R. Antwerp F.C.

1 - 1

Vrij. 31/03/2017 19:00 u.

K.V.C. Westerlo

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3.862
 
Scheidsrechter: Stijn De Roover

Lijnrechters: Pieter Becquet - Ruben Wyns
 
Twee knappe treffers voor de pauze

De Antwerp Bicycle Club viert haar honderdvijfendertigjarige bestaan en dat verdient uiteraard felicitaties. Samen met de bijna vierduizend Antwerpfans, 3812 en enkele tientallen bezoekende supporters om precies te zijn, zagen de tweeëntwintig hoofdrolspelers van deze avond hoe Patrick Schollaert de partij in het Bosuilstadion op gang trapte. Twee hoogopgeschoten jongens namen de honneurs waar. Zowel Kristof Van Hout als Antwerpcaptain Maxime Biset kregen hun deel van het (defensieve) werk op te knappen.

Troepenbewegingen tussen beide clubs waren er zelden in het verleden, maar deze avond waren beide clubs wel tot elkaar veroordeeld na een heel erg zenuwslopend seizoen met een merkwaardig uiteenlopend resultaat. Fabien Camus mocht bijna onmiddellijk al een eerste keer naar het hoekje. De sierlijke middenvelder zag net voor de tiende minuut zijn treffer geannuleerd worden vanwege buitenspel.

Joeri Dequevy probeerde het vanop afstand. Hij werd de voet dwarsgezet door centrale verdediger Matthijssen. Voor het kwartier kwamen de XI van Wim De Decker zo al aan een kleine reeks hoekschoppen. Bijna twintig minuten ver en Antwerpdoelman Antonijo Jezina kwam voor het eerst in beeld na een richtingloze doelpoging van Nicolic. Hoewel de supporters er de sfeer inhielden en de 22 acteurs hun stinkende best deden, miste de partij wel wat adembenemende momentjes.

Twee doelpunten in het slot van die eerste periode maakten wel wat goed. Zo'n tien minuten voor het signaal, ging Geoffry Hairemans er fors vandoor. Tegen de uithaal in het hoekje stond doelman Van Hout machteloos. KVC was nauwelijks gevaarlijk, al wist Ganvoula in de ultieme minuten wel nog een streep te trekken in de linkerbenedenhoek van Antonijo Jezina.

Terwijl bezoekend coach Matthijssen mondjesmaat wisselde na de kampwissel, stuurde Wim De Decker zijn drie wisselspelers meteen het Bosuilgras op. Sein voor de rood-witten om met een experimentele driemansachterhoede op zoek te gaan naar een nieuwe voorsprong. Geen van beide clubs zou er evenwel in slagen om de wedstrijd in een wat fletse tweede periode naar zich toe te halen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/03/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
30 Antonijo Jezina
27 Frédéric Duplus (K)
3 Maxime Biset (K)
4 Steve Colpaert
5 Jannes Vansteenkiste
9 Stallone Limbombe
17 Mamoutou N'Diaye
29 Geoffry Hairemans (K) - 36'
11 Joeri Dequevy
10 Fabien Camus
21 Michael Lallemand
 
46' 21 Michael Lallemand (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
46' 10 Fabien Camus (uit)/
40 Stephen Buyl (in)
46' 11 Joeri Dequevy (uit)/
23 Nico Binst (in)
46' 27 Frédéric Duplus (uit)/
2 Dimitri Daeseleire (in)
K.V.C. Westerlo
1 Kristof Van Hout (K)
42 Junior Oto'o
17 Kenneth Schuermans
44 Herve Matthys
19 Daniel Christensen
28 Nicolas Rommens
6 Robin Henkens
7 Marco Nicolic
9 Elton Acolatse
22 Gilles Ruyssen
35 Silvere Ganvoula - 42'
 
31' 9 Elton Acolatse (uit)/
8 Maxime Annys (in)
54' 19 Daniel Christensen (uit)/
16 Jordan Mutseo (in)
67' 7 Marco Nicolic (uit)/
73 Cédric Vangeel (in)