K.S.V. Roeselare

1 - 2

Zat. 11/03/2017 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Schiervelde

Toeschouwers: 8.000
 
Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters: Jo De Weirdt - Mathias Hillaert

Vierde official: Bert Put
 
Moment de gloire: met Wim De Decker naar 1A!

Eigen bericht - Laatste opdracht van het seizoen of niet? Het belang van deze terugwedstrijd van de finaleronde van het nieuwe competitieformat viel moeilijk te overschatten. De Antwerpfans waren zich daarvan ook na de mooie overwinning in eigen huis van Wim De Decker & co. heel goed bewust. Het bezoekersvak in Stadion Schiervelde zat afgeladen vol, maar volumineus beter doen dan de 12.000 die in het Bosuilstadion aanmoedigden rond de vier grote schermen leek moeilijk tot onmogelijk, ook de kans om de ruime thuisaanhang te overtreffen leek niet erg groot. Toch hebben de kleine 1000 aanwezige Antwerpfans van zich laten horen. Antwerpcoach Wim De Decker stuurde alvast een perfecte doorslag van de elf van een week eerder tussen de lijnen. Vader geworden enkele uren voor de wedstrijd, maar Faris Haroun wilde desondanks de kampioenswedstrijd niet aan zich voorbij laten gaan. De Roeselare-coach legde een aantal aanvallende accenten met Séoudi en (ex-Antwerpspeler) Lépicier in steun van diepe spits Sawaneh, al hield hij opnieuw tot verrassing van vele vrienden, maar vooral tegenstanders, Jakolis achter de hand in de dug-out, waar hij o.m. een zitje kreeg samen met ex-Antwerpspeler Mathieu Cornet. Schmisser organiseerde als in voorgaande wedstrijden samen met Kompany de afweer.

Wim De Decker is er alvast de coach niet naar om met deze Antwerpkern een afwachtende houding aan te nemen. Zijn team had weliswaar de aftrap niet, maar had wel de eerste corner. Isaac Kone dreigde als eerste met een (te hoog) gerichte kopbal. Hoewel al een eerste keer zwaar aangetrapt door Lecomte die zonder kaart wegkwam, kon Johanna Omolo weldra Tuur Dierckx wegsturen die met links over het doel van Biebauw trapte. Het offensief leverde de Great Old vervolgens ook een tweede corner op. Schichtig getrapt door Geoffry Hairemans vanop rechts kon de linkspoot via een ommetje langs Tuur Dierckx ook aanleggen, zonder evenwel binnen het doelkader te richten. Kevin Debaty greep net buiten zijn zone net voor het kwartier voor het eerst met de voet in. Gevreesd waren negatieve reacties op de balcontacten van William Owusu Acheampong, na het incidentje met Schmisser van de heenwedstijd op de eigen Bosuil. De Antwerpspits had langer dan wie ook nodig om op temperatuur te komen, maar het publiek bleef alvast in dit verband sportief. Minder verging het tweede assistent Hillaert die geregeld met bier overgoten werd. De vlaggenman had ook nogal wat werk met Sawaneh, Brouwers en Kehli die geregeld in de (buitenspel)val liepen. Net voor het half uur dreigde KSV Roeselare voor het eerst met een naastgerichte kopslag van Brouwers op aangeven van Lecomte. Kehli kwam even later voor het eerst los. Hij zag zijn schot voorlangs vliegen. En let dan op wat er dan staat te gebeuren: Frédéric Duplus jaagt Joeri Dequevy aan die doorgeeft aan Geoffry Hairemans. Diens zwieper valt ideaal in de zestien voor de voeten van Tuur Dierckx die prompt de bezoekers op voorsprong zet. Het was vervolgens ruim vijf minuten zwoegen en wroeten voor de thuisploeg om niet helemaal kopje onder te gaan. Een kopbaldoelpunt van Baptiste Schmisser op hoekschop van Kis gaf de lokale supporters opnieuw een tikkeltje moed, al kon de Great Old uiteindelijk wel op remise naar binnen.

Stévance voor Sawaneh, dat is spits ruilen voor spits. Pas met de inbreng van Jakolis kon het geplaagde SV een vuist(je) maken, na tien minuten afzien. R.A.F.C. beheerste het gebeuren en had pech als een inzet van Faris Haroun via de staak niet de gewenste voorsprong opleverde. Er sloop onrust in het plaatselijke elftal en ook de zwart-witte aanhang deelde in de neerwaartse spiraal. Jakolis probeerde het vuur aan te wakkeren, maar Joren Dom had zijn lesje geleerd op de Bosuil, keek klaarwakker toe en greep in wanneer nodig. Ook Stévance had meer dan de nodige moeite met bewaker Frédéric Duplus en de buitenspelval die telkens weer perfect klapte. Het voorzetschot van Kehli viel zomaar in de handen van Kevin Debaty, een half uur ver. Stallone Limbombe maakte even later ter vervanging van Tuur Dierckx zijn grote entree in Stadion Schiervelde. Drie baltoetsen later knalde hij in het (linkerbeneden)netje. Zijn moment de gloire werd gedeeld met een aanhanger op de Roeselaarse achterlangse zittribune. In een ultieme poging de bakens te verzetten, gooide SV stormram en ex-Antwerpspeler Cornet in de strijd. Antwerpcoach Wim De Decker gunde dan al uitblinker Geoffry Hairemans een geweldige applausvervanging, die klonk van Roeselare tot in Deurne-Noord. Na het laatste fluitsignaal was het enkel nog wachten op de glorieuze aankomst van trainersstaf, spelers en de kampioenstrofee in het Bosuilstadion om er op uitzinnige manier de kampioenstitel te vieren. De opdrachten van Fred Van Der Biest en John Bico, werden door de immens populaire Wim De Decker gerealiseerd. "We hebben geschiedenis geschreven", vertelde de jonge coach aan rafc.tv De voorbereiding op het nieuwe avontuur in 1A kan beginnen...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/03/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
89 Kevin Debaty - 66'
8 Joren Dom
6 Isaac Kone
27 Frédéric Duplus (K)
25 Alexander Corryn
55 Tuur Dierckx - 29'
15 Johanna Omolo
38 Faris Haroun
20 Geoffry Hairemans
11 Joeri Dequevy
19 William Owusu Acheampong
 
54' 11 Joeri Dequevy (uit)/
40 Stephen Buyl (in)
76' 55 Tuur Dierckx (uit)/
9 Stallone Limbombe (in) - 77'
87' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
17 Mamoutou N'Diaye (in)
K.S.V. Roeselare
1 Wouter Biebauw
13 Carlo Damman
5 Baptiste Schmisser - 34'
27 François Kompany
3 Kevin Kis - 60'
7 Davy Brouwers - 13'
9 Raphaël Lecomte (K)
18 Maël Lépicier
8 Mickaël Seoudi - 72'
10 Samy Kehli
12 Ebrahima Ibou Sawaneh
 
46' 12 Ebrahima Ibou Sawaneh (uit)/
88 Florent Stevance (in)
55' 7 Davy Brouwers (uit)/
4 Marin Jakolis (in)
83' 18 Maël Lépicier (uit)/
24 Mathieu Cornet (in)