Club Brugge K.V.

1 - 0

Zon. 22/10/2017 14:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Jan Breydelstadion

Toeschouwers: 27.610
 
Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters: Jo De Weirdt - Dirk Gilon

Vierde official: Jan Boterberg
 
Stevige repliek niet voldoende voor punt(en)gewin

Eigen bericht - Stond Royal Antwerp FC een moeilijke zondag te wachten in Brugge? Club had alvast het contingent bezoekers uit Deurne-Noord fors de buikriem aangegespt. Slechts 850 tickets mochten de deur uit. De verkoop van toegangskaarten voor de andere vakken, was naar verluidt voorwerp van hele strenge controle. Bovendien werd het Brugse grondgebied hermetisch afgesloten voor wat heet het hooliganleger van beide clubs. De sportieve statistieken spraken duidelijk in het voordeel van de West-Vlamingen, maar daar had Antwerpcoach Laszlo Bölöni geen boodschap aan. Ooit nog 'Bruggesupporter' onder de lokale aanhang bij een eerder bezoek in loondienst bij Royal Standard de Liège, koos hij voor een offensieve bezetting met spitsen Obbi Oulare en William Owusu Acheampong. Ook in de dug-out hield hij aanvallend geweld achter de hand, al viel Stallone Limbombe wel uit zijn selectie. Diens voetballende broer moest vanwege dubbele boeking op de tiende speeldag toekijken. Zo stuurde Club De Bock mee de startersrij in en dat bleek al in de eerste periode de juiste keuze.

De bezoekers hadden de aftrap en zorgden meteen ook voor het eerste gevaar via Alexander Corryn na samenspel met Geoffry Hairemans. Horvath keerde en zo kon Club aan de bak om de rood-witte organisatie op degelijkheid te testen. Dennis ontsnapte even aan de aandacht van Moustapha Sall, maar knalde nogal onbesuisd in het zijnet. In een duel ging Alexander Corryn even neer met een bloedende lip en werd prompt met geel weggestuurd. De rekening van Visser zou net als in Gent alweer oplopen tot vijf voor de bezoekers! Vormer achter de vrijschop, Wesley kopte naast. De wedstrijd zat behoorlijk op slot, aldus de commentatoren van Proximus 11, al moest Club-doelman Horvath wel met de vuist uitpakken tegen de indraaiende voorzet af rechts van Mamoutou N'Diaye. Het leverde de Great Old een inworp op, waarvoor een beetje verrassend Ivo Dos Santos Rodrigues was aangeduid. Batubinsika in duel met Wesley.

Vormer trapte de vrijschop over het doel van Sinan Bolat. Vormer liet zich vervolgens vangen in de buitenspelval. Halverwege de periode mocht Vormer naar het hoekje, al leverde de combinatie af het cornerpunt wel Brugs balbezit, maar geen doelgevaar op. Vormer mocht dadelijk opnieuw een hoekschop afleveren, nadat Sinan Bolat oordeelkundig de looplijn van Dennis afsneed. De rood-witte fans deden hun stinkende best om hun club vocaal te ondersteunen. Club vond niet de gepaste aanspeelpunten en dus was het zaak voor De Bock om van ver te knallen. Even afgeweken via de voet van Haroun. Alexander Corryn was ter plaatse om op de lijn te redden. De rebound van rechtsachter Decarli tegenhouden, gelukte de linkspoot helaas niet. Club probeerde even door te drukken, maar moest genoegen nemen met een kleine voorsprong bij het rustsignaal van Visser.

Club had de aftrap na de kampwissel, maar wist niet onmiddellijk wat ermee gedaan, al zag de kopbal van Wesley op voorzet van Vormer er wel dreigend uit. Centrale verdediger Mechele vuurde af vanop afstand, maar vond het kader niet. De Great Old bleef in de organisatie. Op corner van Geoffry Hairemans kon clubtopschutter William Owusu Acheampong koppen, maar richtte naast. Obbi Oulare liet zich in de combinatie betrekken, maar ook de blauw-zwarte verdediger bleef baas in eigen zone. Antwerpcoach Laszlo Bölöni lanceerde net na het uur het rood-witte slotoffensief met de inbreng van Sambou Yatabaré, Joaquin Ardaiz de los Santos en Joeri Dequevy. Hij offerde daarbij twee verdedigende krachten op. Sambou Yatabaré liet zich onmiddellijk opmerken met een afstandsschot. Even later werd hij opgeschreven na voorafgaande lokale fout. Club loerde op de counter, maar het was vooral Clubdoelman Horvath die zich moest inspannen.

Ivo Dos Santos Rodrigues liep het gat in de Brugse afweer, Joaquin Ardaiz bediende gepast Faris Haroun. Het draaiende schot werd door Horvath met een scherpe lage redding afgeblokt. Zo'n tien minuten voor tijd had de Brugse doelman nog een hele fraaie reactie in huis op de (vallende) kopbal van Obbi Oulare op strakaangesneden voorzet af rechts van Joeri Dequevy. Een keer nog leek de gelijkmaker binnen bereik. Faris Haroun werd in extremis afgehouden door de beide Brugse centrale verdedigers en hield er zelfs geen hoekschop aan over. De Great Old zorgde voor een stevige repliek op Jan Breydel, maar dat was niet voldoende voor punt(en)gewin.


(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/10/2017)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
17 Mamoutou N'Diaye
16 Moustapha Bayal Sall
21 Dylan Batubinsika
2 Matheus Borges Domingues
19 William Owusu Acheampong
38 Faris Haroun (K)
25 Alexander Corryn - 9'
20 Geoffry Hairemans - 20'
8 Ivo Rodrigues - 43'
58 Obbi Oulare - 44'
 
63' 25 Alexander Corryn (uit)/
60 Sambou Yatabaré (in) - 67'
72' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
23 Joaquín Ardaiz (in)
76' 17 Mamoutou N'Diaye (uit)/
11 Joeri Dequevy (in)
Club Brugge K.V.
22 Ethan Horvath
35 Saulo Decarli - 35' - 44'
44 Brandon Mechele
24 Stefano Denswil
21 Dion Cools
25 Ruud Vormer (K)
30 Marvelous Nakamba
22 Laurens De Bock
20 Hans Vanaken
7 Wesley Moraes Ferreira da Silva - 58'
42 Denis Bonaventure
 
64' 21 Dion Cools (uit)/
13 Helibelton Palacios Zapata (in)
70' 42 Denis Bonaventure (uit)/
9 Jelle Vossen (in)
78' 20 Hans Vanaken (uit)/
8 Lior Rafaelov (in)