R. Antwerp F.C.

3 - 1

Zon. 05/03/2017 14:30 u.

K.S.V. Roeselare

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.247
 
Scheidsrechter: Ken Vermeiren

Lijnrechters: Koen Thys - Michael Geerolf

Vierde official: Denis Vanbecelaere
 
Hard labeur beloond, met dank aan Kevin Debaty

Eigen bericht - De sympathiebetuigingen voor K Lierse SK en de zware kritiek in de media op het format ten spijt, stonden deze zondag de twee eindrondekandidaten op de volgepakte Bosuil en onder een striemende regen klaar voor de eerste van twee kampioenswedstrijden. De Great Old en haar (super)jonge coach hadden afspraak met de geschiedenis zoals er in het bijna honderdveertigjarige bestaan een (klein) aantal zijn geweest. KSV Roeselare werd verrassend eerste periodewinnaar en mocht zich buitenshuis melden voor de eerste opdracht. Geen verrassingen in de selectie van de West-Vlamingen die met een bijna-doorslag van de verliezende ploeg van twee weken geleden aan de aftrap stonden. Gevraagd naar zijn opties, oordeelde Antwerpcoach Wim De Decker afgelopen vrijdag tijdens de voorbeschouwing Björn Vleminckx noch Faris Haroun voldoende hersteld voor een basisplaats. Toch stond laatstgenoemde in de startersrij.

De 'witte van Puurs' kreeg een zitje in de dug-out naast Antonijo Jezina, Maxime Biset, Stallone Limbombe, Mamoutou N'Diaye en Stephen Buyl. Aanvallers Nico Binst en Michael Lallemand moesten hun stress verbijten op de AVT-tribune.

Eric Van Looy en Tom Waes mochten als eersten de bal in beweging brengen. Het was vervolgens aan KSV om de bal vlug in te leveren aan de rood-witten. Bezoekend doelman Biebauw moest al onmiddellijk handelend optreden om een doorsteekbal van Faris Haroun te onderscheppen voor Geoffry Hairemans er wat gevaarlijks mee kon uitrichten. Ook op het schot van Joeri Dequevy moest de zwart-witte afweer handelend optreden, al volgde er geen logische hoekschop. Fel Antwerps protest. De bezoekende doelman deed langzaamaan bij de herneming en werd voor het eerst bedolven onder een immens fluitconcert vanwege de rood-witte tribunes. Bijna tien minuten ver en KSV ging via Sawaneh pas voor het eerst echt over de middellijn. Kevin Debaty had even balcontact. Vertrokken bij aanvoerder Frédéric Duplus, ging het over links via Alexander Corryn en Joeri Dequevy tot aan de tweede paal bij Tuur Dierckx.

William Owusu dropte de bal achter Biebauw. Het gejuich verstomde echter onmiddellijk op aanwijzen van de tweede assistent. Daar kwamen de bezoekers goed weg. Doelman Biebauw weerde ternauwernood een doelpoging van Geoffry Hairemans en veroorzaakte zo de eerste hoekschop van de partij. Geoffry Hairemans mikte de uitzwaaier van Joeri Dequevy in de vlucht over het doel. De inworp van Joren Dom vond het hoofd van William Owusu Acheampong die verlengde richting tweede paal. Geoffry Hairemans had er net niet genoeg ruimte om raak te treffen. Halverwege de eerste periode mocht ook William Owusu Acheampong nog een keertje aanleggen. De dwarsbalk redde KSV van achterstand. En het bleef druk in de zestien van Schmisser & co, al kon Biebauw tot twee keer toe redding brengen. De vrijetrap van Kis kreeg de ideale curve, maar Kevin Debaty schatte de dreiging uitstekend in.

