R. Antwerp F.C.

0 - 2

Woe. 21/09/2016 20:30 u.

Beker van België 1/32 finale

K.V. Oostende

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6.161
 
Scheidsrechter: Sébastien Delferière

Lijnrechters: Yves De Neve - Stijn Hutsebaut
 
Zonder schaamrood op de wangen...

Eigen bericht - Waren ze vorig seizoen al massaal afgezakt naar het toenmalige Albertparkstadion, de Antwerpsupporters gaven dit keer en masse present in het Bosuilstadion voor de komst van Coucke & co. De technische staf had de spelersgroep met de grootste zorg voorbereid, maar twee jaar op rij stunten tegen een topklasser met Europese ambities? Het is weinige clubs gegeven. Bovendien moest Antwerpcoach Fred Vanderbiest schuiven met de pionnen vanwege de onbeschikbaarheid van kapitein Steve Colpaert. Hij vervoegde uit voorzorg de al overvolle blessureboeg. Zo kwam Alexander Corryn tegenvoets op rechtsachter en schoof Frédéric Duplus twee plaatsjes op ter linkerzijde. Maxime Biset, die de aanvoerdersband al een keertje omarmde tijdens de voorbereiding, nam samen met Michiel Jonckheere de honneurs waar in de middencirkel. De beide nummers vijfenvijftig ontliepen mekaar weinig bij het wedstrijdbegin.

De Great Old had de aftrap en pikte wat graag meteen het balbezit op. Proto had niet eenmaal de bal beroerd of de buffelkopbal van Jordan Remacle spatte op de dwarsligger uit elkaar. Pech voor de Great Old bij de afwerking verstoorde het lokale vertrouwen nauwelijks. In de achtergrond probeerde de bezoekende clan zich te roeren, maar had geen partij aan het fanatieke rood-witte volume. KVO kon middels centrale middenvelder Vandendriessche een eerste keer Antwerpdoelman Nicaise Kudimbana bedreigen. Als slot van een snelle omschakeling met Jannes Vansteenkiste, Geoffry Hairemans en Tuur Dierckx als acteurs, kopte Björn Vleminckx vervaarlijk richting bezoekend doelman Proto, die zijn verleden bij de stadsgenoot bij elke baltoets hoorde opveren. Echt leuk was dat niet, maar die eerste echte kans die via de magistrale voet van Berrier in de kruising belandde was dat wel. Ging het schot van Fabien Camus nogal ongelukkig naast, Nicaise Kudimbana had de vuisten nodig om Canesin het scoren te beletten.

Nauwelijks aangeslagen, bleef de Great Old op uitzondering van de efficiëntie voor doel, zeker de evenknie van de bezoekers. Fred Vanderbiest had een plan met William Owusu Acheampong en Michael Lallemand, die allebei aan de opwarming naast de zijlijn begonnen. In de slotfase van de eerste periode had de bal op de stip gekund na handspel in de bezoekende zestien, maar de Antwerpspelers moesten zich tevreden stellen met een hoekschop en achterstand bij het rustsignaal!

Met frisse moed en Stephen Buyl in de plaats van Alexander Corryn in de ploeg, wilde rood-wit met een geheel nieuwe rechterflank al vlug een koekenbak uitdelen. Nieuwe rechtsachter Jordan Remacle bereikte Björn Vleminckx die in de draai naast kopte. KVO-spits Musona zette de voorzet van Vandendriessche ook al ver buiten het kader. De intensiteit en het tempo van de partij hoog, bleven de beide verdedigingen nochtans baas over het gebeuren. Ook de herschikte rood-witte verdediging zonder aanvoerder Colpaert trok aardig haar streng met een opvallend gretige Maxime Biset en rustbrenger Frédéric Duplus. In zijn 'jeugdige' overmoed als verdediger liet Jordan Remacle zich een halve keer rollen door El Ghanassy. Schade liep de Great Old pas op als de bezoekers precies in de achttiende minuut opnieuw mochten aanleggen. Nicaise Kudimbana weerde in eerste instantie de pegel van Berrier af, maar tegen de 'knowledge' van opponent Musona was hij machteloos. R.A.F.C. reageerde met schicht van verse kracht Stallone Limbombe rakelings naast het doel van Proto.

De snelheidsduivel zorgde niet alleen voor toenemende onrust in het bezoekersvak, rechtstreekse tegenstander Antunes greep naar onsportieve middelen en liep tegen de gele kaart aan. Royal Antwerp FC ging het laatste kwartier in met een straffe kopslag van Björn Vleminckx, maar je zag zo de verkramping en vermoeidheid toenemen. KVO hield de tegenstander op routine op afstand. William Owusu Acheampong kwam nog heel dicht bij de eerredder die zijn ploeg, zijn coaches en fans hadden verdiend, maar het wilde net niet lukken. Zo eindigt het rood-witte bekeravontuur een ronde vroeger, maar net als vorig seizoen zonder het schaamrood op de wangen...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/09/2016)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
25 Alexander Corryn
3 Maxime Biset (K)
27 Frédéric Duplus
5 Jannes Vansteenkiste
7 Jordan Remacle
15 Johanna Omolo
20 Geoffry Hairemans
40 Tuur Dierckx
10 Fabien Camus
18 Björn Vleminckx - 45'
 
46' 25 Alexander Corryn (uit)/
40 Stephen Buyl (in)
70' 15 Johanna Omolo (uit)/
9 Stallone Limbombe (in)
77' 40 Tuur Dierckx (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
K.V. Oostende
1 Silvio Proto
77 Adam Marusic - 10'
31 Bruno Godeau
33 Zarko Tomasevic
4 Fabien Antunes - 73'
10 Franck Berrier - 18'
20 Michiel Jonckheere
26 Kevin Vandendriessche
8 Yassine El Ghanassy
55 Fernando Matos Canesin
11 Knowledge Musona - 63'
 
68' 11 Knowledge Musona (uit)/
14 Niklas Pedersen (in)
80' 8 Yassine El Ghanassy (uit)/
22 Ibrahima Sory Conte (in)
82' 4 Fabien Antunes (uit)/
44 Antonio Milic (in)