstand stond meteen de eindstand op het bord. Bezoekend coach Witters stuurde nog verse krachten tussen de lijnen, maar het was de Great Old die in de slotfase middels William Owusu Acheampong en een vrijschop van Geoffry Hairemans op Kustermans nog dichtbij een vierde treffer kwam... De Great Old was goed bij schot tijdens de generale repetitie voor het openingsweekeinde van de campagne 2015-2016. Fingers crossed!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/07/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset - 51'
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
7 Jordan Remacle
15 Johanna Omolo
17 Mamoutou N'Diaye
40 Stephen Buyl - 53'
9 Stallone Limbombe
21 Michael Lallemand - 8'
 
46' 4 Steve Colpaert (uit)/
6 Baptiste Schmisser (in)
46' 15 Johanna Omolo (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
46' 21 Michael Lallemand (uit)/
24 Mathieu Cornet (in)
46' 7 Jordan Remacle (uit)/
11 Joeri Dequevy (in) - 67'
61' 9 Stallone Limbombe (uit)/
25 Tuur Dierckx (in)
83' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
22 Alexander Corryn (in)
83' 40 Stephen Buyl (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
K.F.C. Dessel Sport
1 Wim Kustermans
24 Mike Smet
18 Kurt Remen
7 Wouter Vosters (K) - 88'
29 Willem Ofori
11 Kevin Janssens
16 Ken Debauve
18 Kurt Remen
8 William Baeten - 34'
6 Jari Breugelmans
6 Leo Nsengo Mandene - 24' (P)
 
66' 29 Willem Ofori (uit)/
5 Nicolas Gerits (in)
66' 17 Dean Boiten (uit)/
9 Ratco Vansimpsen (in)
76' 18 Kurt Remen (uit)/
3 Timothy Dreesen (in)
76' 8 William Baeten (uit)/
25 Ruben Tilburgs (in)