Aan de overkant kopte Faris Haroun naar de korte hoek. Biebauw kon er nog net een hand tegenkletsen. Faris Haroun had een magistraal hakje in huis en zo trapte Joeri Dequevy de rebound haarzuiver voorbij de Roeselaarse doelman. Na nog een bijzonder gevaarlijke corner van R.A.F.C., kwam Antwerpdoelman Kevin Debaty sneller op de bal dan de ontsnapte Sawaneh. Hij mocht zodoende samen met zijn ploegmaats naar binnen met een (kleine) voorsprong. Tevredenheid bij de achterban, al had het meer kunnen zijn...

KSV kwam terug met Seoudi in de ploeg en met offensieve(re) intenties. Zo moest Antwerpdoelman in de openingsfase van de tweede periode op schot van Brouwers redding brengen met de vuist. R.A.F.C. antwoordde met een cross van Geoffry Hairemans, nogal onorthodox weggewerkt door Kompany. Ook Biebauw moest boksen om het gevaar te weren. Johanna Omolo werd in het duel (te) kortgehouden door de wedstrijdleiding en zo kon Lecomte alweer op een standaardfase hervatten. Afgeweerd door Isaac Kone en verlengd door Faris Haroun, kon Tuur Dierkcx in de diepte. Kis moest een hoekschop weggeven. Geoffry Hairemans vond het voorhoofd van William Owusu Acheampong en via het brede lijf van Damman dwarrelde de twee-nul tegen de touwen van Biebauw. Bleven de kaarten een hele eerste helft op zak bij Vermeiren, nu wordt er kwistig in het rond gezwaaid. Na Lecomte werden ook Joren Dom en Grissez in een lange reeks opgeschreven.

KSV-coach Mercier kwam ondertussen aanzetten met Jakolis en zou ook topschutter Stevance in de slotfase nog speelminuten gunnen. Kevin Debaty kon de gevaarlijke vrijschop van Baptiste Schmisser verwerken in hoekschop, maar tegen diens trap buitenkant voet stond de Antwerpdoelman machteloos. De Bosuil hield even de adem in. De focus verschoof niet naar de defensie ook al moest de aangetrapte (!) Faris Haroun even later zijn plaats afstaan aan... Fabien Camus. Joeri Dequevy kon op assist van de ervaren middenvelder de score bijna opdrijven. Doelman Biebauw zat er nog met een hand aan. De corner van Geoffry Hairemans leverde via Schmisser een nieuwe hoekschop op. Sawaneh beroerde de bal met de hand in de zestien. Protest vanwege KSV, maar tegen de pegel onderkant lat had Biebauw geen verhaal. R.A.F.C. hield ook na een woelige slotfase de bonus vast. Hard labeur voor KSV in 't vooruitzicht over een week in Stadion Schiervelde.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/03/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
89 Kevin Debaty
8 Joren Dom - 60'
6 Isaac Kone
27 Frédéric Duplus (K)
25 Alexander Corryn
55 Tuur Dierckx
15 Johanna Omolo - 70'
38 Faris Haroun
20 Geoffry Hairemans - 73' (P)
11 Joeri Dequevy - 35'
19 William Owusu Acheampong - 92'
 
68' 38 Faris Haroun (uit)/
10 Fabien Camus (in)
78' 55 Tuur Dierckx (uit)/
40 Stephen Buyl (in)
86' 11 Joeri Dequevy (uit)/
9 Stallone Limbombe (in)
K.S.V. Roeselare
1 Wouter Biebauw - 81'
13 Carlo Damman - 57' (O)
5 Baptiste Schmisser - 64'
27 Francois Kompany
3 Kevin Kis - 81'
9 Raphaël Lecomte (K) - 56'
14 Nermin Zolotic
10 Samy Kehli
17 Gregory Grisez - 60'
7 Davy Brouwers
12 Ebrahima Ibou Sawaneh
 
46' 14 Nermin Zolotic (uit)/
8 Mickael Seoudi (in)
61' 17 Gregory Grisez (uit)/
4 Marin Jakolis (in)
78' 7 Davy Brouwers (uit)/
88 Florence Stevance (in) - 84'