R. Antwerp F.C.

0 - 0

Vrij. 28/07/2017 20:30 u.

R.S.C. Anderlecht

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 11.394
 
Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters: Frédéric Godelaine - Florian Lemaire

Vierde official: Jan Boterberg
 
Het collectief blinkt uit met de hulp van Sinan Bolat en de twaalfde man

Eigen bericht - De aanwezigheid van Obbi Oulare in de startersrij voor het begin van de campagne 2017-2018 in 1A van de Great Old, mag een exponent heten van het harde werk dat na de afgelopen maanden en weken in Deurne-Noord netjes op tijd werd afgeleverd. Toch was niet diens aanwezigheid, noch die van Sinan Bolat, Dino Arsnalagic, Dylan Batubinsika of nog Reda Jaadi in de basis van het nieuwe trainersduo van R.A.F.C. de grootste verrassing, wel die van linksachter Jannes Vansteenkiste. Hij speelde een knappe partij en lag mede aan de basis van de nul voor de landskampioen met een redding op de lijn half weg de tweede periode. De keuze voor linkspoot Alexander Corryn centraal op het middenveld ten koste van Isaac Koné leek eveneens een voltreffer. Hij paarde gemeten interventies op de bal aan een stevige inzet, een kwaliteit ten overvloede aanwezig bij zijn medemaats in strijd met de eerste bezoekende topclub, RSC Anderlecht. Ook de twaalfde man gaf thuis en gaf het nieuwe uitzicht van het Bosuilstadion een rood-witte glans. Orkestmeester in een overvol huis was Luikenaar Jonathan Lardot, die er in slaagde de strompelende Reda Jaadi met geel te bedenken. Il faut le faire!

De kern van Laszlo Bölöni en Wim De Decker kreeg te elfder ure nog een stevige kwaliteitsinjectie, waardoor er plots toch een diepe spits stond en een geheel dat kans maakte de paars-witte stormloop op het doel van Sinan Bolat te doorstaan. De kritiek van binnen- en buitenuit verstomde. De aanmoedigingen voor de nieuwgevormde groep klonken al lang voor het begin van de opwarming van de helden van de 28e juli 2017. Zo zou het moeten zijn in hoofde van bijna alle aanwezigen in een tot de nok gevulde Bosuilstadion. Nauwelijks het beginsignaal van scheidsrechter Lardot uitgestorven of Reda Jaadi trok op pass van Geoffry Hairemans richting Sels. De Anderlechtdoelman bleef baas over het projectiel. Even later moest ook Antwerpdoelman een inswinger vanop de linkerflank vastgrijpen. De wedstrijd is net als het publiek heftig gestart. Nog voor het kwartier mag Geoffry Hairemans een eerste hoekschop trappen na afgeweerde bal van Reda Jaadi. Hanni zette vervolgens Sinan Bolat stevig aan het werk. Een wat onbesuisde ingreep in de cirkel en nieuweling Dino Arslanagic had meteen het eerste van drie gele streepjes achter zijn naam. Het half uur net gepasseerd resulteerde de wisselwerking tussen gestalte Obbi Oulare en rasspurtertje Stallone Limbombe tot een nieuwe hoekschop. Feilloos getrapt richting tweede paal, vond Reda Jaadi, met Appiah in de nek, net niet de gepaste afwerking. In het slot van de eerste periode dreigde ook RSC via corners. Na het gepareerde schot van Trebel, leverde Spajic een voorlangse kopslag af. Even later brengt Obbi Oulare redding na nieuwe hoekschop van de kampioenen.

Beide coaches leken tevreden met de gang van zaken. De twee teams kwamen ongewijzigd terug. Obbi Oulare had de onderbreking niet lekker verteerd, bleek onmiddellijk. Hij zou snel gewisseld worden, al had hij wel nog de voet in de doelgerichte actie van Stallone Limbombe. De hoekschop leverde evenwel niet op. De recordkampioenen bepaalden de richting. Twee keer dreiging in twee minuten, al was het verre schot van Spajic een kolfje naar de hand van Sinan Bolat. Hij toonde zich een meester in de kleine rechthoek. Ook Teodorczyk kon de Antwerpdoelman niet kloppen. Het schot schroeide buitenkant rechterpaal. "Wel tevreden van het getoonde niveau, niet van het resultaat", toonde Weiler zich vergevingsgezind in de analyse. Het gezicht van de Antwerpcoach weerspiegelde het genot van de 'overwinning', al riep hij wel enkele keren luidgebarend zijn spelers en de wedstrijdleiding ter orde. Ook onder druk van de omstandigheden en met stilaan pijnlijke onderbenen, moesten de opdrachten feilloos worden uitgevoerd. Einde krachten, moesten Jannes Vansteenkiste en even later ook Reda Jaadi zich laten vervangen. Net tevoren redde de linksback in een onderonsje met Sinan Bolat op de lijn een verschroeiende kogel van de bezoekers. Teodorczyk had het moeilijk tegen een autoritaire Dylan Batubinsika, amper 21! Toch zette de Anderlechtspits Sinan Bolat nog een keer aan het werk binnen de reguliere tijd. Vier minuten blessuretijd vond de paars-witte bank een tikkeltje weinig. Het leverde de bezoekers nog welgeteld een knapgeplaatste vrijschop van Kums en een kopbalkansje voor Teodorczyk op. De laatste seconden leken eindeloos lang..., maar na het matcheinde mocht het dak eraf bij de rood-witte fans.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/07/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
23 Frédéric Duplus (K)
15 Dino Arslanagic - 28'
21 Dylan Batubinsika
5 Jannes Vansteenkiste
9 Stallone Limbombe
38 Faris Haroun
25 Alexander Corryn
7 Reda Jaadi - 82'
20 Geoffry Hairemans
58 Obbi Oulare
 
67' 58 Obbi Oulare (uit)/
11 Joeri Dequevy (in) - 92'
77' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
17 Mamoutou N'Diaye (in)
82' 7 Reda Jaadi (uit)/
6 Isaac Kone (in)
R.S.C. Anderlecht
1 Matz Sels
12 Dennis Appiah
4 Mbodji Kara
5 Uros Spajic
11 Mihaita-Alexandru Chipchiu
25 Adrien Trebel
32 Leander Dendoncker
20 Sven Kums
37 Ivan Obradovic
94 Sofiane Hanni (K)
91 Lukasz Teodorczyk
 
74' 12 Dennis Appiah (uit)/
10 NIcolae-Claudiu Stanciu (in)
87' 25 Adrien Trebel (uit)/
35 Silvere Ganvoula M'Boussy (in)